Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Παγωτό Αβοκάντο


Πριν μερικές εβδομάδες ο άντρας μου κι εγώ πήγαμε καλεσμένοι στο σπίτι δυο κυριών μια Ελληνίδας μόνιμης κατοίκου στην Γερμανία της Λίτσας και μιας Γερμανίδας της Σιμόνε!
Το μενού εκπληκτικό, όμως αυτό που μας ενθουσίασε ήταν το επιδόρπιο!
Παγωτό αβοκάντο σερβιρισμένο με ζεστή σος κερασιών.
Φυσικά το πρώτο που ζήτησα ήταν η συνταγή!
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, το αβοκάντο δίνει μια βελούδινη υφή στο παγωτό, χωρίς πολύ χτύπημα!!



ΥΛΙΚΑ
(για μια φόρμα ψωμιού)
2 αβοκάντο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ολόκληρο
400 ml κρέμα γάλακτος

Βάζουμε σε μπολ το αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, το ζάχαρούχο και την κρέμα γάλακτος!
Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ ή στο multi μέχρι να λιώσει το αβοκάντο εντελώς και να πήξει το μίγμα και να πάρει ρευστή και βελούδινη υφή, περίπου στα 5 λεπτά!
Βάζουμε στην φόρμα του ψωμιού μεμβράνη να καλύψει τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμας και βάζουμε στην κατάψυξη.


Για τη σος της φράουλας, βάζετε φράουλες πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια σε κατσαρολάκι και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη! Αφήνετε μισή ωρίτσα να βγάλουν υγρά και μετά τις βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν!!!

7 σχόλια:

  1. 3 υλικά και 5 λεπτά χρειάζονται................δε σε φοβάμαι, τό'χεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο! Την αντιγράφω τη συνταγή! Θα το φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πεντανόστιμο και με πολύ λίγα υλικά μπράβο!!!Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωωωωω θελω να δοκιμασω!!! πρωτοτυπο και σιγουρα νοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Looks so creative. Looks so delicious and so minimalistic. I am going to try this for sure.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!