Τώρα που τα υπέροχα σπαράγγια είναι στο φόρτε τους ας φτιάξουμε αυτή την απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθο
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνιθο
ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο. Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι. Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια. Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά. Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η φωτό δεν είναι καλή γιατί τραβήχτηκε με το κινητό, μόλις την ξαναφτιάξω θα επανορθώσω!
Η φωτό δεν είναι καλή γιατί τραβήχτηκε με το κινητό, μόλις την ξαναφτιάξω θα επανορθώσω!
Τα σπαράγγια υποθέτω παραγωγής σου από το μαγικό περιβόλι σου που και τι δεν έχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν η φωτό δεν σου αρέσει, να τα ξαναφτιάξεις οπωσδήποτε και αυτή τη φορά να μην ξεχάσεις να με καλέσεις, έτσι??
Φιλιάαααα!!
Ελενάκι μου έλα εσύ με το πουλμανάκι και θα τα μαζέψω εκείνη την ώρα και θα σου φτιάξω!!!
ΔιαγραφήΠες μας τώρα ότι ο κήπος έχει και σπαράγγια εκτός από τις αγκινάρες!! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου και σπαράγγια και κρεμμυδάκια και άνιθο και φυσικά και κοτούλες που κάνουν φρέσκα αυγουλάκια! Ή να έχεις ή να μην έχεις!!!
ΔιαγραφήΗ συνταγή αυτή είναι μια πολύ ωραία εκδοχή ομελέτας. Τα σπαράγγια ταιριάζουν στην ομελέτα τόσο όσο και τα μανιτάρια κατά τη γνώμη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη ζήλεψα πολύ!
Χρυσαυγή μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
ΔιαγραφήΈλα ντε Ξανθή μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να ΄χει και σπαράγγια η καλή μας;
Πηνελόπη μου σε παραπέμπω πιο πάνω!!!! :))))
ΔιαγραφήΛίλα,η γεύση αυτής της ομελέτας είναι μοναδική-δεν περιγράφεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγο θα φανούν και σε μας,όλο και κάποιος θα μας φέρει-είδες,στους άλλους βασίζομαι,δεν ξέρω,πού φυτρώνουν.
Φιλιά!
Ελενάκι μου αν μέναμε κοντά θα σου έστελνα μια τσάντα!!!!
ΔιαγραφήΠρέπει να είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρεύομαι το μποστάνι σου!!!! Φρέσκα αυγά,κρεμμυδάκια, άνηθο και καταπληκτικά φρέσκα σπαράγγια!!!! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Η ομελέτα με σπαράγγια είναι αγαπημένη λιχουδιά και όπως σωστά λες, τώρα που είναι η εποχή τους είναι ευκαιρία να τη γευτούμε!! Εγώ κάποιες φορές βάζω και φρέσκια ντοματούλα ψιλοκομμένη που δίνει χρώμα και γεύση. Καλή όρεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ?????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι μέσα στο μυαλό μου!!! Θα την φτιάξω το Σάββατο που θα πάμε επίσκεψη και ξέρω ότι την λατρεύουν! Και μάλιστα με σπαράγγια που φρόντισε η μανούλα μου να τα συντηρήσει σε βάζο και να μου τα δώσει το περασμένο καλοκαίρι!!!! Η συνταγή μου διαφέρει αλλά είναι το ίδιο πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTην ομελέτα αυτή την πρωτόφαγα στην Κρήτη. Ομολογώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε τη φτιάχνω όποτε βρω σπαράγγια, κι αν είναι άγρια ακόμη καλύτερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πω πω!! με έβαλες στα αίματα τώρα να ψάχνω για άγρια σπαράγγια αύριο το πρωί, γύρω γύρω στο βουνό.Πολύ νόστιμη ομελέτα αυτή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ωραία ιδεα για απογευματινό, γιατί την ομελέτα δεν την θεωρούν ΦΑΓΗΤΟ, δυστυχώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω μαγειρέψει ποτέ σπαράγγια, εντωμεταξύ.
Θα τα φάνε, λές;
Θα τα δοκιμάσουμε και θα σου πω.
Την καλημέρα μου.
Μπράβο, καταπληκτική ομελέτα με υπέροχα φρέσκα υλικά, ποίημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά φανταστική γεύση!
Καλή σου μέρα.
Καλά ε! από τα πιο gourmet πιάτα που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εξαιρετική!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!