Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκιά πίτα με άρωμα βανίλιας


Αν σας αρέσουν τα εύκολα, τα νόστιμα και τα γρήγορα εδώ σας έχω!! Παλιά συνταγή αλλά λατρεμένη και υπέροχη!!
Σαν πατσαβουρόπιτα ή πορτοκαλόπιτα αλλά με το άρωμα της βανίλιας Μαδαγασκάρης!!!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι baking powder
το εσωτερικό από μισό λοβό βανίλιας Μαδαγασκάρης ή εναλλακτικά 2 βανίλιες καψουλάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό 
1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα σουρώνουμε στο ταψί. Όταν γεμίσει το ταψί τα βάζουμε για 10 λεπτά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο.
Στο μεταξύ σε μια λεκάνη χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη με αυγοδάρτη!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το γιαούρτι με το baking και τη βανίλια.


Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γιαουρτιού. 
Πατάμε με κουτάλι να πάει παντού στα φύλλα.
Ψήνουμε για περίπου μισή ωρίτσα και μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει η κρέμα.
Όταν κρυώσει εντελώς το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για δέκα λεπτά όλα τα υλικά και όπως είναι καυτό το αδειάζουμε στο κρύο γλυκό μας!!!



Καλή Επιτυχία στα Λί Λά!!!