Γνωστή η αδυναμία μου στο κριθαράκι, εδώ σε μια εκδοχή απίθανη!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
250 ml χυμό ντομάτας
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά και την ντομάτα. Συμπληρώνουμε νεράκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Μετά τα 20 λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό περίπου 4 ποτήρια.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συχνά στην αρχή για να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Βράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε τότε τη φωτιά και καπακώνουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά το κριθαράκι και σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι τριμμένο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Λίλα
Πολυ ωραιο εγινε Λιλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ειναι πολυ νοστιμο?
Σε ευχαριστώ Μαρίνα μου!!!
Διαγραφήπολύ όμορφη παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΤέλειο Λίλα μου!!!Και έλεγα στην κόρη μου να κάνει σήμερα!!!Της έστειλα την συνταγή σου!!!Φιλάκια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιδάκι μου ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΛατρεύω κριθαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ το ίδιο!!!!
ΔιαγραφήΒογγάω η γυναίκα, βογγάω, τι απίστευτα νόστιμο φαγάκι είναι αυτό??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και εύκολο, το βάζω στο πρόγραμμα!
Φιλάκια!
Ελενάκι μου το έβαλα σχεδόν κάθε βδομάδα στο πρόγραμμα!!!
ΔιαγραφήΝόστιμο φαγάκι, από αυτά που δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ’ αρέσει που έχεις βάλει και κουρκουμά!
Το έχεις παρουσιάσει και πολύ όμορφα!
Φιλιά!
Ερμιόνη μου χίλια ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΤο έκανες γκουρμέ το πιάτο με αυτή την παρουσίαση Λίλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαγητό που δεν μπορώ να φανταστώ παιδί που να μην το τρώει!!!
Καλό σου απόγευμα!
Χρυσαυγή μου ο γιος μου το τάραξε στην κυριολεξία!!!
ΔιαγραφήΠως να μην μας αρέσει τέτοιο φαγάκι;; Και γρήγορο και νόστιμο και τα έχει όλα! Το τυράκι από πάνω, ήρθε και έδεσε! Συμπλήρωσε την εμφάνιση και την γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ειρήνη μου να είσαι καλά!!! Φιλάκια!!
Διαγραφήεξαιρετική παρουσίαση μιας κλασσικής γεύσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή! Άρα η μαγειρική θέλει φαντασία! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βέβαια η μαγειρική θέλει φαντασία!!!
ΔιαγραφήΤελειο......Αυτο τρωγεται με το κουταλι της σουπας για χορταστικες βούκες....μπουκιες εννοω!!!!χαχαχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝανά μου έτσι ακριβώς το φάγαμε κι εμείς!!!
ΔιαγραφήΛίλα μου πολύ νόστιμο φαγάκι, η προσθήκη του κουρκουμά άψογη!!!Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή φαίνεται πολύ λαχταριστό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
***Και ευχαριστώ πολύ απο καρδιάς για την αναφορά**** <3
Ελενάκι μου είσαι τόσο μα τόσο γλυκιά!!!
ΔιαγραφήΤέλειο πραγματικά κ μενα μου έχει κάτσει στο μάτι! φιλάκια Λιλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη μου φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΜπορεί το ίντερνετ να μην ήθελε να συνεργαστεί, αλλά το φαγητό σου βγήκε τέλειο! Και για μένα που αγαπώ πολύ και το κριθαράκι και τον κιμά είναι σκέτη πρόκληση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Ευτυχώς να λες γιατί αν τους άφηνα νηστικούς αλοίμονό μου!!
ΔιαγραφήΦαγητό που σου "λύνει" τα χέρια, Λίλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου έτσι όπως τα λες!!!
ΔιαγραφήΤο αγαπημένο μας και μάλιστα αν περισσέψει κυμάς από μακαρονάδα, γίνεται ακόμα καλύτερο. Αν σβήσεις τον κυμά με λίγο λευκό κρασί απογειώνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι:)
Θαλασσένια μου ωραία ιδέα το κρασάκι!!
Διαγραφήti einai o kourkoumas;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κουρκουμάς είναι είδος μπαχαρικού, αλλιώς λέγεται τουρμερίκ και κιτρινόριζα!!
Διαγραφήhttp://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%82