Ένα κέικ μήλου διαφορετικό αλλά υπέροχο και μυρωδάτο!
ΥΛΙΚΑ για το crumble
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ για το κέικ
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού baking powder
λίγο αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
100 ml γάλα
2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το crumble
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και την κανέλα.
Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο και φτιάξτε μια ζύμη ψιχουλιαστή.
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης μακρόστενη.
Από πάνω από το μίγμα του κέικ βάζουμε τα μήλα.
Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λεπτά δοκιμάζοντας με ξύλινη φουρκέτα να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.
Στα πρώτα 20 λεπτά σκεπάστε το κέικ με αλουμινόχαρτο γιατί τα ψίχουλα αρπάζουν εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό το διαφορετικό κέικ μήλου.
Εμάς μας ενθουσίασε οικογενειακώς!
ΥΛΙΚΑ για το crumble
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
50 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ για το κέικ
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού baking powder
λίγο αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
100 ml γάλα
2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το crumble
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και την κανέλα.
Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο και φτιάξτε μια ζύμη ψιχουλιαστή.
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης μακρόστενη.
Από πάνω από το μίγμα του κέικ βάζουμε τα μήλα.
Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κέικ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 45 λεπτά δοκιμάζοντας με ξύλινη φουρκέτα να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.
Στα πρώτα 20 λεπτά σκεπάστε το κέικ με αλουμινόχαρτο γιατί τα ψίχουλα αρπάζουν εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό το διαφορετικό κέικ μήλου.
Εμάς μας ενθουσίασε οικογενειακώς!
Καλά έκανες και το ανέβασες ξανά, γιατί πώς αλλιώς θα το έβρισκα εγώ που είμαι νέα επισκέπτρια, ε??? Θα το δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ, καθώς στην οικογένεια εκτιμούμε απεριόριστα κάθε συνταγή που περιέχει μήλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς Αμερικανάκι το λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ Λιλάκι Λιλά!
αγαπημένες γεύσεις, το μήλο στα γλυκά είναι μούρλια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Πω πω φοβερό φαίνεται!! Άραγε, αν δε βάλω αμύγδαλα θα είναι εξίσου ωραίο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρω για το καφεδάκι μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ αυτές οι μηλόπιτες είναι σκέτος πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευω ολες τις μηλοπιτες, τωρα αυτο το crumble με τρελενει... το ειχα σε γερμανικη μηλοπιτα και δεν το βρηκα, τωρα θα κανω τη δικη σου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα είναι το αυριανό μας γλυκό Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήorea milopita gia sta xerakia sou
ΑπάντησηΔιαγραφήkali kyriaki
λοιπόν κοπελιές... προχθές μιλούσα στο τηλ. με τη Λουλού και της είπα οτι ετοιμάζομαι να κάνω μηλόπιτα...μου έδωσε αυτή τη συνταγή,
ΑπάντησηΔιαγραφήτην έφτιαξα και είναι το κάτι άλλο...
κι επειδή το crumble μας αρέσει γενικώς ,μαζί με το apple γίνεται συνδυασμός απίστευτος...
φτιάξτε το και θα δείτε...
Λουλούκα μου,τέλειο έγινε..
thanks και σμουυυααττςςςςςςς...-:))
Καλο,ομορφο και γλυκο μηνα να εχεις, σαν το γλυκο σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο cruble, βεβαίως βεβαίως είναι όλα τα λεφτά! Και σκέτο να μας το έβαζες, εμείς θα το τρώγαμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και Χρόνια Πολλά.
Μμμ, αυτό το crumble είναι όλα τα λεφτά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία που μας το ξαναθύμισες το γλυκάκι, μήπως και το ξαναφτιάξουμε, με ζεστό τσαγάκι ή καφεδάκι είναι ότι πρέπει για το χειμώνα!
Φιλιά και καλό μήνα!
Εγω πάλι λέω Λιλάκι, να περάσω απο της Βιβής που το έφτιαξε να πάρω πραγματική μεριδούλα, μιας και μου πέφτει πιο κοντά απο εσένα. Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: - Αφησε τίποτα ο Γιάννης ή την έφαγε όλη την μηλόπιτα??????
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλουκο μου καλή βδομάδα και καλό μήνα !!!!!
αστειευβού φαντάζομαι ΒΟΥ...
ΑπάντησηΔιαγραφήσιγά μην έμεινε..εδώ ξεπάστρεψε και τα μάφινς που έφτιαξα χθες...αυτό θα άφηνε τόσες μέρες..??
Λουλού μου,καλό σου μήνα,καλή εβδομάδα..
σμουαατςςςςςς..-:))
καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτώρα που αρχίζει και κρυώνει ο καιρός είναι ότι
πρέπει η μηλόπιτα με τον καφέ ή το τσάι.πολύ ωραίο φαίνεται θα το φτιάξω.
Φαίνεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει το cruble!
Καλό μήνα Λιλάκι μου!!!
Φιλάκια!
συγνωμη επειδη θα το φτιαξω αυριο το πρωι!!να σας ρωτησω...πως θα ανοιξουμε το φουρνο στα 20' να βαλουμε το αλουμινοχαρτο????αφου λενε πως αν το ανοιξεις τον φουρνο το κεικ ΔΕΝ φουσκωνει μετα...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHelpppp!!!!!!
ευχαριστω,Μαρινα!
Mαρίνα μου τώρα είδα το μήνυμα σου. Στα 20 λεπτά έχει ήδη φουσκώσει το κέικ! Δοκίμασέ το και θα δεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή