Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Καλαθάκια Σοκολάτας γεμιστά με Nutella Mousse

Φέτος το κέρασμα για τη γιορτή μου έρχεται λίγο καθυστερημένα, πλην όμως είναι τόσο special που άξιζε η καθυστέρηση. Ίσως σας φανεί περίπλοκο γιατί έχει μεγάλο κείμενο αλλά αν το αποφασίσετε δεν θα σας πάρει πολύ ώρα για να το φτιάξετε.
Ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εμείς και οι καλεσμένοι μας αφού κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα πιο πετυχημένα γλυκά που έφτιαξα τα τελευταία χρόνια.


ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 καλαθάκια)
300 γραμμάρια κουβερτούρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2  κούπες κρέμα γάλακτος (βάζω πάντα φυτική)
1 κούπα nutella ή Μερέντα

ΓΙΑ ΤΟ TOPPING
100 γραμμάρια φουντούκια ανάλατα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)  Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί.
Με πινέλο σιλικόνης παίρνουμε μια ποσότητα σοκολάτας και την αλείφουμε σε φορμάκια σιλικόνης.
Μόλις τα αλείψουμε όλα με μια στρώση, τα αφήνουμε να κρυώσουν και να πήξει η σοκολάτα.
Όταν αυτό γίνει, ξαναλιώνουμε την σοκολάτα και αλείφουμε δεύτερη στρώση πάνω στα φορμάκια.
Όταν παγώσει καλά με μεγάλη προσοχή τραβάμε τα φορμάκια σιγά, σιγά και γύρω γύρω και ξεκολλάμε τα καλαθάκια από τη σιλικόνη. Αν κάποιο σπάσει απλώς το ξαναπερνάμε με λιωμένη σοκολάτα και περιμένουμε να πήξει.
Αφήνουμε στην άκρη τα σοκολατένια καλαθάκια και πάμε να φτιάξουμε την mousse!!



2)  Xτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε σαντυγί.
Αν βάλουμε φυτική κρέμα γάλακτος δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ζάχαρη καθώς είναι ήδη γλυκιά.
Αν βάλουμε ζωϊκή θα βάλουμε αρχικά μια κουταλιά σούπάς άχνη ζάχαρη και μόνο αν δεν πήξει θα βάλουμε και δεύτερη κουταλιά.
Μόλις πήξει και στέκεται στα χτυπητήρια προσθέτουμε μέσα τη Nutella ή τη Μερέντα και χτυπάμε μέρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με κορνέ μοιράζουμε τη mousse στα σοκολατένια καλαθάκια και βάζουμε στο ψυγείο.



3) Κόβουμε τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια ή με μαχαίρι ή στο multi!
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και ταροδίζουμε γύρω γύρω να καβουρντιστούν καλά.
Μόλις γίνει αυτό χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφού περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία αδειάζουμε μεμιάς τη ζάχαρη στο τηγάνι. 
Χωρίς να ανακατέψουμε γυρνάμε το τηγάνι γύρω γύρω με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού η ζάχαρη και να καλύψει όλα τα φουντούκια.
Μόλις γίνει αυτί και όσο είναι ακόμη ρευστή την αδειάζουμε πάνω σε μάρμαρο και μόλις κρυώσει εντελώς τη σπάμε σε μικρά κομμάτια τα οποία τα πασπαλίζουμε πάνω στα ταρτάκια.



Υ.Γ. Έτσι που τα διαβάζετε ίσως φαίνεται βουνό η ετοιμασία του γλυκού αλλά πιστέψτε με δεν είναι πιο δύσκολο από ένα μπακλαβά ας πούμε!!!
Αν δεν θέλετε να γεμίσετε όλα τα ταρτάκια μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα και κλείνοντας τα μέσα σε σακούλα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!!!!!


10 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Λίλα,έστω και ετεροχρονισμένα!!!!
    Πολύχρονη ,χαρούμενη και να βιώνεις καθημερινά την αγάπη!!!
    Πολύ ωραία τα σοκολατένια κεράσματα που έφτιαξες!!!
    Εντυπωσιακά σε εμφάνιση και λαχταριστά σε γεύση!!!!
    Ομολογουμένως είναι εύκολα στην παρασκευή τους και ιδανικά για τις μέρες που έρχονται!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά Λίλα!Χρόνια πολλά και σοκολατένια^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο κέρασμα Λίλα! Εξαιρετική ιδέα τα σοκολατένια φορμάκια. Ξαναχρόνιαπολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη κυρία μου χρόνια σου πολλά έστω και λίγο καθυστερημένα!
    Το γλυκάκι σου με ισοπέδωσε το ξέρεις;;;
    Τα καλαθάκια πράγματι μπορεί να με δυσκολέψουν λίγο, ωστόσο είναι πραγματικά φανταστικό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και χαρούμενα Λίλα μου! Πολύ όμορφα τα καλαθάκια σου και η κρέμα! Καλή σου μέρα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε θα το χαρακτήριζα δύσκολο, ίσα - ίσα που είναι και πολύ οικονομικό και με λίγα υλικά. Απλά θέλει μια κάποια δεξιοτεχνία και μάλλον γρήγορες κινήσεις. Πάντως η εμφάνιση είναι υπέροχη, πολύ καλό για κέρασμα και για κάθε γιορτή!
    Φυσικά, χρόνια καλά & πολλά σου εύχομαι. Νόστιμα και γλυκά σαν αυτά που βγαίνουν από την κουζίνα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια σου Πολλά Λίλα μου, γλυκα σαν αυτα τα υπέροχα γλυκισματα που μας έφτιαξες. Θα το προσπαθησω να το κάνω κάποια στιγμη :) Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σου πολλά.
    Το γλυκάκι σου νομίζω πως βρίσκεται ήδη στο στόμα σου
    φαίνεται ωραιότατο και εντυπωσιακό στην εμφάνιση
    άσε που μου θυμίζει τις παλιές πάστες κασετίνες...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρονια πολλα Λιλα!!!
    Πολυχρονη κι ευτυχισμενη παντα!
    Ξερεις τι θα ηθελα;
    Να ακουσω το κρακ της σοκολατας που σπαει μεσα στο στομα μου οταν δαγκωνω το ταρτακι!!
    Τελειο γλυκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/12/14 00:04

    απίθανο γλυκάκι!!
    δεν μου φαίνεται και πολύ δύσκολο... άλλωστε αξίζει την προσπάθεια!!
    να σου πω χρόνια πολλά τώρα, ή είναι πολύ αργά??? ;)
    καλές γιορτές Λίλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!