Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Συκαλάκι γλυκό του κουταλιού


Αν και λίγο μπελαλίδικο, από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού

Η ποσότητα της γαλαζόπετρας να είναι στο μέγεθος στραγαλιού.Η συνταγή είναι από τον οδηγό μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση έκδοση του 1957, κληρονομιά από τη γιαγιά μου.



Υλικά
1 κιλό συκαλάκι

ελάχιστη γαλαζόπετρα

1 κιλό ζάχαρη

1 λεμόνι

γαρύφαλλα ή βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε  τα συκαλάκια και τ’ αφήνουμε στο νερό για 2-3 ώρες.

Τα στραγγίζουμε  και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό.

Ρίχνουμε λίγη γαλαζόπετρα σαν ένα στραγάλι σε νερό για να πάρει χρώμα γαλάζιο.

Βάζουμε μέσα τα συκαλάκια και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου μισή ώρα.

Τα ξεπλένουμε σε πολλά νερά, τα πιέζουμε ελαφρά για ν’ αφαιρεθεί το νερό και βάζουμε μέσα σε κάθε συκαλάκι από ένα αμύγδαλο καθαρισμένο.

Βράζουμε τη ζάχαρη με ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τα συκαλάκια.

Τα βράζουμε για 15 λεπτά! 

Βγάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.

Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια ή τα γαρύφαλλα και το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λιλά απαντήσεις!!!!