Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου



Είπα να αρχίσω να μαγειρεύω πιο ελαφριά, αφού πια ο γιόκας μας έφυγε από το σπίτι όντας φοιτητής!
Οι δυο μας μείναμε με τον αντρούλη μου, το ρίξαμε στα όσπρια, στα λαχανικά, στη μείωση του κόκκινου κρέατος και κυρίως στην ελάττωση των γλυκών. Τα πρώτα -ηντα ήρθαν, ας φροντίσουμε λίγο τη μηχανή δηλαδή το σώμα μας.
Στα πλαίσια αυτής της νέας διατροφής αγοράζω συχνά κιμά κοτόπουλου. Ζητάω από το χασάπη και μου κόβει 2 μέρη από στήθος και 1 μέρος από μπούτι κοτόπουλου και πραγματικά ότι έχω φτιάξει γίνεται πεντανόστιμο! Έτσι πρόσφατα δοκιμάσαμε και τα αγαπημένα μας γιουβαρλάκια στην πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή τους!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιμά κοτόπουλου ή και γαλοπούλας
125 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 μικρό κρεμμύδι
2 καρότα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι

Για το τέλος
1 λεμόνι  μέτριο χυμό
2 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi αλέθουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό!
Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι!
Ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και αν έχουμε χρόνο σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για καμμιά ωρίτσα στο ψυγείο να ανακατευθούν τα αρώματα!!

Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τον κιμά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Όταν τελειώσει όλος ο κιμάς χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα το φαγάκι μας.
Στίβουμε το λεμόνι και διαλύουμε μέσα στο χυμό το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει ο ζωμός!
Σβήνουμε τη φωτιά και μόλις σταματήσει ο βρασμός σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

3 σχόλια:

  1. Μπιφτέκια κοτόπουλου έχω φάει αλλά γιουβαρλάκια όχι. Τι ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ χρησιμοποιώ κιμά κοτόπουλου συχνά, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τον βάλω στα γιουβαρλάκια. Τι ωραία ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα και πρωτότυπη. θα το κάνω στα παιδιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!