Είμαστε λάτρεις του κοτόπουλου γενικώς, αλλά πολλές φορές όταν το ψήνω στεγνώνει και ειδικά το στήθος γίνεται σκληρό!
Ψάχνοντας στο νετ βρήκα μια μαρινάδα που άφησε το κοτόπουλο πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο.
Την αρχική συνταγή δείτε την ΕΔΩ αλλά ως συνήθως οι παραλλαγές έγιναν!
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 2 κιλά κομμένο σε παϊδάκια
χυμό από 1 ολόκληρο λεμόνι
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλάκια γλυκού κύμινο σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού κόλιαντρο σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
6 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφού στραγγίξει το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και αφού σκεπάσουμε με διαφανή μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για οκτώ ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και όπως είναι με τη μαρινάδα το ψήνουμε στα κάρβουνα, σε γκριλιέρα γκαζιού ή και στο φούρνο στο γκριλ.
Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό και πεντανόστιμο.
Αν θέλετε να είναι πικάντικο βάζετε παραπάνω καυτερή πάπρικα.
KAΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
Πολύ λαχταριστή ιδέα! Κι εγώ είμαι λάτρης του κοτόπουλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Γλυκοπαραμυθένια μου!!!!
Διαγραφήπάρα πολύ καλό...και σε εκτέλεση και παρουσίαση....ευγε σου..πάντα νόστιμη.....τσιμπάω έεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου βρε μερακλή Παναγή!!!!
Διαγραφήνόστιμο φαίνεται!! ο κόλιαντρος δεν είναι βαρύς? Ενώ μου αρέσει πολύ το άρωμα του φοβάμαι να τον βάλω στο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝταιζάκι μου εγώ τον αγαπώ τον κόλιαντρο αλλά όποιος δεν τον θέλει μπορεί να τον παραλείψει!!!
ΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό! Θα είναι πολύ αρωματικό και ζουμερό σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Λίλα:)
Μαρία μου σε ευχαριστώ!!!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαρινάδα σου θυμίζει Ινδική, με αρώματα και χρώμα, μου αρέσει πολύ.
Λαχταριστό πάντως το έκανες, καλοψημένο! Φαντάζομαι τη νοστιμιά του. Μακάρι να το είχα σήμερα το μεσημέρι!
Φιλάκια.
Ελένη μου έτσι αναφέρεται και στο λινκ που δίνω αλλά η νοστιμιά ήταν απίστευτη!!!
ΔιαγραφήΕξαιρετική νοστιμότατη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή τσικνοπέμπτη Λίλα μου :)
Πολλά φιλιά
Καλημέρα
Γιώργο μου κοτοπουλάκια για μερακλήδες......φιλάκια!!!
Διαγραφήνόστιμο το κοτοπουλάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΛάτρης του κοτόπουλου κι εγώ! Πρέπει κάποια στιγμή να κατέβω στο κέντρο, να βρω κουρκουμά. Εδώ στην περιοχή δεν έχει κανένα σούπερ μάρκετ... Μέχρι που να πάω, μπορώ να τον αντικαταστήσω με κάτι άλλο ή απλά να τον παραλείψω; Θα έχει μεγάλη διαφορά γευστικά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως έτσι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το κοτοπουλάκι είναι όλα τα λεφτά!
Πολλές καλημέρες!
Σελ μου μπορείς απλά να τον παραλείψεις, ο κουρκουμάς δίνει χρώμα και όχι γεύση!!!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γιαούρτι είναι πράγματι ιδανικό για μαρινάδα κοτόπουλου, μιας που αφήνει το κρέας πολύ τρυφερό αλλά το κάνει και πολύ γευστικό!
Πολύ ωραία πρόταση για την Τσικνοπέμπτη!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου έχεις δίκιο!!! Φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΦαντάζομαι τη μυρωδιά του κοτόπουλου καθώς ξεροψήνεται στο γκριλ, με τα αρώματα των μπαχαρικών από τη μαρινάδα να πλημμυρίζουν το χώρο... Εξαιρετική πρόταση για Τσικνοπέμπτη και αρκετά λάιτ, ώστε να μη σε τρώνε οι τύψεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααα!
Αναστασία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Φιλάκια!!!!
ΔιαγραφήΑν η μαρινάδα περιέχει γιαούρτι, κάνει το κρεατάκι λουκούμι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η πρότασή σου Λίλα μου!
Φιλιά!
Ελενάκι μου να είσαι καλά!!! Φιλάκια!!!
Διαγραφήτο λιγουρεύτηκα! Θα το επιχειρήσω :D Καλά να περάσεις την Τσικνοπέμπτη Λίλα μου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερινάκι μου να είσαι καλά......φιλάκια σου!!!!
ΔιαγραφήΚαλά..φοβερή μαρινάδα!!! με ινδικά μπαχαρικά που μ'αρέσουν πολύυυυυ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου φιλάκιαααααααα!!!!
ΔιαγραφήΦοβερή μαρινάδα Λίλα μου, φαντάζομαι πόσο γευστικό αλλά και ζουμερό γίνεται έτσι το κοτοπουλάκι!!!Εξαιρετική πρόταση πραγματικά, μπράβο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Ελένη, σε ευχαριστώ!!!!
ΔιαγραφήΦοβερό φαίνεται το κοτοπουλάκι σου,πολύ ωραία η μαρινάδα,καλό βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέλη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΣυμφωνώ με την Πέπη, υλικά που αρέσουν πολύ και θυμίζουν άλλες κουζίνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την Τσικνοπέμπτη προβλέπονται παϊδάκια από αρνί και μπιφτεκάκια σχάρας, αλλά κρατώ την μαρινάδα Λίλα, για την επόμενη φορά που θα υπάρχει κοτόπουλο στο μενού.
Καλημέρα εύχομαι.
Πηνελόπη μου εγώ με το αρνί δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις ενώ με το κοτοπουλάκι αγαπιόμαστε τρελά!!!!
Διαγραφήπω πω Λιλάκι τέλειο πρέπει να έγινε!! εγώ πάντως για να μη στεγνώνει το κοτοπουλάκι το μαγειρεύω στο tepanyaki και κρατάει όλα τα υγρά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή βδομάδα φιλενάδα, φιλιά :)
Πέλα μου σε ευχαριστώ πολύ, tepanyaki δεν έχω αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες τα! Κι εγώ αυτά θέλω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η μαρινάδα!