Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Πορφύρες λαδολέμονο



Πρόσφατα πήρα μέρος σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής μέσω facebook! Φυσικά εκεί δεν μετράει πόσο καλή είναι η συνταγή αλλά κυρίως πόσο θα σε ψηφίσουν οι φίλοι σου! Θεωρώ φυσικά οτι η συνταγή μου ήταν σούπερ αλλά βοήθησε πολύ και η κινητοποίηση των φίλων μου που με ανέδειξαν πρώτη. 
Το έπαθλο ήταν μύδια, καβούρια και άλλα οστρακοειδή από την εταιρεία  Ελληνικά Μύδια κι έφτασαν σε μένα με courrier φρεσκότατα και ζωντανά και μοσχοβολούσαν θάλασσα.
Οι πορφύρες είναι όστρακα που κολλάνε στα δίχτυα και συνήθως οι ψαράδες τις βράζουν και τις τρώνε σαν μεζεδάκι. Ο άντρας μου τις λατρεύει αλλά έχουν μια διαδικασία για να φτιαχτούν!
Αν σας έπεισα δεν έχετε παρά να παραγγείλετε πατώντας στον σύνδεσμο http://mydagora.ecwid.com/ και να δείπε και τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πορφύρες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
λεμόνι χυμό
μαϊντανό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό τις πορφύρες.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό κρύο.
Τις βάζουμε στη φωτιά και τις σιγοβράζουμε σκεπασμένες για 2 ώρες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό ζεστό.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Όταν κρυώσουν δοκιμάζουμε να τραβήξουμε τη σάρκα μέσα από το άνοιγμα ή με τσιμπιδάκι ή με φουρκέτα ξύλινη. Επειδή εγώ δεν το έχω καταφέρει ποτέ πάντα παίρνω το σφυράκι μου και σπάω το όστρακο και βγάζω από μέσα τη σάρκα με την άνεσή μου.
Πλένουμε 2 με 3 νερά τη σάρκα για να φύγουν τυχόν κομματάκια το κέλυφος .
Βάζουμε σε πιάτο και χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος σε σέικερ.
Περιχύνουμε και αφήνουμε λίγο να σταθεί για να γίνει μυρωδάτο.
Σερβίρουμε κι ένα ουζάκι και μετά..............δεν περιγράφω άλλο!!!!
Φιλιά πολλά!!!!






3 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει πορφύρες, αλλάζ ζήλεψα το δώρο σου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι πάντα να είσαι τυχερή, είχα δει το διαγωνισμό αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
    Λατρεύω τα μύδια και σημειώνω την εταιρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια Λίλα μου, πάντα τετοια! Επειδη έχουν μια ελαφρως πικρη γεύση, εγω μόλις τις βράσω αφαιρώ και ένα μαυρο λεπτό 'σωληνακι" που έχουν γιατι αυτο το μέρος ειναι που πικρίζει.
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails