Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο




Τα Χριστούγεννα πέρασαν, αφήνοντας όπως κάθε χρόνο γλυκιές αναμνήσεις!
Οικογενειακή γιορτή, κόσμος στο σπίτι όπως κάθε χρόνο!!
Φαγητά, ποτά, γλυκά!
Όμορφες στιγμές γεμάτες αγάπη, γέλια, χαρά! 
Φέτος ένιωσα πολύ ευγνώμων για όλα όσα έχω! Τον άντρα μου γερό, το παιδί μου με ανοιγμένα τα φτερά χαρούμενο που γύρισε στο σπίτι για τις διακοπές! Φίλους που είναι δίπλα μας να μοιραστούν αυτά που έχουμε, συγγενείς παρόντες ..................... αν χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας γι αυτά που δεν έχεις, τότε χάνεις την ευτυχία που σου δίνουν όλα όσα έχεις!
Μαγειρέματα πολλά, όπως κάθε χρόνο, όμως και πάλι θα σας γράψω ένα γλυκάκι για να το φτιάξετε και να καλωσορίσετε γλυκά τον καινούργιο χρόνο που ελπίζουμε να φέρει και πάλι όλα όσα μας έδωσε ο παλιός και να μην μας πάρει πίσω τίποτα.
Αυτή είναι και η ευχή μου για όλους!!!




ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια ινδοκάρυδο τριμμένο
2 βανίλιες
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα!
Ρίχνουμε μέσα σε δυο δόσεις το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας να υγρανθεί καλά!
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει το μείγμα.
Αφού σφίξει πλάθουμε με το χέρι μας μπαλάκια ή μακρόστενα μπαστουνάκια!
Αν χρειαστεί βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με γάλα για να πλάθονται πιο εύκολα!
Ξαναβάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο να ξανασφίξουν!



Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και όταν είναι έτοιμη βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι και το γυρίζουμε να καλυφθεί καλά.
Τα βάζουμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλά και όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε χαρτάκια και τα φυλάμε στο ψυγείο!



Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δίχρωμα σοκολατάκια με Κράνμπερις


Να με χαίρεστε!!
Να με καμαρώνετε!!! Να έχω υγεία, χαρά κι ευτυχία!!
Όχι βρε.........δεν παραληρώ.
Απλώς σήμερα είναι του Αγίου Σπυρίδωνος και ως γνωστόν από το Σπυριδουλίλα βγαίνει το Λίλα οπότε....................ΝΑΙ!!!! Γιορτάζω, γιορτάζω και όντως το φωνάζω!!
Ε κι επειδή κάθε εορταζόμενη πρέπει να κερνάει...............ορίστε το δικό μου κέρασμα!
Υπέροχα λαχταριστά σοκολατάκια με 2 σοκολάτες και ζουμερά κράνμπερις μέσα!
Α και το πιο ωραίο???? Πανεύκολα!!!!

ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml γάλα εβαπορέ
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
κράνμπερις κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατάλληλο μπολ το γάλα και το ζεσταίνουμε στα μικροκύματα μέχρι να αχνίσει ή σε κατσαρολάκι στη φωτιά!
Ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει και μετά την ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το καυτό γάλα!!!
Μοιράζουμε την λιωμένη σοκολάτα σε φορμάκια σιλικόνης και αφού κρυώσει λίγο μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.



Μετά από μια ώρα βγάζουμε από το ψυγείο και σε κάθε φορμάκι βάζουμε κράνμπερις.



Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα μόνη της στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αδειάζουμε πάνω από τα κράνμπερις.



Μόλις κρυώσουν ξαναβάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
Ξεφορμάρουμε και κερνάμε συγγενείς και φίλους!!!
Καλή Επιτυχία!!!