Μου τον έφεραν την Καθαρή Δευτέρα, μου άρεσε τόσο η υφή του αλλά και η ευκολία εκτέλεσης της συνταγής που την ζήτησα και σας την παραθέτω.
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και το καλομποκέλαιο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αποσύρετε την κατσαρόλα και ρίχνετε με προσοχή μέσα το σιμιγδάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένετε να απορροφήσει το νερό το σιμιγδάλι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα, την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να τραβήξει τα υγρά τελείως. Αδειάζετε σε φόρμα ή σε φορμάκια για μάφινς.
Αν θέλετε προσθέτετε μέσα ξηρούς καρπούς ή και γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
ΛΙΛΑ
Έτσι λευκό, δεν τον έχω φτιάξει ποτέ τον χαλβά, Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει κάποια στιγμή να τον δοκιμάσω, όσο για το ντεκοράκι με το γλυκό κουταλιού, μακάρι να είχα λιγάκι τώρα!
Πω πω, απίθανος πρέπει να είναι! Και το γλυκό του κουταλιού τον κάνει ακόμη πιο λαχταριστό! Στείλε κανένα κομματάκι και προς τα εδώ γιατί ξελιγώθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Πρέπει σίγουρα να φτιάξω τον λευκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι τότε μπορώ να σερβιριστώ??
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Πολύ καλός, εγώ λέω να αποφύγω το γλυκό του κουταλιού μπα ςκαι γλυτώσω καμιά θερμίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολη συνταγή και μου αρέσει πολύ το ατομικό σερβίρισμα του χαλβά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλή εβδομάδα!
Μας αρεσει και ο λευκος χαλβας! Μαλιστα εχω προγραμματισμενο να ανεβασω μια συνταγη πολυ συντομα, για να προλαβω την νηστεια! Πολυ ωραιο το σερβιρισμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα!
Τι εύκολος που είναι αυτός ο χαλβάς! Λευκό δεν έχω ξαναδει,είναι πολύ πρωτότυπος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Αχ και είσαι μακριά! Ακάλεστη θα κατέφθανα για τέτοιο κέρασμα. Τι είναι το γλυκό κουταλιού, καρυδάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και είσαι μακριά! Ακάλεστη θα κατέφθανα για τέτοιο κέρασμα. Τι είναι το γλυκό κουταλιού, καρυδάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχος, πανέμορφος και μοσχομυρωδάτος!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίλα μου
Μμμμ, πολύ με ενδιαφέρει αυτός ο χαλβάς, διότι μαζεύω συνταγές. πρέπει να είναι νοστιμότατος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τον δοκιμάσω!
Φιλιά.
Υποθέτω ότι είναι και πολύ πιο ελαφρύς αφού δεν καβουρντίζεται το σιμιγδάλι. Από εμφάνιση πάντως σκίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχεδόν την ίδια συνταγή κάνουμε κι εμείς!!! Θεσπέσιος αυτός ο χαλβάς!! Πολύ μου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Λίλα!!
Τι όμορφα μικρά χαλβαδάκια Λίλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά μη δεν τον έβαζες στο μαφινοταψάκι !!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεμένα σε παρακαλώ κρατησέ μου ένα με γλυκό του κουταλιού !!!
φιλιά πολλά πολλά
πραγματικά η υφή του φαίνεται φανταστική Λιλάκι μου! θα τον δοκιμάσω κι εγώ λευκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλούρες :)