ΥΛΙΚΑ
(για 15 κομμάτια)
ΚΕΪΚ
2ΟΟ γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλυκού baking powder
1/4 κ. γλυκού αλάτι
115 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
120 ml γάλα
ΣΙΡΟΠΙ
1/3 κούπας ζεστό νερό
2 κ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
2 κ. σούπες λικέρ καφέ ή κονιάκ
60 γρ. ζάχαρη
ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κουτιού τυρί κρέμα
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking και το αλάτι.
Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένες φόρμες για muffins.
Στο μεταξύ διαλύουμε στο ζεστό νερό τον καφέ, τη ζάχαρη και το λικέρ.
Αν δεν διαλύεται η ζάχαρη το βράζουμε ελάχιστα.
Πάνω από κάθε κεκάκι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι και το ανακατεύουμε ελάχιστα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν με ξύλινη φουρκέτα.
Βγάχουμε από το φούρνο και όπως καίνε τους ρίχνουμε επάνω κουταλιά, κουταλιά το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και την άχνη μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν κρυώσουν τα κέικ τους βάζουμε επάνω την κρέμα με κουτάλι ή με κορνέ και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Λατρευω τυραμισού.. Λατρευω cupcakes.. λατρευω Λιλού.. χε χε χε
ΑπάντησηΔιαγραφήLuvTiramisu2! Just perfect!=)
ΑπάντησηΔιαγραφήωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις γλύκανες το απόγευμα όλων των αναγωστών σου!
2-3 τυραμισάκια παρακαλώ πολύ!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Υποκλίνομαι. Το τιραμισού είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Φυσικά παραδοσιακό και φυσικά από τα χεράκια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία ιδέα Λίλα για εύκολο σερβίρισμα του αγαπημένου γλυκού!
ΑπάντησηΔιαγραφήLilaki Πραγματικά τέλεια ιδέα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπαμε με τα καφεγλυκάκια...δεν το έχω...αλλά κοριτσάρα μου αυτή η φωτό που κότσαρες με έχει τρελάνει λίγο και δεν έχω και τίποτα σε γλυκό αυτή τη στιγμή...μόνο κουταλιού αλλά αυτά είναι για νυχτερινές επιδρομές...χααχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να ειναι υπέροχα!!!εχω μία ερώτηση.....διατητούνται στο ψυγείο μετά(διότι λόγω ζέστης η κρέμα θα λιώση??)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
τιραμισου??????? και έψαχνα τι να φτιάξω για τα γενέθλια της μανούλας μου!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και ευχαριστώωωωωωωω...
Απίθανη ιδέα!!θα εφαρμοστεί πάραυτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Τιραμισού for ever!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό γλυκό σε όποια εκδοχή, αλλά αυτό είναι απίθανο.
Καλή ιδέα για Σαββατοκύριακο.
Φιλιά θαλασσένια.
Υπέροχα Λιλού
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςς
Και εγώ φυσικά ανήκω στο τεράστιο club των φανατικών πιστών του τιραμισού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα τα muffiνάκια με το σιροπάκι του καφέ και την κρέμα.
Επίσης ωραία + τεμπέλικη ιδέα είναι κομματάκια λίγο μπαγιάτικου κέικ σε ποτηράκια -σαν trifle- βρεγμένα με τέτοιο σιρόπι, λικέρ αν έχουμε και κρέμα ανάμεσα, το κάνω πολλές φορές!
Καλό Π/Σ/Κ! :)
τί μου κάνεις Χριστιανή μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήπού να αντιγράφω τη συνταγή από το νετ καφέ...???
μας κρέμασες τα σαγόνια κάτω με τις φωτό...
προσποιούμαι πως δεν πέρασα ποτέ από εδώ, δεν είδα κανένα γλυκό!!! κλαψ, χάνω το φως μου!!!! σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες Λίλα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα είναι!!!!!
Καλά υπόλοιπο διακοπών!!!!
Καλά να περνάς!!!!
Φιλιάααααα
:))
Μιαμ!!Μιαμ!!Τι τραβάω η γυναίκα πρωινιάτικα!!Γλυκάθηκα περνώντας απ' το σπιτάκι σου.Σ' ευχαριστώ!!Καλή σου μέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΙΡΑΣΜΟς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τιραμισού είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά. Βρίσκω την ιδέα των ατομικών πολύ τέλεια.Θα είναι και πολύ ευπαρουσίαστα για έναν μπουφέ. Θα τα δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας προσκαλώ να επισκεφθείτε το blog μου"γλυκές και αλμυρές γεύσεις" στο polyfreelance.blogspot.com
τί έγινε μικρή Λουλού...???
ΑπάντησηΔιαγραφήτα φάγαμετα τιραμισού...
τί άλλο έχει το μενού...???
πού γυρνοβολάς...???
Καλά να περνάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν γυρίσεις, έλα και από εμάς, έχουμε κάτι για σένα!
Πολύ ωραια η ιδεα, και φαινεται καταπληκτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio glykaki moy............
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio glykaki moy.....................
ΑπάντησηΔιαγραφή