Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Γαύρος Αχνιστός



Η αλήθεια είναι οτι ξανάρχισα διατροφή, σκοινί κορδόνι το πήρα. Χάνω 6 κιλά και παίρνω 3.......στα τρία θορυβούμαι και ξαναρχίζω......ευελπιστώ να ξαναχάσω 6 οπότε το σύνολο 9...........μόνο εγώ τα κάνω αυτά τα μαθηματικά!!!! Αγαπημένο ψαράκι ο γαύρος και της εποχής, και νόστιμος και υγιεινός και οικονομικός!!!! Τηγανιτός όμως παχαίνει, στο φούρνο είναι ωραίος αλλά να ανάψαεις ολόκληρο φούρνο για μισό κιλό γαύρο δε λέει.
Η λύση βρέθηκε.....................γαύρος αχνιστός και light και πεντανόστιμος!!!!

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό γαύρος
2 κουταλάκια  μουστάρδα κατά προτίμηση καυτερή
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή σε φετάκια
Ρίγανη
Μαϊντανό
χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον γαύρο. 
Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη  και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. 



Στη συνέχεια  προσθέτουμε  τον γαύρο.



Αφήνουμε να βράσουν και να πιουν το ζουμί αρκετά.  
Στο τέλος, προσθέτουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού.


Προσοχή μην μου αρπάξετε το ψωμί και αρχίσετε τις βουτιές!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

5 σχόλια:

  1. Πρωτότυπος γαύρος, νόστιμος και δελεαστικός!
    Ως γνωστόν, στα ψαράκια λέω πάντα ναι!
    Καλή εβδομάδα, Λίλα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μουσταρδοσκορδάτος γαύρος, τι λες τώρα! Δε με απασχολεί και τόσο η δίαιτα - διατροφή, το πιάτο αυτό θα το τσάκιζα ευχαρίστως επειδή τρελαίνομαι για γαύρο και φαίνεται πεντανόστιμος μαγειρεμένος έτσι. Επίσης είναι σούπερ γρήγορο και εύκολο.
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ ε απλά υλικά γινεται ενα θαυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια συνταγή σε ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!