Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Φακές στη γάστρα


Είναι πρωί, είμαι στη δουλειά και χαζεύω από το κινητό στην Ομάδα την μαγειρική!!!!
Βλέπω μια φωτογραφία με φακές και μου γουρλώνουν τα μάτια. Έχει ανεβάσει ο Δύσπιστος Σταύρος συνταγή.............Φακές στη γάστρα.
Γυρίζω σπιτάκι μου.............και το απόγευμα με τον καφέ κάθομαι να μελετήσω. Αυτό θα φάμε αύριο.....αποφάσισα!!!!



Ξυπνάω το πρωί, βγάζω τη γάστρα από το ντουλάπι, καθαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα δαφνόφυλλα, το λαδάκι και το νερό. Ανάβω και το φούρνο και πάω στο ντουλάπι. Οποία έκπληξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φακές δεν υπάρχουν μέσα ούτε για δείγμα. Βάζω τη γάστρα στο φούρνο στους 50 βαθμούς και πάω δουλειά. Γυρίζω στις 12.30 με τις φακές ανά χείρας. Τις πλένω αφού τις καθάρισα και τις βλαζω στη χύτρα με σκέτο νερό για 15 λεπτά. Τις ανοίγω, τις σουρώνω και τις βάζω στη γάστρα αφού πρώτα δυνάμωσα το φούρνο. Μετά 1 ωρίτσα είχαν χυλώσει, είχαν μελώσει και είχαν μια γεύση απίστευτη...................προσωπικά δεν ξαναφτιάχνω φακές στην κατσαρόλα.

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ντομάτα μεγάλη στον τρίφτη
2 - 3 δαφνόφυλλα
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο plus 1 κουταλιά ωμό λάδι σε κάθε πιάτο
νερό να τις καλύψει
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 150 βαθμούς και την ξεχνάμε για 2 ωρίτσες.
Σερβίρουμε τις φακές αχνιστές με ξύδι αν μας αρέσει και με ελίτσες, φρέσκο ψωμάκι και γαύρο ξιδάτο!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Φιλιά Λί Λά



4 σχόλια:

  1. Πωπωπωπωπω πιαταρα!
    Καλό Σαββατοκύριακο :)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που να κάνεις όσπρια σε πυρίμαχο στο τζάκι...ααχ τα καλά του χειμώνα είναι αυτά...Υπέροχο πιάτο Λίλα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φακές στη γάστρα ε;
    Πολύ καλό μου ακούγεται!
    Οτιδήποτε μαγειρεύεται στη γάστρα γίνεται φανταστικό, γιατί να εξαιρούνται οι φακές λοιπόν;;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τελειωσες... δεν εχω γάστρα... και τρελαινομαι για φακές!

    beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!