Μια υπέροχη τάρτα με κεράσια, ζουμερή και πάρα πολύ αρωματική.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
60 γραμμάρια ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
50 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γραμμάρια κεράσια πλυμένα και χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα τρίβουμε να ενωθούν, προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ζυμώνουμε μέχρι να βραχεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1 ή 2 κουταλιές νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με ζελατίνη και την φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα βγάζουμε τη ζύμη, την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα 23 εκ. με τα δαχτυλάκια μας να πάει παντού.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν, ρίχνουμε και το αυγό και μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην ψημένη πια βάση της τάρτας.
Μπήγουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 25 με 30 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια.
Η συνταγή είναι από το Joy of baking
Καλή επιτυχία!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
60 γραμμάρια ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
50 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γραμμάρια κεράσια πλυμένα και χωρίς κουκούτσι
Σε λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα τρίβουμε να ενωθούν, προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ζυμώνουμε μέχρι να βραχεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1 ή 2 κουταλιές νερό.
Τυλίγουμε την ζύμη με ζελατίνη και την φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα βγάζουμε τη ζύμη, την ξετυλίγουμε και την απλώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα 23 εκ. με τα δαχτυλάκια μας να πάει παντού.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο να αφρατέψουν, ρίχνουμε και το αυγό και μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην ψημένη πια βάση της τάρτας.
Μπήγουμε μέσα στην κρέμα τα κεράσια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 25 με 30 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια.
Η συνταγή είναι από το Joy of baking
Καλή επιτυχία!!!
Να ζήσης Λιλάκι!!!Χρόνια σου Πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέρασμα σου ,γλυκό σαν και σένα!!!!
Χρόνια πολλά και καλά Λίλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγεία,χαρές και επιτυχίες!!!!!
Τέλειο κέρασμα!!!!!!
Δεν υπάρχει...!!!!!
Καλό καλοκαίρι!!!!
:))
ψυχη μου να σε χαιρομαστε να εισαι καλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά καιευτυχισμένα Λίλα μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τόσο όμορφα κεράσματα:)
ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Λιλού :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα γερή και ευτυχισμένη!!!!!!!
Παίρνω κομμάτι από την υπέροχη τάρτα
Πολλά φιλάκια
Να σε χαιρόμαστε Λιλού μου!! Χιλιόχρονη! Κερνιέμαι το υπέροχο γλυκάκι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
πολυχρονη και ευτυχισμενη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΙΛΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΙΛΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σε χαιρόμαστε κοριτσάρα μου! Χιλιόχρονη και πάντα ευτυχισμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, χρόνια πολλά, χρόνια πολλά και καλή μου όρεξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολααααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρές ..επιτυχίες.. στη στράτα σου κορίτσι μου!
Να σε χαιρόμαστε!
Το κέρασμα παραδόθηκε! Τέλειο!
Να τα εκατοστήσεις, χρόνια σου πολλά Λίλα μου κι ευτυχισμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είναι γλυκιά η Ζωή σου σαν την νόστιμη τάρτα που μας κερνάς.
Φιλιά πολλά.
Πάγκαλα και τρισευτυχισμένα τα υπόλοιπα 980 σου χρόνια κοριτσάρα μου...!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή( τη τάρτα σου πάω τώρα επί τόπου να τη φτιάξω και να την ευχαριστηθούμε στην υγειά σου...)
φιλιά πολλά πολλά από καρδιάς...-:)))
Χρόνια Πολλά και Καλά ! Ό,τι επιθυμείς! Παίρνω τη φετούλα μου και σ' ευχαριστώ με μια μπαλίτσα παρακαλώ :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύχρονη να είσαι Λιλούκο μου, πάντα με υγεία κι ευτυχία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια κουταλίτσα θα πάρω, με μπόλικο παγωτό!
Χρόνια πολλά!!!!! Να τα εκατοστήσεις !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε για το κέρασμα
Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευτυχία...όσο για το γλυκό φαίνεται super!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια καλά, γλυκά και πολλές επιτυχίες σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το γλυκό είναι τέλειο, θα πάρω κι εγώ ένα κομμάτι με παγωτό. :)
Πολλά φιλιά, καλά να περάσεις!
Χρόνια πολλά κι από εδώ φιλενάδα! Πολύχρονη και πάντα ευτυχισμένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉξερα πως θα βρω κέρασμα και ήρθα...
Πολλά φιλάκια
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η κρέμα αμυγδάλου μου έκλεψε την καρδιά.....
Νάτα νάτα τα Καρκινάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλω ένα (μόνον ένα) κεράκι στην τούρτα του Θ. που θα είναι για σένα καλή μου Λίλα.
Και θα σας γιορτάσουμε παρεούλα.
Χρόνια Πολλά και καλά φίλη μου. Να είναι δε γεμάτα από εμπειρίες που εσύ ποθείς.
Αργησα λίγο αλλά ήρθα να πάρω το κομμάτι μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Λίλα, καλά κι ευτυχισμένα.
Να μας γλυκαίνεις πάντα
Φιλιά
καλέ σήμερα κατάλαβα ότι δεν πέρασα απο εδω για να κεραστώ χιχιχιχι!! έτσι λοιπόν πήρα ένα κομμάτι εχθές απο το face book και παίρνω και ένα σήμερα απο εδώ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΙΛΟΥΚΟ ΜΟΥ !!!!!!
φιλιά πολλά και καλό σ/κ
Xronia polla ki akala kai dhmiourgika opos panta! se filo poly
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΥΡΙΑ ΛΙΛΑ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ.ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ.ΕΦΤΙΑΞΑ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΒΟΤΚΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΘΟΛΑ.ΤΑ ΣΟΥΡΩΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.κατερινα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ για τις ευχές σας αλλά και για την αγάπη που υπάρχει στα λόγια σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Τα λικεράκια τα σουρώνω πάντα με διπλό τούλι 2 φορές και μετά τα περνάω από φίλτρο καφέ. Παίρνει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο. Επιπλέον μην ξεχνάς οτι είναι χειροποίητο, και λίγο θολό να βγεί, ποιός νοιάζεται?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, αν θες τις απορίες σου να μου τις στέλνεις στο μεηλ μου για να σου απαντώ άμεσα!!!
Χρόνια πολλά και εδώ ετεροχρονισμένα! Καλά...από τη νύστα είδα κρεμμύδια και κρέμα αμυγδάλου και λέω πώς γίνεται αυτό;;; χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή