'Οπως έχουμε ήδη πει στον κήπο μας καλλιεργούμε και σπαράγγια. Το καλό όταν καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά είναι οτι ξέρεις τι τρως, το κακό είναι οτι συνήθως γίνονται όλα μαζί και δεν ξέρεις πόσα και πως να τα φας. Στις δοκιμές λοιπόν έφτιαξα αυτή την συνταγούλα που άρεσε ομολογουμένως πολύ οπότε όποιος αρέσκεται στην κατανάλωση σπαραγγιών να την δοκιμάσει και δεν θα χάσει!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό σπαράγγια
250 γραμμάρια μπέικον
150 γραμμάρια ανθότυρο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα σπαράγγια αφού τα καθαρίσουμε και τους κόψουμε τα σκληρά κοτσάνια.
Τα βράζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται στη βάση τους.
Στο μεταξύ λιώνουμε το σκόρδο και σε μπολάκι το ανακατεύουμε με το ανθότυρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδάκι για να μας βοηθήσει στο να πάρουμε μια κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί.
Σουρώνουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Παίρνουμε μια φέτα μπέικον, βάζουμε πάνω της μια καλή ποσότητα ανθότυρου και τοποθετούμε 2-3 σπαράγγια στη μέση.
Τυλίγουμε γύρω γύρω το μπέικον και με την άκρη προς τα κάτω τοποθετούμε τα δεματάκια σε λαδωμένο πυρέξ. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον. Εύκολο ορεκτικό και γρήγορο αλλά πάρα πολύ νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Ομορφιές πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡενάκι περνάω φάση δημιουργικότητας τελευταία!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο το ορεκτικό σου Λίλα!!! Το φτιάχνω και εγώ με την μόνη διαφορά ότι βάζω και φρέσκα μυρωδικά στο ανθότυρο!!! Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο ωραία ιδέα και τα μυρωδικά, το σκορδάτο ανθότυρο μας άρεσε πολύ και σε ψωμί επάνω!
ΔιαγραφήΤί νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα σπαράγγια πράσινα, αλήθεια έχετε και λευκά ή μόνο τα πράσινα;
Έχεις κάνει σχετική αναφορά σε ποστ σου; Πώς είναι να καλλιεργείς δικά σου σπαράγγια;
...Τί νόστιμο!!! (επανάληψη:) )
Έχουμε μόνο πράσινα σπαράγγια, είχα αγοράσει σπόρο πριν από χρόνο από την Ευριππίδου, έκανε 3 χρόνια να φυτρώσει αλλά από τότε και κάθε χρόνο τρώμε περίπου 20 κιλά σπαράγγια ετήσια. Αν βρέξει ούτε τα ποτίζουμε, στην ανομβρία τους ρίχνουμε 3-4 νερά! Χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ!
ΔιαγραφήΚαλή μου τα έχουμε πει αυτά όταν βγαίνουν πολλά μαζί υπάρχουν και οι φίλοι!!χαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ξανθή μου εγώ σας έχω καλέσει επανειλημμένα......οπότε δε φέρω ευθύνη! Καλό σου βράδυ!
ΔιαγραφήΝαι βρε, καλά λέει η Ξανθή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν και οι φίλοι που στην ανάγκη φαίνονται!
Ξέρεις τι θυσίες κάνω εγώ για τους φίλους μου??
Αντε, πάλι θα θυσιαστώ να σε ξελαφρώσω από μερικά κιλά σπαράγγια:PPP
Φιλιάααα!!!
Μου αρέσουν πολύ τα σπαράγγια αλλά δεν τα καλλιεργώ στον κήπο μου. Αυτή την εποχή έχει πολύ ωραία άγρια σπαράγγια που είναι πεντανόστιμα. Θα τα δοκιμάσω με τη συνταγή σου γιατί μέχρι τώρα απλώς τα ζεματούσα και τα τρώγαμε σαλάτα με λεμόνι και λαδάκι. Αλλά ακόμα κι έτσι ήταν απλώς.......τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα καλησπέρα. Τα σπαράγγια είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Αλλά δεν είναι εύκολο να καλλιεργηθούν στην ταράτσα μου μαζί με τα άλλα λαχανικά, γιατι την χτυπάει ο ήλιος αρκετά. Καμιά φορά μου φέρνει η μητέρα μου, αγριοσπάραγγα από το κτήμα. Εξαιρετική λιχουδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ λατρεύω σπαράγγια, η δε ιδέα του ανθότυρου με το μπέηκον μ αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Πολλά
Καλημέρα Λίλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική πρόταση για ορεκτικό. εύκολο, νόστιμο και πολύ ευπαρουσίαστο! Με άλλο λόγια εξαιρετικό, για βραβείο!
Εξαιρετική πρόταση για πρώτο πιάτο Λίλα μου κι έχω κατά τύχη σπαράγγια... Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!! Καλή σου μέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήA, ώστε έχει και "κακό" η δική σου παραγωγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό δεν το είχα σκεφτεί βρε Λίλα μας...
ΚΤΕΛ έχετε στην περιοχή; Για να φορτώνεις το πρωί...και να παραλαμάνουμε το μεσημερο-απόγευμα;
Πολύ ωραία και νόστιμα τα σπαράγγια σου, καλή μου.
Πολύ ωραία πρόταση για μπουφέ! Ιδιαίτερη, εκλεπτυσμένη, απλή και πολύ εμφανίσιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε Λίλα!
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμα Λίλα μου! Θα το πάρω το μπουκετάκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάτο για gourmet εστιατόριο Λίλα το σημερινό σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου...Λίλα τι καταπληκτικό πιάτο είναι αυτό!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σπαράγγια αλλά το θέλω πολύ.Αγόρασα μια φορά και από το να μην ξέρω τι να τα κάνω χάλασαν....Ο Πα ρωτάει αν η καλλιέργεια είναι εύκολη γιατί τον ενδιαφέρει....ψάχνω να βρω το mail σου να επικοινωνήσω για να μας πεις τα μυστικά της καλλιέργειας...χεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα...δεν βρίσκω φρέσκα σπαράγκια, μόνο μέσα σε βάζα τουρσί.Δεν ξέρω αν μπορώ να το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω..τι λιχουδια είναι αυτη?
ΑπάντησηΔιαγραφήτα ζήλεψα!
να έχεις ένα όμορφο σ/κ Λιλάκι μου
πολλά φιλια
κοίτα μη ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και εμένα στα θύματα...κι εγώ θα θυσιαστώ αν χρειαστεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλακι μου αυτό θα πει μεζεδάκι μερακλιδικο και σπέσιαλ! όλο εμπνευσεις μου είσαι !!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα φτιάω του Φωτη που λατρεύει τα σπαράγγια.
φιλια πολλά πολλά και καλό βραδυ.
Πιατο για τα τεκνα και τον καλο μου, που τρωνε τα σπαραγγια με χαρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή