Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Κέικ με καραμελωμένα μήλα


Για μένα κάθε μήνα τον σημαδεύει κι ένα φρούτο. Ο Ιούλης έχει ζουμερά κεράσια, ο Αύγουστος γλυκά σταφύλια, ο Σεπτέμβρης μυρωδάτια αχλάδια, ο Οκτώβρης έχει τα ρουμπινένια ρόδια και ο Νοέμβρης μυρίζει μήλα και κανέλα. Όλα αυτά φυσικά για μένα............ και γι αυτό έφτιαξα προχθές αυτό το υπέροχο και μυρωδάτο κέικ!!!!


YΛΙΚΑ
4 μήλα (έβαλα 3 διαφορετικά είδη )
4 γεμάτες κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
1/2 κούπας χοντροκομμένα καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
Κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
2 κούπες ζάχαρη λευκή
1/2 κούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αυγά 
βανίλια
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 
Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ασπρίσει!!!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και τη βανίλια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.



Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και από πάνω αδειάζουμε τα μήλα.



Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 λεπτά με μια ώρα.
Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails