Αρωματικά και νόστιμα, ιδανικά για μπουφέ και γιορτινό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
αλάτι
νερό κρύο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
ένα ποτηράκι λεκρασί
1 κούπα τριμμένα τυριά διάφορα (πικάντικα ή και κίτρινα)
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
αλάτι πιπέρι
1 κούπα παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Τρίβουμε με τα χεράκια μας τα δυο υλικά να ενωθούν και να γίνουν σαν τραχανάς.
Ρίχνουμε μέσα το αυγό και ζυμώνουμε να ενωθούν. Συμπληρώνουμε κρύο νεράκι και ζυμώνουμε απαλά και λίγο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα και την καλύπτουμε με μεμβράνη, την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Μετά από μισή ώρα την βγάζουμε και παίρνοντας στο χέρι μας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένες θήκες για μάφινς. Τα τρυπάμε με πιρούνι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα καρότα και το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά της η γέμιση.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την 1 κούπα με τα διάφορα τυριά. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε λίγο, αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλάτι και οπωσδήποτε μπόλικο πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε μέσα στη γέμιση.
Σε κάθε ταρτάκι βάζουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας γέμιση. Από πάνω βάζουμε παρμεζάνα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, βάζουμε μέσα σε ένα μια ξύλινη φουρκέτα για να δούμε αν έχει ψηθεί η κρέμα με τα αυγά.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα!!!!
Καλημέρα Λίλα μου τέλεια για όλες τις ώρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένες γεύσεις!!!!Φιλάκια!!!!
Efkoles nostimies pou aresoun se olous!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSlourp!!!!
Kalimera!!
Πεντανόστιμα και μπορούμε έτσι να ανακυκλώσουμε και γαλοπούλα που πιθανόν θα περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή σου μέρα Λιλάκι!
Νοστιμότατα και τέλεια για μπουφέ και ορεκτικά ...αν κι εγώ τα καταβροχθίζω και για γεύμα !!! -:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Λίλα μου!
Τι νοστιμιά σκάρωσες πάλι Λιλάκι μου. Μου άρεσε πολύ η γέμιση σου. Θα τα φτιάξω αλλά θα κλέψω λίγο στο πράσο και θα το μειώσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα στο ταψάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές.
Νιααααααααααααααααμμμμμμμμμμμμμμμμ αυτό έχω να δηλώσω μονάχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία ιδέα!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός κοτόπουλο-πράσο είναι υπέροχος! Πολύ ωραία ιδέα για αυτές τις μέρες που τα τραπέζια και οι μπουφέδες δίνουν και παίρνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Όμορφα και γευστικά Λίλα, αν και χωρίς πράσο για μένα (κάπου έχω τσακωθεί μαζί του...).
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο, λαχταριστό και εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ωραιότατα τα ταρτάκια που μας προτείνεις! Νόστιμα, ιδανικά για το γιορτινό μας μπουφέ ή το τραπέζι σαν ορεκτικό! Θα πρέπει να συμπληρώσω και αρκετά οικονομικά, κάτι υπολογίσιμο στις μέρες μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Κορυφαία! Την αδυναμία μου με τα μαφινοειδή την ξέρεις οπότε σίγουρα θα δοκιμαστούν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ, εδώ χιονίζει! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πόσο μ' αρέσουν αυτές οι μικρές μπουκίτσες δεν περιγράφεται. Ωραία μεζεδάκια και για περίσσευμα κοτόπουλου, ψητού/βραστού.
Καλές γιορτές με χιονάνθρωπους στην αυλή, νόστιμο φαγητό μέσα στο σπίτι και πολλή αγάπη!
υπέροχα... και πόσο μου αρέσει το κοτόπουλο!! ΄τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές!
Λιλάκι υπέροχα, δείχνουν πεντανόστιμα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Νοστιμότατη πρόταση γαι ορεκτικό ή εορταστικό μπουφέ. Υπέροχος συνδυασμός κοτόπουλου και χορταρικού, πολύ ισορροπημένος γευστικά. Σε ευχαριστούμε, Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα!
Φιλάκια.
κοτόπουλο και πράσο είναι συνδυασμός που σκοτώνει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σ/κ Λίλα μου :)
i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται τέλεια!!! Θα μπορούσα να το κάνω σε μεγάλη ταρτιέρα και αντί για κοτόπουλο να χρησιμοποιήσω χοιρινό?
ΑπάντησηΔιαγραφή