ΥΛΙΚΑ
πιπεριές κέρατα
μπαστουνάκια από χαλούμι τόσα όσες και οι πιπεριές
κόλιαντρο σε σκόνη
ελαιόλαδοχοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές χοντρό αλάτι μαζί με 1 κουταλιά κόλιαντρο.
Πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγουμε το καπάκι τους. Βγάζουμε από μέσα τα σπόρια.
Σε κάθε πιπεριά βάζουμε μέσα ένα μπαστουνάκι χαλούμι.
Πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγουμε το καπάκι τους. Βγάζουμε από μέσα τα σπόρια.
Σε κάθε πιπεριά βάζουμε μέσα ένα μπαστουνάκι χαλούμι.
Aλείφουμε κάθε πιπεριά με λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και κόλιαντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα!
Σερβίρονται ζεστές και καταναλώνονται μετά μανίας!!!
Μην ξεχάσετε σήμερα στις 11.30 την εκπομπή Λί Λά στον αέρα στο www.sinwebradio.com
με καλεσμένη τη Βίκυ και την Στρατόσφαιρά της!!!
Καλημέρα Λίλα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αγαπημένο ορεκτικό το συγκεκριμένο! Νομίζω ότι όπου και όποτε σερβιριστεί γίνεται απλά ανάρπαστο!
Φιλιά!
Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκλεκτό ορεκτικό και ιδανικός κρασομεζές! Μας άνοιξες την όρεξη βρε Λίλα μεσημεριάτικα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριακάτικο κουτάλι σε ευχαριστώ για την επίσκεψη...κόπιασε!!!
ΔιαγραφήΟυάου , τρελαίνομαι για πιπεριές, τρελαίνομαι για χαλουμι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοτούλα μου κι εγώ το ίδιο!!!!
ΔιαγραφήΛατρευω τις πιπεριες με γεμιση τυρακι... Ωραιος συνδυασμος με τον κολιαντρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα μου κι εγώ λατρεύω όλα τα τυρένια!!!
Διαγραφήμμμ... θα δοκιμαστεί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ανθότυρο και γλυκάνισο τις φτιάχνω συνήθως, η προσθήκη του κόλιανδρου σίγουρα κάνει διαφορά!
Μπέτυ μου τα μπαχαρικά δίνουν ευκαιρίες για παιχνίδι!!!
ΔιαγραφήΤσιμπάω μια πιπερίτσα να μου κόψει την πείνα, σήμερα όπως ξέρεις ξεμείναμε από τσουκάλι χα χα χααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ελενάκι μου και μια και δυο και τρεις!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΛίλα, οι γεμιστές πιπεριές με τυριά, είναι από τα ωραία μεζεδάκια. Μου αρέσει το κόλιαντρο που προσέθεσες, νομίζω ότι ταιριάζει με τον δυόσμο που έχει το χαλούμι. Νόστιμο μεζεδάκι για ούζο και κρασί. Και για τσιπουράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ειρήνη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
Διαγραφή...και έχω στο ψυγείο μου χαλούμι...και δεν ήξερα πως να το αξιοποιήσω...ωραίο μεζεδάκι για την μέση του τραπεζιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛούλου χαίρομαι που σου άρεσε το μεζαδάκι μου!!!
ΔιαγραφήΕξαιρετικό ορεκτικο και το έκανες θαύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο χαλούμι πάει ιδιαίτερα ο δυόσμος. Γι αυτό και στην παρασκευή του όπως διπλώνεται, κλείνουν μέσα δυόσμο.
Η καλύτερη απόδοση του χαλουμιού είναι όταν είναι σκληρό και ώριμο δηλαδή. Οπότε τότε το κάνετε ψητό χωρίς άλλα λιπαρά γιατί έχει από μόνο του πολλα. Σε ψησταριά που την αγαπάει πολύ αλλά και σ ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει προθερμανθεί καλά.
Το ώριμο ειδικά, μπαίνει σε τραχανόσουπα αφού βράσει γιατί μαλακώνει εύκολα. Μπαίνει ακόμα και σε μακαρόνια ιδιαίτερα όταν τα έχετε βράσει σε ζωμό κότας.
Νένα Μιρμίρογλου
Νένα μου είμαι λάτρης του χαλουμιού, η εκδοχή με τον τραχανά θα δοκιμαστεί με τα πρώτα κρύα!!!
ΔιαγραφήΛίλα μου τέλειο μεζεδάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ελένη μου σε ευχαριστώ φιλάκια πολλά!!!!
Διαγραφήσούπερ μεζές, αγαπημένος και λαχταριστός, μόνο πρόβλημα μ αρέσει τόσο το χαλούμιν μπορεί και να το φάω πριν τις γεμίσω χα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόπη σου έχω λύση, μετράς πιπεριές, κόβεις διπλάσια μπαστουνάκια χαλόμι, ένα γεμίζεις, ένα τρως!!!!!χαχαχαα
ΔιαγραφήΟ συνδυασμός πιπεριά - τυρί είναι πάντα επιτυχημένος. Ενδιαφέρουσα η επιλογή του χαλουμιού που αντέχει στο ψήσιμο όπως και το άρωμα του κόλιανδρου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγελιώ μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΤρελαίνομαι γαι ψητό χαλούμι θα είναι τέλειο μέσα στις πιπεριές! Νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕριάκι μου φιλάκια πολλά!!!!
Διαγραφήβαθυυυς αναστεναγμός...λατρευωωωω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάλι λατρεύω cookitsa μου!!!
ΔιαγραφήΑυτό είναι μεζές! Ξέρεις να ετοιμάζεις νοστιμιές απίθανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική μου σε ευχαριστώ για τα ωραία λόγια σου!!!
ΔιαγραφήXαλούμι και κόλιαντρο και ποιος να αντισταθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο μεζεδάκι και νόστιμο όπως λές.
ΦΙλιά
Μάριον σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ΔιαγραφήΩραίο μεζεδάκι και γρήγορο Λίλα, ειδικά όταν θες να κάνεις κι' άλλα πραγματάκια για ένα τραπέζι. Άσε που το χαλούμι έχει την ιδιότητα να "στέκει" και να μην σκορπίζεται με το ψήσιμο, οπότε προσφέρεται και για πολλούς συνδυασμούς με ψητά λαχανικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου ναι, έχεις δίκιο, όταν ξεκινάμε να φτιάχνουμε δεν σταματάμε!!!
ΔιαγραφήΝόστιμο πιάτο!!!!! Πιπεριές αγαπημένες! Καλό σου απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε πραγματικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή