Ξέρω...........πάλι χάθηκα. Πολλές οι δουλειές όμως, από τη μία το φρέσκο μέλι που πρέπει να βγει, να καθαριστεί και μετά να συσκευαστεί, από την άλλη τα διαβάσματα του γιου μου για τις εξετάσεις της Α' Λυκείου με το νέο σύστημα, από την τρίτη η ομάδα Συνταγές στα Λί Λά στο Facebook στην οποία ξημεροβραδιάζομαι γιατί κάνουμε πάρα πολύ καλή παρέα εκεί.....................έ να κάνω και καμιά δουλειά στο σπίτι...........πάει.........νυχτώνει και πέφτω κάτω ξερή!!!!!
Φυσικά μαγειρεύω πολύ, όπως πάντα, φωτογραφίζω τα πιάτα όπως πάντα και τα αποθηκεύω στον υπολογιστή................κι εκεί μένουν μέχρι να τα ανασύρω. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή, φτιάχτηκε πρώτη φορά πέρισυ, έκτοτε φτιάχνεται συχνά δεν βρίσκω όμως το λινκ της αρχικής συνταγής. Σε ξένο site πάντως ήταν να το ξέρετε!!!!
Είναι καταπληκτικές αυτές οι μικρές λιχουδιές, κάνουν για πρωϊνό, για βραδινό, για απογευματινό σνακ και πάει λέγοντας!!!!
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
6 φέτες ψωμί του τόστ
6 αυγά
περίπου μια κούπα τριμμένο τυρί
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με στρογγυλό ποτηράκι του κρασιού ή με κουπ πατ κόβουμε δίσκους από το ψωμί του τόστ και τους βάζουμε στις θήκες των μάφινς τις οποίες πρώτα έχουμε βουτυρώσει.
Παίρνουμε μία μία τις φέτες του μπέικον και τις τοποθετούμε περιμετρικά μέσα στη θήκη και γύρω από το ψωμάκι.
Αν περισσεύει πολύ από το χείλος της θήκης το κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
Ρίχνουμε μέσα στο καλαθάκι μας τυράκι τριμμένο κατά βούληση.
Από πάνω σπάμε ένα αυγό σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλουμε το αυγό μας.
Βάζουμε με προσοχή από τις θήκες και σερβίρουμε σε πιάτα.
Τρώγονται ματά μανίας!!!
Καλή επιτυχία
Φιλιά Λί Λά
Φυσικά μαγειρεύω πολύ, όπως πάντα, φωτογραφίζω τα πιάτα όπως πάντα και τα αποθηκεύω στον υπολογιστή................κι εκεί μένουν μέχρι να τα ανασύρω. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή, φτιάχτηκε πρώτη φορά πέρισυ, έκτοτε φτιάχνεται συχνά δεν βρίσκω όμως το λινκ της αρχικής συνταγής. Σε ξένο site πάντως ήταν να το ξέρετε!!!!
Είναι καταπληκτικές αυτές οι μικρές λιχουδιές, κάνουν για πρωϊνό, για βραδινό, για απογευματινό σνακ και πάει λέγοντας!!!!
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
6 φέτες ψωμί του τόστ
6 αυγά
περίπου μια κούπα τριμμένο τυρί
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με στρογγυλό ποτηράκι του κρασιού ή με κουπ πατ κόβουμε δίσκους από το ψωμί του τόστ και τους βάζουμε στις θήκες των μάφινς τις οποίες πρώτα έχουμε βουτυρώσει.
Παίρνουμε μία μία τις φέτες του μπέικον και τις τοποθετούμε περιμετρικά μέσα στη θήκη και γύρω από το ψωμάκι.
Αν περισσεύει πολύ από το χείλος της θήκης το κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας.
Ρίχνουμε μέσα στο καλαθάκι μας τυράκι τριμμένο κατά βούληση.
Από πάνω σπάμε ένα αυγό σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και ανάλογα με το πόσο σφιχτό θέλουμε το αυγό μας.
Βάζουμε με προσοχή από τις θήκες και σερβίρουμε σε πιάτα.
Τρώγονται ματά μανίας!!!
Καλή επιτυχία
Φιλιά Λί Λά
Μμμμ υπέροχο.Μια καλή ιδέα να κόψουμε το τηγάνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!!!!
Μμμμμμ!!! Πεντανόστιμο και πανέμορφο καλαθάκι!!!! Γεια στα χέρια σου Λίλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαν!τί μου κάνεις;;Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φτιάχνω και εγώ και είναι απίθανα! Λίλα μου τα έκανες υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπος τρόπος !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε !!
Όμορφο, όμορφο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πόσο όμορφα και...λαχταριστα τα καλαθάκια! Ό,τι πρέπει για πρωινό του επερχόμενου σαββατοκύριακου, θα τα ετοιμάσω να τα δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για τα πρωινά του σαββατοκύριακου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά που μας αρέσουν και διαδικασία απλή!
Σούπερ Λίλα!