Σήμερα σας έχω μια συνταγή που ομολογώ οτι είναι από τις πιο ωραίες που έχω φτιάξει. Συνδύασα κάποια υλικά και το αποτέλεσμα ήταν τόσο απροσδόκητα γευστικό που με άφησε άφωνη.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πλιγούρι άβραστο
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
1 ντομάτα σφιχτή κομμένη σε κυβάκια
3 με 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις γαριδούλες σε νεράκι που βράζει και τις ζεματάμε για 3-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Σουρώνουμε προσεκτικά και κρατάμε το ζωμό. Μετράμε το ζωμό και συμπληρώνοντας νερό αρκετό να γεμίσει 2.5 φλιτζάνια τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα μέχρι να πιει το πλιγούρι όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. Το προσθέτουμε τότε στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το πλιγούρι και σερβίρουμε.
Αν φοβάστε το μπούκοβο μπορείτε να βγάλετε το περισσότερο σε μια άκρη και να το προσθέσετε αφού κρυώσει το πλιγούρι. Του πάει τρελά και ο μαϊντανός αλλά οι άντρες του σπιτιού ούτε να τον βλέπουν. Εσείς αν σας αρέσει προσθέστε τον
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι πλιγούρι άβραστο
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
1 ντομάτα σφιχτή κομμένη σε κυβάκια
3 με 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις γαριδούλες σε νεράκι που βράζει και τις ζεματάμε για 3-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Σουρώνουμε προσεκτικά και κρατάμε το ζωμό. Μετράμε το ζωμό και συμπληρώνοντας νερό αρκετό να γεμίσει 2.5 φλιτζάνια τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αλατίζουμε. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα μέχρι να πιει το πλιγούρι όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι. Το προσθέτουμε τότε στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα και την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το πλιγούρι και σερβίρουμε.
Αν φοβάστε το μπούκοβο μπορείτε να βγάλετε το περισσότερο σε μια άκρη και να το προσθέσετε αφού κρυώσει το πλιγούρι. Του πάει τρελά και ο μαϊντανός αλλά οι άντρες του σπιτιού ούτε να τον βλέπουν. Εσείς αν σας αρέσει προσθέστε τον
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ
Πάρα πολύ ωραίο φαίνεται με νόστιμα υλικά!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήchristinaD σε ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΑ!!!!!!!ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !ΜΠΡΑΒΟ ΛΙΛΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζενάκι μου σε ευχαριστώ!!!
Διαγραφήπω πω! τι ωραία φωτογραφία!!! και το φαγητό θα το τσάκιζα ευχαρίστως τώρα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη μου κι εμείς το τσακίσαμε σε χρόνο μηδέν!!!
ΔιαγραφήΠρέπει να είναι πολύ γευστικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Conna είναι πολύ γευστικό!!! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα για το πλιγούρι που μας αρέσει τόσο πολύ. Οι γαριδούλες θα του δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά φαντάζομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου κι εμείς το αγαπάμε το πλιγούρι!!!
ΔιαγραφήΜε παρασύρατε με τον κους κους στο φέϊς και ξέχασα να έρθω να σερβιριστώ κι από εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς τα παμε, μην επαναλαμβανόμεθα, φέρε την γαβάθα ερχόμενη;-)
Φιλιάααααααα!!!
Ελενάκι μου προλαβαίνεις μια μεριδούλα....έχω κρύψει για τους φίλους μπόλικο!
ΔιαγραφήΠικάντικο το φαγάκι σου Λίλα, με την προσθήκη του μπούκοβου. Ντομάτα, σκορδάκι, γαριδούλες, μούρλια!! Οπωσδήποτε του πηγαίνει ο μαϊντανός, ίσως να του πηγαίνει και ο δυόσμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ειρήνη μου φαγάκι ευέλικτο το πλιγούρι, όλα του ταιριάζουν!!
ΔιαγραφήΜπράβο Λίλα μου, πολύ ωραίο φαίνεται!Ωραία η ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ελένη μου σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!!!
Διαγραφήμετά τους χορούς και τα μαλλιοτραβήγματα,ας πάρω κι ένα μεζεδάκι να στηλωθώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ πολύ ωραία ιδέα για το πληγούρι...
μετά την Ελενα,πέρνα κι από δω...
Βιβίκα μου πάρε να στηλωθείς γιατί ξεβιδόθηκες πάλι!!!
ΔιαγραφήΛιλάκο, αυτό πρέπει να είναι πεντανόστιμο. Το ζουμάκι από τις γαρίδες θα το απογειώνει...ξεροκαταπίνω και καληνυχτιζω! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφάκι μου ήταν το άτιμο λαχταριστό....φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΛίλα είναι δυνατόν να μην είναι νόστιμο με τόσο ωραία και νόστιμα υλικά!!! Και εγώ το χρησιμοποιώ το πλιγούρι πολύ! Τώρα το καλοκαίρι δοκίμασε το και σε σούπα με ντομάτα φρεσκοτριμένη είναι πεντανόστιμο! Αλλά βάλτο και σε κοτόσουπες μισό μισό με ρύζι και θα με θυμηθείς!! Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο μου κι εγώ το χρησιμοποιώ πολύ και σε σαλάτες και σε σούπες και παντού!!!
ΔιαγραφήΜμμ, ένα τέλειο γεύμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρααα.
Στέλλα μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών, Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πλιγούρι είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και υγιεινό υλικό.
Το βάζω και στα γεμιστά τώρα το καλοκαίρι.
Φιλάκια, καλή σου μέρα
Ελένη μου είναι τέλειο το πλιγούρι όπου και αν μπει, δίνει άλλη διάσταση!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραια ιδεα, μ αρεσει ιδιαιτερα το πλιγουρι και με τετοιο συνδυασμο πρεπει να ναι φοβερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
ΔιαγραφήΧωρίς το μπούκοβο θα έτρωγα μια μεριδούλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μαρί μια μερίδα σκέτη για σένα, κόπιασε!!!
ΔιαγραφήΘησαυρός είναι το πληγούρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου
Τέλεια η συνταγούλα σου...Θα την κάνω και γω το συντομότερο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYummy! Στείλε λίγο κι από δω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις ένα βραβείο από μένα. Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
αυτό είναι...τέλειος συνδυασμός....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν πέρασες μετά την Ελενα,δεν μας έκατσε το Σ/Κ, θα το κάνω μόνη μου κι εγώ...
Tο πλιγούρι το λατρεύω σκέτο, σκέψου με γαρίδες..μμμμμ.....τέλειο Λίλα μου, γεια στα χεράκια σου!!! Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή