Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Βεντάλιες λαχανικών

Χάθηκα, εξαφανίστηκα, με πήρε το ποτάμι, με πήρε ο ποταμός!!!!!!
Πολύ δουλειά μας έπεσε το καλοκαίρι, πολλά πια τα μελισσάκια, πολύ το μέλι που βγάλαμε, πολλές οι ώρες για να συσκευάσω................ Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί το να έχεις πολύ δουλειά πια είναι ευλογία!!! Να μην ξεχάσω βέβαια να πω οτι πολύ και η εφορία που πληρώσαμε φέτος......αχαχαχχαχαχαχχ
Στο θέμα μας όμως............όσοι παρακολουθείτε την ομάδα ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΛΑ στο Facebook ίσως είδατε ένα βίντεο που ανέβασα με τη συγκεκριμένη συνταγή.
Αν το είδατε και το φτιάξατε πρν διαβάσετε το ποστ αυτό εδώ..........μάλλον την πατήσατε. Η ιδέα φοβερή αλλά η εκτέλεση πάσχει.
Ακολουθήστε τις οδηγίες μου και φτιάξτε ένα πιάτο μεσογειακό, που στέκει άνετα σε ένα τραπέζι, είναι και κύριο πιάτο για την οικογένεια αλλά λειτουργεί και σαν ορεκτικό για κρασοκατάνυξη!!!

YΛΙΚΑ (για 2 βεντάλιες)
2 μεγάλα κολοκύθια
2 μελιτζάνες φλάσκες αλλά μακρουλές)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
φέτα ή κάποιο αλμυρό κίτρινο τυρί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και με πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες αλλά χωρίς να φτάσουμε μέχρι την άκρη τους. Στη μελιτζάνα δεν κόβουμε το κοτσάνι.


Εν συνεχεία κόβουμε σε λεπτά φετάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα!!!
Με ένα πινέλο αλείφουμε πολύ καλά και με μπόλικο ελαιόλαδο κάθε μία λωρίδα από τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε το κολοκύθι μέσα στη μελιτζάνα και εναλλάσσουμε τις λωρίδες. (Θέλει λίγη προσοχή εδώ να μην σπάσουν οι λωρίδες)
Τοποθετούμε ανάμεσα στις λωρίδες εναλλάξ ντομάτες και κρεμμύδια και σκόρδα.
Αλατοπιπερώνουμε ξανά και βάζουμε και ρίγανη αν θέλουμε ή μαϊντανό!!!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα για να μην μας κολλήσουν.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Στη μισή ώρα περίπου βγάζουμε από το φούρνο και ξεσκεπάζουμε. 
Με κουτάλι παίρνουμε ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε καλά τα λαχανικά.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο χωρίς το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμη.
Όταν ψηθούν καλά τα λαχανικά τρίβουμε από πάνω τη φέτα με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια και αφού σβήσουμε το φούρνο ξαναβάζουμε μέσα το ταψί να λιώσει το τυρί.



Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
Καλή επιτυχία και καλό φθινόπωρο!!!!!!!!!!




5 σχόλια:

  1. Μου θυμίζει τουρλού αλλά πιο ευπαρουσίαστο! Ωραία ιδέα και πρωτότυπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι γεύσεις σαφώς και μοιάζουν με το τουρλού.........η παρουσίαση και η έλλειψη σάλτσας είναι μερικές από τις διαφορές!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο! Φαίνεται νοστιμότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πρωτότυπο Λίλα.
    Ωραια ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails