Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Μανιταροκεφτέδες νηστίσιμοι


Συνεχίζω με αγαπημένα μανιτάρια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες!


ΥΛΙΚΑ

4 κούπες μανιτάρια 

1 κούπα νιφάδες βρόμης

1 κρεμμύδι ξερό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/3 ματσάκι άνηθο

1/3 κούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

αλεύρι για το πανάρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στο μούλτι το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια

Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν

Βγάζουμε το κοτσάνι και ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να μαραθούν και να σωθούν τα υγρά τους.

Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη μέχρι το μείγμα να κρυώσει

Τρίβουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρόμης να γίνουν σκόνη.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μπολ, προσθέτουμε τη βρόμη, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει το μείγμα.

Μετά από μια ώρα με καλά βρεγμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια, τα πατάμε να πλατύνουν και τα τυλίγουμε στο αλεύρι.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά

Περίπου τρία λεπτά από κάθε πλευρά

Αν δεν νηστεύουμε προσθέτουμε μέσα τυρί φέτα πρίν το τηγάνισμα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Λί Λά



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λιλά απαντήσεις!!!!