Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ρολάκια Κανέλας Cinnamon Swirls



Ο ορισμός του swirl είναι στρόβιλος, δίνη και πραγματικά στροβιλίζεσαι όταν δαγκώνεις αυτές τις υπέροχες και πανεύκολες μπουκίτσες με κανέλα και ζάχαρη!!!



ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 χούφτα σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω στο τραπέζι και με τα χεράκια μας ή τον πλάστη το ανοίγουμε όσο μπορούμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα σε μπολάκι.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο της σφολιάτας και αραδιάζουμε και τις σταφίδες από πάνω.



Πολύ προσεκτικά αρχίζουμε να διπλώνουμε τη σφολιάτα από την μακριά πλευρά της για να βγουν περισσότερα κομμάτια!
Τυλίγουμε καλά σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Τότε ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα  και με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φύλλο σε ροδέλες περίπου μισού δαχτύλου.



Απλώνουμε από τη φαρδιά πλευρά σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε οτι ρόδισαν καλά.
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με γλάσο που το φτιάχνουμε με άχνη προσθέτοντας σιγά σιγά νεράκι μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε!!!!



Τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα!!!

4 σχόλια:

Λιλά απαντήσεις!!!!