Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ραβανί



Συνταγές για Ραβανί σίγουρα θα έχετε δει πολλές. Αυτή που σας παρουσιάζω σήμερα είναι αυτή που τη φτιάχνω τα τελευταία χρόνια, είναι πάντα πετυχημένη και δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί μου την έχει δώσει η φίλη μου η Αφροδίτη!!!
Είναι αφράτο, μυρωδάτο, εύκολο και με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού γάλα
5 αυγά (χώρια κρόκους από ασπράδια)
1/2 κούπας βούτυρο ή 250 γραμμάρια μαργαρίνη
1 φακελάκι baking powder και μια πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι
2-3 βανίλιες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδες λεμόνι
1/2 ξυλάκι κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το  baking powder με το αλάτι.
Ρίχνουμε αναλλάξ στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας καλά.
Όταν τελειώσουν τα υλικά προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 26 ως 28 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35 με 40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και όπως είναι καυτό το αδειάζουμε με κουτάλα πάνω στο κρύο γλυκό.
Καλή σας επιτυχία!!!!!




Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βεντάλιες λαχανικών

Χάθηκα, εξαφανίστηκα, με πήρε το ποτάμι, με πήρε ο ποταμός!!!!!!
Πολύ δουλειά μας έπεσε το καλοκαίρι, πολλά πια τα μελισσάκια, πολύ το μέλι που βγάλαμε, πολλές οι ώρες για να συσκευάσω................ Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί το να έχεις πολύ δουλειά πια είναι ευλογία!!! Να μην ξεχάσω βέβαια να πω οτι πολύ και η εφορία που πληρώσαμε φέτος......αχαχαχχαχαχαχχ
Στο θέμα μας όμως............όσοι παρακολουθείτε την ομάδα ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΛΑ στο Facebook ίσως είδατε ένα βίντεο που ανέβασα με τη συγκεκριμένη συνταγή.
Αν το είδατε και το φτιάξατε πρν διαβάσετε το ποστ αυτό εδώ..........μάλλον την πατήσατε. Η ιδέα φοβερή αλλά η εκτέλεση πάσχει.
Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και φτιάξτε ένα πιάτο μεσογειακό, που στέκει άνετα σε ένα τραπέζι, είναι και κύριο πιάτο για την οικογένεια αλλά λειτουργεί και σαν ορεκτικό για κρασοκατάνυξη!!!

YΛΙΚΑ (για 2 βεντάλιες)
2 μεγάλα κολοκύθια
2 μελιτζάνες φλάσκες αλλά μακρουλές)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
φέτα ή κάποιο αλμυρό κίτρινο τυρί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και με πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες αλλά χωρίς να φτάσουμε μέχρι την άκρη τους. Στη μελιτζάνα δεν κόβουμε το κοτσάνι.


Εν συνεχεία κόβουμε σε λεπτά φετάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα!!!
Με ένα πινέλο αλείφουμε πολύ καλά και με μπόλικο ελαιόλαδο κάθε μία λωρίδα από τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε το κολοκύθι μέσα στη μελιτζάνα και εναλλάσσουμε τις λωρίδες. (Θέλει λίγη προσοχή εδώ να μην σπάσουν οι λωρίδες)
Τοποθετούμε ανάμεσα στις λωρίδες εναλλάξ ντομάτες και κρεμμύδια και σκόρδα.
Αλατοπιπερώνουμε ξανά και βάζουμε και ρίγανη αν θέλουμε ή μαϊντανό!!!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα για να μην μας κολλήσουν.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Στη μισή ώρα περίπου βγάζουμε από το φούρνο και ξεσκεπάζουμε. 
Με κουτάλι παίρνουμε ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε καλά τα λαχανικά.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμη.
Όταν ψηθούν καλά τα λαχανικά τρίβουμε από πάνω τη φέτα με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια και αφού σβήσουμε το φούρνο ξαναβάζουμε μέσα το ταψί να λιώσει το τυρί.



Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!!!!!!!!!!




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails