Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη γεύση αυτού του γλυκού, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αν δεν το φτιάξετε θα χάσετε!!! Σας δίνω τις αναλογίες που έβαλα εγώ και είναι σαφώς ελαφρύτερη από ανάλογα γλυκά, χωρίς όμως να στοιχίζει αυτό στη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
500 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα την φυτική στο πράσινο κουτί)
500 ml γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις αχνίσει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν και να μαλακώσουν, αλλά όχι όλα μαζί, ένα ένα. Μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν.
Όταν έχουμε διαλύσει όλες τις ζελατίνες, τότε ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε μπολάκια ή και σε φόρμα σιλικόνης. Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με κακάο σκόνη ή με σιρόπι βύσσινο.
Μην την κοιτάτε....φτιάξτε την!!!!
Trexo gia ta ylika!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalimera!!!
Λίλα μου, εσύ δεν βρίσκεις λόγια να εκφράσεις τη γεύση αυτού του γλυκού, κι εγώ δεν βρίσκω λόγια να σου πω πόσο με δελεάζεις!!!! Τέλεια συνταγή! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πράγματι πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που δεν είμαι φαν του συγκεκριμένου γλυκού, η σοκολατένια εκδοχή του με ενθουσιάζει!
Φιλιά Λίλα μου!
Να δεις εγώ που είμαι φαν της πανακότας τι τραβάω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ καλό!!!!
Φιλάκια
δεν θέλω να τη κοιτάω Λουλού...να τη φάω θέλω...και είναι και του πανευκόλου και είναι και σοκολατένια...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσμουατςςςς σου πολλά πολλά...-:))
Καλημερα Λιλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω δεν πολυσυμπαθω τις κρεμες, αλλα οταν εχει και σοκολατα δεν μπορω να πω οχι!
Καλο σ/κ!
Βρήκες το αδύνατό σημείο μου, η πανακότα είναι από τα λατρεμένα μου γλυκά, η σοκολατένια ακόμη πιο λατρεμένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη Λιλάκια!
Φιλιά πολλά!
Υπέροχη Λίλα μου, μου αρέσει πολύ σαν γλυκό η πανακότα!!!Με σοκολάτα βέβαια ακόμη περισσότερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Με χαρά βλέπω, Λίλα μου, ότι είσαι κι εσύ της πανακότας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρότασή σου εξαιρετική, θα δοκιμαστεί προσεχώς.
Φιλάκια, καλό Σ/Κ!
ωχ ωχ ωχ τι βλέπουν τα ματάκια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ ωραία εκδοχή, ειδικά για τους λάτρεις της σοκολάτας όπως είμαστε εμείς τουλάχιστον...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος το παρον την κοιτάω και την λιγουρεύομαι! θα την φτιάξω Λίλα! Φιλιά, καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιγουρεύομαι μεν, αλλά έχω πάρει φόβο πριν χρόνια, που έκανα ένα γλυκάκι με ζελατίνη, το πρόσφερα και οι καλεσμένοι φτύνανε κομμάτια κι από τότε, κάθε γλυκό με ζελατίνη το προσπερνάω. Λες με το δικό σου να κάνω "άσκηση θάρρους 10358";
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται υπέροχη... να την τρώγαμε και αμέσως τώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίο φαίνεται θα το φτιάξω αύριο
ΑπάντησηΔιαγραφήKai omoρφο και νοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήTην άσπρη πανακότα μπορεί και να την προσπεράσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή όμως την σοκολατένια όχι. Λογικό δεν είναι?
Εγώ θα την συνοδευσω με σιροπάκι βύσσινο.
ΦΙλιά πολλά :))
Και πανακότα και σοκολάτα! Μιαμ διπλό δηλαδή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδανικό μου φαίνεται και για κλείσιμο γεύματος Λίλα. Δείχνει τόσο αέρινο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια συνταγη για κρεμ μπριλε βρε παιδια δεν υπαρχει πουθενα στο ιντερνετ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή Σαλώμη..........http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2010/07/blog-post_19.html
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά