Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Όλη η Μεσόγειος σε ένα πιάτο!

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες ή 8 τσακώνικες
4 φλιτζανάκια καφέ πληγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 νεροπότηρα φρέσκια ντομάτα τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμμάρια φέτα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φλάσκες κατά μήκος στα δυο. Με κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη.Kρατάμε την μισή ψίχα και την ψιλοκόβουμε.


Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το πληγούρι, το σκεπάζουμε με βραστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη ψίχα μελιτζάνας και τη σωτάρουμε.
Σουρώνουμε το πληγούρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ανακατευτεί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και σβήνουμε τη φωτιά για να είναι ζουμερό το μίγμα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κύμινο. Τρίβουμε με τα χέρια μας και τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Γεμίζουμε με το μίγμα τις μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με τη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με νεράκι και μπόλικο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 1 ώρα. Τρώγονται και ζεστά και κρύα!
Φέτα μπορούμε να βάλουμε κατά βούληση. Αντί για μαϊντανό χρησιμοποιούμε  δυόσμο ή και τα δυο.
Την ψίχα που δεν χρησιμοποιήσαμε την φυλάμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε μελιτζανοκεφτέδες.
Συνταγή προσεχώς!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!





18 σχόλια:

  1. Αυτό το φαγάκι θα το λατρέψει ο αντρούλης μου! :)

    Καλημέρα Λιλάκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τα φαγάκια που και μένα μου αρέσουν πολύ.
    Καλημέρες Λίλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι νοστιμιά έφτιαξες φιλενάδα! Όλο αρώματα είναι. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηθελα να σου σχολιάσω στην αγγλικήν την οποίαν μιλώ και φαρσί ως γνωστόν, αλλά έχω κολλήσει την μούρη μου στην οθόνη και κωλύομαι να μιλήσω;-)
    Καλή βδομάδα φιλενάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μούρλια Λιλού ΜΟΥΡΛΙΑ!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έτσι μου ρχεται να σε ξεμαλλιάσω...
    τώρα σου ρθε να τη βάλεις...???
    προχθές έκοψα τη σοδιά μου - 3 μελιτζάνες όλες κι όλες από τη γλάστρα - και σκεφτόμουνα πώς να τις φτιάξω...
    τελικά έκανα ένα κοκτέιλ το οποίο έγινε ονειρικό αλλά δεν πρόλαβα να το ανεβάσω,με φάγανε τα οικονομικά...
    ( καλέ...γύρισες από τη λαική...???
    πάγωσε ο καφές...pp )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο παππούς μας θα ξανανιώσει αν το φάει γιατί του αρέσει το πληγούρι.
    Ωραία παραλλαγή γεμιστών.

    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ μου αρέσει αυτή η πρόταση και θα τις δοκιμάσω. Τη γέμιση της μελιτζάνας δεν τη βάζεις μέσα??

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχομαι μια καλη χαμογελαστη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα!!Τελεια η συνταγη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μελιτζάνες αγαπημένες πάντα με ότι και να συνοδεύονται.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίλα μου, μια πρόσκληση για "παιχνιδάκι" σε περιμένει μέσα στο blog μου. Κόπιασε με το καλό άμα έχεις όρεξη και διάθεση :-)
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτήν την Μεσόγειο εγώ την αγαπάω!!!!! Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάρα πολύ καλό Λίλα μου! Εισαι έμπνευση! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ὥραῖο φαίνεται τό φαγητό. Θά τό κάνω μέ τήν πρώτη εὐκαιρία. Τήν καλημέρα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οπως τα λες Λιλουκο μου ! μ'αυτές τις μυρωδιές φυσικά και όλη η Μεσόγειος είναι στο πιάτο μας !

    γεια στα χεράκια σου !!!!!

    φιλια πολλά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοβερό καλοκαιρινό φαγάκι Λίλα! Κι όπως το λες. Μεσόγειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο! Πως το έχασα εγώ αυτό; Να είχα μια μελιτζανούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Lovely design blog , greeting from Belgium

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!