Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Φράπα Γλυκό


Η ανάρτηση αφιερώνεται στη φίλη μου Καλλιόπη Συμιακάκη που μου έφερε πεσκέσι τις φράπες..........την ευχαριστώ από καρδιάς που με σκέφτηκε!!!!!
Ακολούθησα όπως πάντα τις οδηγίες από τον Οδηγό της Χρύσας Παραδείση.



Υλικά
950 γραμμάρια φράπα (οδηγίες πιο κάτω)
1200 γραμμάρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Κόβουμε τη φράπα σε κομμάτια και με μυτερό μαχαίρι της αφαιρούμε την άσπρη ψίχα από το εσωτερικό της.
Αν θέλουμε κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, ή τυλίγουμε σε ρολά ή τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια όπως έκανα εγώ για πιο γρήγορα. 
Δεν τρίβουμε στον τρίφτη το εξωτερικό όπως κάνουμε στα νεράντζια.
Βάζουμε στο νερό για όλο το βράδυ και το αλλάζουμε 2 με 3 φορές. 
Βράζουμε την άλλη μέρα τη φράπα μέχρι να μαλακώσει. 



Χύνουμε το νερό και την ξαναβάζουμε σε κρύο νερό το οποίο το αλλάζουμε συχνά.
Εγώ για να είμαι σίγουρη, έκοψα ένα μικρό κομμάτι και το έφαγα.................είδα οτι δεν πίκριζε και συνέχισα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και μόλις λιώσει εντελώς ρίχνουμε μέσα τη φράπα. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
Το ξαναβράζουμε για άλλα 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 
Αν το σιρόπι είναι ρευστό, ξαναβράζουμε. 
Αν είναι πηχτό πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό.
Αδειάζουμε σε βάζα και απολαμβάνουμε με ελληνικό καφέ!!!!!





Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Ρεβίθια με κιμά της Κουμπάρας


Η Κουμπάρα Εύη ξαναχτυπά με μια συνταγή βόμβα!!!!!!!!!

Υλικά: 
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο περασμένο μια φορά 
500 γρ.ρεβύθια
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 σκ.σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
400 γρ.ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ
3/4 φλτζ.ελαιόλαδο
δάφνη
2-3 καυτερές πιπερίτσες
5-6 κόκκοι μπαχάρι
1/2 κ.σ.ζάχαρη
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ζωμό βοδινού
αλάτι,πιπέρι.

Εκτέλεση: 
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια με 1 κ.σ. σόδα.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά στο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και στο τέλος το καρότο τριμμένο.
Σβήνουμε με 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά,την ντομάτα,τον πελτέ και την ζάχαρη.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα ρεβίθια και τον ζωμό διαλυμένο σε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει. 
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια και να σωθεί το νερό. 
Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Μους Σολομού σε φόρμα


Καλή μας χρονιά, νόστιμη χρονιά, με υγεία πάνω απ 'όλα, με σύνεση, με κουράγιο, με.....με.....με ότι επιθυμεί ο καθένας μας!!!!!!!!
Επιτέλους...............ο γιος μου με αποκάλεσε Master Chef!!!!!!!
Ναι.....καλά διαβάσατε. Το παιδί μου, το βλαστάρι μου, το καμάρι μου...........μου έδωσε τίτλο!!!!
Και όλα αυτά γίνανε μόλις δοκίμασε το αριστούργημα με τον καπνιστό σολομό που έφτιαξα αφού διάβασα 4567 συνταγές και αφού στο τέλος έκανα αυτό που μου ήρθε!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
6-8 φέτες ψωμί του τοστ (πήρα brioche Τόστιμο)
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό για την επικάλυψη
3 πακέτα τυρί κρέμα
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
άνηθο κατά βούληση



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, τον άνηθο ψιλοκομμένο το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
Χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να αφρατέψει το τυρί!
Κόβουμε τον σολομό με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τον ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα του τυριού με κουτάλι.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του ψωμιού βάζουμε σελοφάν. Κόβουμε την κόρα από το ψωμί και στρώνουμε τον πάτο της φόρμας.
Από πάνω αδειάζουμε το μισό μείγμα τυριού.
Στρώνουμε άλλη μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
Τελειώνουμε με μια στρώση ψωμιού.
Καλύπτουμε με σελοφάν και από πάνω και βάζουμε να σταθεί στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο σολομό.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails