ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνάκι μπροστινό
2 κιλά αντίδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγά
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κουταλάκι γλυκού corn flour
EKTEΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε μερίδες και το σωτάρουμε στο λάδι.
Βγάζοουμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Μόλις γυαλίσουν καλά και μαραθούν ρίχνουμε το σωταρισμένο κρέας και το σωτάρουμε για 5 λεπτά με τα κρεμμύδια προσέχοντας να μην αρπάξει.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νεράκι μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα πλυμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια αντίδια και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά και μέχρι να μαραθούν καλά τα χόρτα.
Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, το corn flour και το λεμόνι και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα στο μπολ.
Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε καλά την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού η κρεμούλα.
Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πω πω βρε Λιλα μου τι μας κανεις πρωι πρωι? τα σαλια μου τρεχουν,ειναι απο τα αγαπημενα μας φαγητα και με τον ιδιο τροπο το μαγειρευω κι εγω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου..καλη σου μερα,φιλια!!!
Καλημέρα, αρχίσαμε να μαζεύουμε βλέπω τα χειμωνιάτικα λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πιάτο και για μένα παρακαλώ.
Πεντανοστημο φαγητο που αν ετρωγε το αρνι ο καλος μου θα το εφτιαχνα συχνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα μονο από τη μαμα τρωω!
Μια φορά το χρόνο, μόνο για μένα (η συμβία δεν το πλησιάζει!) και, αν βρω, με ραδίκια και κατσίκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν δεν βρίσκω ραδίκια, βολεύομαι με αντίδια (και με σταμναγκάθι, άκουσα ότι είναι καλό, αλλά δεν τυχαίνει, εδώ πάνω).
Με τον τρόπο που έκανες το αυγολέμονο, δεν το δοκίμασα. Είμαι πιο απλός σε τέτοια!!
Αχ και νάχα μια μεριδούλα.....
Καλημέρα.....
ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΜΜΜ !!!! ΑΧ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ .ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτρώσε τραπέζι κι έρχομαι, βάλε πιάτο βαθύ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πολύ ωραιο και ξέρω καλά την νοστιμιά του γιατί το φτιάχνω κι εγώ. Στην Αθήνα στο πατρικό μου το έφτιαχναν με μαρούλια, το ίδιο νόστιμο. Άλλοι το μαγειρεύουν με σέλινο που δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ για να έχω κάποια γνώμη της γεύσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Ενα βραβείο σε περιμένει στο "Ότι μας αρέσει . .". Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αχ Λίλα να είχα ενα πιατάκι τώρα, έτσι όπως το βλέπω ζουμερό ζουμερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Με πέθανες....μου αρέσει πολύ και για τα αντίδια θυμάμαι καλά που το συζητάγαμε ότι γίνεται τέλειο. Δε το έχω φτιάξει ακόμα, θα έρθω εκεί μου φαίνεται :)
ΑπάντησηΔιαγραφήyeesssss...yeessssssssss...
ΑπάντησηΔιαγραφήφρικασέ θα κάνω τα αντιδάκια μου που με κοιτάζουν τσουπωτά τσουπωτά από τον " λαχανόκηπό " μου...
( δυό κιλά δεν τα βλέπω να βγαίνουν,αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ...)
φιλενάδα είσαι θησαυρός...-:)))
εγώ θα πάρω μεριδούλα πριν το αυγολέμονο! σλουρπ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτύπημα κάτω από την ζώνη ήταν αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεμένο φρικασέ, εκνευριστική δίαιτα.
φιλάκια
Αχ το λέω και το ξαναλέω από τον καημό που έχω. Πεθαίνω για φρικασέ, αλλά εδώ δεν το συνηθιζουν. Πρέπει να φτιάξω επιτέλους κάποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγάκι. Και με αντίδια ότι πρέπει. Μπορώ να φάω μια κατσαρόλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σ/κ
apo ta agaphmena xeimwniatika faghta, einai toso geustiko k myrwdato!mpravo soy!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κάποιος με ρωτούσε πιο είναι το καλύτερο μου φαγητό θαρρώ πως θα έλεγα τούτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήmono osoi den xeroun apo kalo fagito den trwne frikase einai ap ta kalitera piata tis ellinikis kousinas!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή