Ξέρετε όλοι το κόλλημα που έχω μα τα ψάρια και τα θαλασσινά, μπορώ να τρώω μόνο τέτοια.
Όμως με ενοχλούν πολύ στο στομάχι τα τηγανιτά γενικώς. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να ψήσω ψαράκια στο φούρνο αλλά αλευρωμένα σαν τα τηγανιτά, το αποτέλεσμα ήταν τόσο εκπληκτικό που κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά εκτός από τα στομαχάκια μας. Αφήστε που δεν γέμισε ο κόσμος λάδια από το τηγάνι ούτε μύρισε όλο το σπίτι!!!
ΥΛΙΚΑ
Ψάρια μεσαίου μεγέθους (γόπες, κολιοί, σαφρίδια, μαρίδες μεγάλες, μπακαλιάροι....)
αλεύρι
αλάτι
λαδόκολλα
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα λέπια από τα ψάρια μας και τα εντόσθια - βράγχια.
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε
Τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα τινάζουμε καλά.
Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και την λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα ψαράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα ψάρια να ψηθούν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνειά τους, ανάλογα με το μέγεθός τους φυσικά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις με σαλατίτσα, χόρτα βραστά..........ή ότι άλλο θέλουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Όμως με ενοχλούν πολύ στο στομάχι τα τηγανιτά γενικώς. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να ψήσω ψαράκια στο φούρνο αλλά αλευρωμένα σαν τα τηγανιτά, το αποτέλεσμα ήταν τόσο εκπληκτικό που κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά εκτός από τα στομαχάκια μας. Αφήστε που δεν γέμισε ο κόσμος λάδια από το τηγάνι ούτε μύρισε όλο το σπίτι!!!
ΥΛΙΚΑ
Ψάρια μεσαίου μεγέθους (γόπες, κολιοί, σαφρίδια, μαρίδες μεγάλες, μπακαλιάροι....)
αλεύρι
αλάτι
λαδόκολλα
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα λέπια από τα ψάρια μας και τα εντόσθια - βράγχια.
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε
Τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα τινάζουμε καλά.
Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και την λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα ψαράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα ψάρια να ψηθούν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνειά τους, ανάλογα με το μέγεθός τους φυσικά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις με σαλατίτσα, χόρτα βραστά..........ή ότι άλλο θέλουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τέλεια!!!έτσι θα τα κάνω κι εγώ, αντιπαθώ τα τηγανητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
καλά εμένα μου αρέσουν τα τηγανιτά αλλά θα το δοκιμάσω για να δω το αποτέλεσμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό πρέπει να το δοκιμάσω άμεσα Λίλα, γιατί κι' εγώ με το τηγάνι έχω ένα θέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Θα το δοκιμάσω κι όλοι θα είναι χαρούμενοι μιας και δεν θέλω να τους τηγανίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για εμάς που δεν συμπαθούμε το τηγάνισμα! Κρατώ την πρότασή σου στα υπόψη!
Καλημέρα Λίλα!
Αποφεύγω πολύ το τηγάνισμα περισσότερο λόγω μυρωδιάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι όμως..
Τέλεια!
Λίλα μου πάρα πολύ καλή ιδέα!Θα το δοκιμάσω σίγουρα, με το τηγάνι υπάρχει θέμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πολυ ωραια προταση Λιλα μου! Κι εγω με το τηγανι εχω ενα θεμα και στο διαμερισμα δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να τηγανησω ψαρια, μονο σο εξοχικο στο πετρογκαζ που εχω στο μπερμπεκιου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας ανοιξες και την ορεξη....
Φιλια!
έξυπνη ιδέα..μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλενάδα όλο φοβερά κόλπα μου είσαι, μου άρεσε τρελά η ιδέα του ψητού σαν τηγανιτού ψαριού!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
ωραίο κόλπο που θα δοκιμαστεί αμέσως!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalooooooo
ΑπάντησηΔιαγραφήMην σου πω ότι έτσι είναι και πιο ωραία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η μυρωδιά από τα ψάρια δεν φεύγει με τίποτα απο το σπίτι.
Εγιναν τέλεια Λίλα και τα λιγουρεύτηκα τα ψαράκια σου.
Νασαι καλά :)
Πανεύκολα, νόστιμα και σίγουρα πιο υγιεινά από τα τηγανιτά! Μπράβο Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα, τα λιγουρεύομαι και εγώ που τα ψάρια δεν είναι αγαπημένα μου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύ και light και προπαντός νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν, φαίνονται όντως σαν τηγανιτά! Κατά δεύτερον, θα τα καθιερώσω γιατί σιχαίνομαι να μυρίζει το σπίτι τηγανο-λαδο-ψαρίλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Πολλά φιλιά!
Εξερετική ιδεα...μπραβο Λίλα... το τί θα μας σώσεις απο τις μυρωδιές δεν λεγεται!!!! θα δοκιμαστουν βεβαίως βεβαίως....φιλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήkai με ελάχιστες θερμίδες! μια χαρά ιδέα. Καλή σου μέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήMε τον συγκεκριμένο τρόπο δεν τα έχω κάνει ποτέ στο φούρνο τα ψάρια...θα το δοκιμάσω όμως...πολύ έξυπνο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι τι ωραία κρούστα θα έκαναν! Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμ!!!!!! Θα δοκιμαστούν μόλις βρεθούν τα κατάλληλα ψάρια. Αφού τα ψάρια τα τρώω και εγώ ακόμη και για πρωινό που λέει ο λόγος. Και ....... χόοοοοορτααααααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τηγανητά και μένα μου πέφτουν λίγο βαριά! Θα το δοκιμάσω γιατί κάθε Σάββατο τρώμε ψάρι και το τηγάνι μυρίζει πολύ! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝιαμ νιαμ νιααααααααααααμμμμμ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ ωραια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να γίνει και με μεγαλύτερα ψάρια? Πχ τσιπούρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μεγάλα ψάρια γίνονται ψητά έτσι κι αλλιώς. Το αλευρωμα θα τους δώσει μια κρούστα τραγανή. Λίγη προσοχή στη θερμοκρασία για να ψηθούν μέχρι μέσα. Στους 180 βαθμούς είκοσι λεπτά από κάθε πλευρά θα πρότεινα!
Διαγραφή