Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αλμυρό κέικ με ελιές και ζαμπόν






Ένα πανεύκολο κέικ για σήμερα φίλοι μου!!

Ιδανικό για δεκατιανό και για τα παιδάκια που πάνε σχολείο!

ΥΛΙΚΑ

150ml ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμη για τη φόρμα του κέικ
250γρ αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ρίγανη
100 γρ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
1 κούπα φέτα χοντροκομμένη
180g ζαμπόν ή γαλοπούλα χοντροκομμένο
130 γρ ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
150γρ γάλα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πάπρικα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε τη ρίγανη, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, το ζαμπόν, ελιές, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και το λάδι.

Ανακατεύουμε μαζί τα υγρό στα ξηρά συστατικά μέχρι να ενωθούν καλά και τα αδειάζουμε στη λαδωμένη φόρμα του κέικ!!!

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κέικ και μια οδοντογλυφίδα ή σουβλάκι ναβγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για πέντε λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γαύρος Μαρινάτος .....αλά Λί Λά

Αγαπημένο καλοκαιρινό ορεκτικό, ιδανικό για τα ουζάκια στη βεράντα!!
Πολλές οι εκδοχές, η δική μου είναι πιο απλή και όσοι τον έχουν δοκιμάσει τρελλαίνονται!!

Όπως έχω πει και παλιότερα το blog αυτό ξεκίνησε από αγάπη για τη μαγειρική και το καλό φαγητό αλλά και σαν ένα τετράδιο καταγραφής συνταγών!! Κάποιες συνταγές που τις φτιάχνω με τον τρόπο τον δικό μου θέλω να είναι κάπου καταγεγραμμένες για όποιος ενδιαφέρεται να τις αναζητήσει!!!
Σήμερα σας δίνω την δική μου εκδοχή του μαρινάτου γαύρου, εκδοχή που αρέσει σε όλους όσους πίνουν τα καλοκαίρια ουζάκι στη βεράντα μας!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρος φρέσκος
2 κουταλιές σούπας αλάτι χοντρό
2 κούπες ξύδι λευκό
αραβοσιτέλαιο για τη συντήρηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κεφάλι από το γάυρο.
Σπρώχνοντας τον αντίχειρά μας από την κοιλιά προς την ουρά τον ανοίγουμε στα δυο και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
Έχουμε δίπλα μας ένα λεκανάκι με παγωμένο νερό με παγάκια μέσα κι ένα ένα φιλέτο το ρίχνουμε μέσα.
Όταν τελειώσουν όλα τα ψάρια μας ανακατεύουμε με τα χεράκια μας τα φιλέτα μέσα στη λεκάνη.
Βάζουμε τη λεκάνη με το νερό και τα ψάρια στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.
Αδειάζουμε το γαύρο σε τρυπητό και τον ξεπλένουμε καλά.
Τον αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι να είναι απλωτός.



Πασπαλίζουμε με το αλάτι και του ριχνουμε και το ξύδι μέσα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ασπρίσει εντελώς. Κοιτάμε καλά εκεί που ήταν το κεντρικό κόκκαλο. Αν είναι άσπρος εντελώς τότε είναι έτοιμος.
Αφαιρούμε από το ξύδι και το αλάτι και δοκιμάζουμε ένα φιλέτο.
Αν μας ικανοποιεί τον βάζουμε σε μπολ και τον περιχύνουμε με αραβοσιτέλειαο και λιγάκι λεμόνι ως συντηρητικό!!
Αν είναι αλμυρός πολύ πριν τον βάλουμε στο λάδι τον ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Στο μπολ που θα τον συντηρήσουμε μπορούμε να βάλουμε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως σκόρδο, πιπέρια, άνιθο, μάραθο, κάπαρη κλπ!!!
Καλή επιτυχία!!!!!


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Το μιλφέιγ των 80'ς




Κάθε σπίτι που σεβόταν τον εαυτό του τη χρυσή δεκαετία των 80'ς εκτός από την τυρόπιτα με το φύλλο καταϊφι σερβίριζε για επιδόρπιο μιλφέιγ με σφολιατίνα.
Στο σπίτι μας τα αγόρια μου το λατρεύουν και το φτιάχνω συχνά πυκνά ειδικά το καλοκαίρι.
Συνταγή πανεύκολη και γρήγορη και άκρως οικονομική.........................δείτε την!!!

ΥΛΙΚΑ (για ορθογώνιο μεγάλο πυρέξ)
3 πακέτα σφολιατίνια (μπισκότα που τα βρίσκουμε στο Super Market δίπλα στα σαβαγιάρ)
4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής
1 φυτική κρέμα γάλακτος των 500 ml
1,5 (1 και μισό ) λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μυτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τα σφολιατίνια και τα χωρίζουμε στα δυο.
Καλύπτουμε όλο τον πάτο του πυρέξ με τα σφολιατίνια αλλά κολλητά και χωρίς κενά!

Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα 4 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής, την μισή φυτική κρέμα γάλακτος και όλο το γάλα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα για 4 με 5 λεπτά και μέχρι να πήξει και να αφρατέψει το μείγμα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα σφολιατίνια στο πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα.
Στο ίδιο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Τρίβουμε με τα χέρια μας 4 με 5 σφολιατίνια πάνω από τη σαντιγύ και βάζουμε το γλυκλό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!!!!!!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Φιλιά Λί Λά  

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Kεκάκια με φυστικοβούτυρο και τρούφα σοκολάτας


Love is in the air.............or  not????
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ αντιμετωπίζω όλες τις γιορτές σαν ευκαιρία για μια αλλαγή από τη ρουτίνα. Κάτι για να ξεσκάσουμε, να φάμε με φίλους κλπ. Όχι βέβαια οτι δεν περιμένω το λουλουδάκι μου από τον συζυγούλη μου αλλά χωρίς αυτό να περιλαμβ'ανει το εμπορικό κομμάτι του θέματος.
Έτσι λοιπόν και φέτος, θα περάσουμε ωραία στο σπίτι με φίλους, θα πιούμε τα κρασάκια μας και μετά θα φάμε και τα γλυκάκια μας.
Η σημερινή συνταγή δεν είναι επιδόρπιο για μετά το φαγητό, είναι όμως ένα κεκάκι μούρλια για ολες τις ώρες και μια τέλεια ιδέα για πρωϊνό την ημέρα και των ερωτευμένων!!!!

YΛΙΚΑ
1 κούπα φυστικοβούτυρο λείο χωρίς κομματάκια
1 κούπα τρούφα σοκολάτας
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 και μισή κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βανίλια

ΓΛΑΣΣΟ
1/2 κούπας φυστικοβούτυρο
1/2 κούπας τυρί κρέμα
1 κούπα άχνη ζ'αχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια  μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
 Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα,  ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε ή σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια. Αν είναι και καρδούλες ακόμη καλύτερα!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα και αν βγει στεγνή και καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Όταν κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με το γλάσσο και σερβίρουμε!!



Καλή επιτυχία και καλούς Βαλεντίνους!!!

Λί Λά

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τοp 5 συνταγών για το 2015

Γειά σας κα χαρά σας. Αγάλι αγάλι το φιλί για να έχει νοστιμάδα φίλοι μου. Πώς τα περάσατε τις γιορτές??? Εμείς απόλυτα χαλαρά, οικογενειακά αλλά και με φίλους και γενικώς όπως πρέπει να είναι οι γιορτές. Μπόλικο φαγάκι, μπόλικο κρασάκι, από γλυκά τον περίδρομο.
Συνταγές στον υπολογιστή μπόλικες, διάθεση και χρόνο δεν βρίσκω. Θα μου έρθει κάποια στιγμή όμως, που θα πάει????
Σήμερα θα σας δείξω τις 5 δημοφιλέστερες συνταγές για το 2015. Αυτές δηλαδή που είχαν τα περισσότερα κλικαρίσματα.
Αν τις είχατε προσπεράσει ευκαιρία να τους ρίξετε μια ματιά!!

Top 5!!!

1. Φράπα γλυκό του κουταλιού



















Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκιά πίτα με άρωμα βανίλιας


Αν σας αρέσουν τα εύκολα, τα νόστιμα και τα γρήγορα εδώ σας έχω!! Παλιά συνταγή αλλά λατρεμένη και υπέροχη!!
Σαν πατσαβουρόπιτα ή πορτοκαλόπιτα αλλά με το άρωμα της βανίλιας Μαδαγασκάρης!!!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι baking powder
το εσωτερικό από μισό λοβό βανίλιας Μαδαγασκάρης ή εναλλακτικά 2 βανίλιες καψουλάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό 
1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα σουρώνουμε στο ταψί. Όταν γεμίσει το ταψί τα βάζουμε για 10 λεπτά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο.
Στο μεταξύ σε μια λεκάνη χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το γιαούρτι με το baking και τη βανίλια.


Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γιαουρτιού. 
Πατάμε με κουτάλι να πάει παντού στα φύλλα.
Ψήνουμε για περίπου μισή ωρίτσα και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει η κρέμα.
Όταν κρυώσει εντελώς το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για δέκα λεπτά όλα τα υλικά και όπως είναι καυτό το αδειάζουμε στο κρύο γλυκό μας!!!



Καλή Επιτυχία στα Λί Λά!!!





Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Κέικ με καραμελωμένα μήλα


Για μένα κάθε μήνα τον σημαδεύει κι ένα φρούτο. Ο Ιούλης έχει ζουμερά κεράσια, ο Αύγουστος γλυκά σταφύλια, ο Σεπτέμβρης μυρωδάτια αχλάδια, ο Οκτώβρης έχει τα ρουμπινένια ρόδια και ο Νοέμβρης μυρίζει μήλα και κανέλα. Όλα αυτά φυσικά για μένα............ και γι αυτό έφτιαξα προχθές αυτό το υπέροχο και μυρωδάτο κέικ!!!!


YΛΙΚΑ
4 μήλα (έβαλα 3 διαφορετικά είδη )
4 γεμάτες κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
1/2 κούπας χοντροκομμένα καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
Κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
2 κούπες ζάχαρη λευκή
1/2 κούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αυγά 
βανίλια
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ασπρίσει!!!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και τη βανίλια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.



Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και από πάνω αδειάζουμε τα μήλα.



Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 λεπτά με μια ώρα.
Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!









Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σταυρωτές πίτες σφολιάτας


Θα τις συνταντήσετε παντού, δεν είναι πρωτότυπη η συνταγή αλλά ούτε και δική μου φυσικά. Το θέμα είναι οτι γίνονται σε χρόνο μηδέν, μπορείτε να τις γεμίσετε με ότι έχετε στο ψυγείο και σας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους.

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο δηλαδή)
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά σούπας νερό

Γέμιση Α'
20 ελιές χωρίς κουκούτσια
100 γραμμάρια φέτα (τρμμένη με τα δάχτυλα)
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
100 γραμμάρια γραβιέρα γλυκιά σε κομματάκια
λίγη ρίγανη
λίγο πιπέρι

Γέμιση Β'
100 γραμμάρια μπέικον
3 φέτες τυρί του τόστ
150 γραμμάρια κεφαλογραβιερα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα και με μυτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες δεξιά και αριστερά στην μακριά πλευρά του όπως φαίνεται στην φωτογραφία.


Ανακατεύουμε ελιές, φέτα, και γραβιέρα σε 1 μπολ, ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι και απλώνουμε προσεκτικά στο κέντρο της σφολιάτας.
Αρχίζουμε και τυλίγουμε τις λωρίδες που κόψαμε, μία από αριστερά και μετά σταυρωτά μία από δεξιά μέχρι να τις σταυρώσουμε όλες. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα δυο άκρα του ρολού.
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τοποθετούμε στο ταψίμαζί με τη λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο το οποίο γεμίζουμε με το μπέικον ψιλοκομμένο και με τα τυριά που έχουμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πίτες.
Την επόμενη φορά θα σας βάλω και κομμένα κομμάτια γιατί ετούτη δεν έμεινε τίποτα για την επόμενη μέρα!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Λίλα!!!!!!



Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ραβανί



Συνταγές για Ραβανί σίγουρα θα έχετε δει πολλές. Αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι αυτή που τη φτιάχνω τα τελευταία χρόνια, είναι πάντα πετυχημένη και δεν την αλλάζω με τίποτα!!!
Είναι αφράτο, μυρωδάτο, εύκολο και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού γάλα
5 αυγά (χώρια κρόκους από ασπράδια)
1/2 κούπας βούτυρο ή 250 γραμμάρια μαργαρίνη
1 φακελάκι baking powder και μια πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι
2-3 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδες λεμόνι
1/2 ξυλάκι κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το  baking powder με το αλάτι.
Ρίχνουμε αναλλάξ στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας καλά.
Όταν τελειώσουν τα υλικά προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 26 ως 28 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35 με 40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και όπως είναι καυτό το αδειάζουμε με κουτάλα πάνω στο κρύο γλυκό.
Καλή σας επιτυχία!!!!!




Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βεντάλιες λαχανικών

Χάθηκα, εξαφανίστηκα, με πήρε το ποτάμι, με πήρε ο ποταμός!!!!!!
Πολύ δουλειά μας έπεσε το καλοκαίρι, πολλά πια τα μελισσάκια, πολύ το μέλι που βγάλαμε, πολλές οι ώρες για να συσκευάσω................ Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί το να έχεις πολύ δουλειά πια είναι ευλογία!!! Να μην ξεχάσω βέβαια να πω οτι πολύ και η εφορία που πληρώσαμε φέτος......αχαχαχχαχαχαχχ
Στο θέμα μας όμως............όσοι παρακολουθείτε την ομάδα ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΛΑ στο Facebook ίσως είδατε ένα βίντεο που ανέβασα με τη συγκεκριμένη συνταγή.
Αν το είδατε και το φτιάξατε πρν διαβάσετε το ποστ αυτό εδώ..........μάλλον την πατήσατε. Η ιδέα φοβερή αλλά η εκτέλεση πάσχει.
Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και φτιάξτε ένα πιάτο μεσογειακό, που στέκει άνετα σε ένα τραπέζι, είναι και κύριο πιάτο για την οικογένεια αλλά λειτουργεί και σαν ορεκτικό για κρασοκατάνυξη!!!

YΛΙΚΑ (για 2 βεντάλιες)
2 μεγάλα κολοκύθια
2 μελιτζάνες φλάσκες αλλά μακρουλές)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
φέτα ή κάποιο αλμυρό κίτρινο τυρί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και με πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες αλλά χωρίς να φτάσουμε μέχρι την άκρη τους. Στη μελιτζάνα δεν κόβουμε το κοτσάνι.


Εν συνεχεία κόβουμε σε λεπτά φετάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα!!!
Με ένα πινέλο αλείφουμε πολύ καλά και με μπόλικο ελαιόλαδο κάθε μία λωρίδα από τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε το κολοκύθι μέσα στη μελιτζάνα και εναλλάσσουμε τις λωρίδες. (Θέλει λίγη προσοχή εδώ να μην σπάσουν οι λωρίδες)
Τοποθετούμε ανάμεσα στις λωρίδες εναλλάξ ντομάτες και κρεμμύδια και σκόρδα.
Αλατοπιπερώνουμε ξανά και βάζουμε και ρίγανη αν θέλουμε ή μαϊντανό!!!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα για να μην μας κολλήσουν.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Στη μισή ώρα περίπου βγάζουμε από το φούρνο και ξεσκεπάζουμε. 
Με κουτάλι παίρνουμε ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε καλά τα λαχανικά.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμη.
Όταν ψηθούν καλά τα λαχανικά τρίβουμε από πάνω τη φέτα με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια και αφού σβήσουμε το φούρνο ξαναβάζουμε μέσα το ταψί να λιώσει το τυρί.



Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!!!!!!!!!!