Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ αντιμετωπίζω όλες τις γιορτές σαν ευκαιρία για μια αλλαγή από τη ρουτίνα. Κάτι για να ξεσκάσουμε, να φάμε με φίλους κλπ. Όχι βέβαια οτι δεν περιμένω το λουλουδάκι μου από τον συζυγούλη μου αλλά χωρίς αυτό να περιλαμβ'ανει το εμπορικό κομμάτι του θέματος.
Έτσι λοιπόν και φέτος, θα περάσουμε ωραία στο σπίτι με φίλους, θα πιούμε τα κρασάκια μας και μετά θα φάμε και τα γλυκάκια μας.
Η σημερινή συνταγή δεν είναι επιδόρπιο για μετά το φαγητό, είναι όμως ένα κεκάκι μούρλια για ολες τις ώρες και μια τέλεια ιδέα για πρωϊνό την ημέρα και των ερωτευμένων!!!!
YΛΙΚΑ
1 κούπα φυστικοβούτυρο λείο χωρίς κομματάκια
1 κούπα τρούφα σοκολάτας
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 και μισή κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βανίλια
ΓΛΑΣΣΟ
1/2 κούπας φυστικοβούτυρο
1/2 κούπας τυρί κρέμα
1 κούπα άχνη ζ'αχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε ή σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια. Αν είναι και καρδούλες ακόμη καλύτερα!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα και αν βγει στεγνή και καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε ή σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ατομικά φορμάκια. Αν είναι και καρδούλες ακόμη καλύτερα!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Όταν κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με το γλάσσο και σερβίρουμε!!
Καλή επιτυχία και καλούς Βαλεντίνους!!!
Λί Λά
Πολύ ωραίο και με φανταστικη γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο
Σε φιλώ :)