Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Μύδια σε σάλτσα Arabiatta


Ότι και να σας πω γι αυτή τη συνταγή είναι λίγο.
Μόνο αν τη δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ!!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα και αχνισμένα για να ανοίξουν

1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 κούπα κόκκινο κρασί

2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ

1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο (ή και περισσότερο)

αλάτι με προσοχή και πιπέρι φρεσκοτριμμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το μπούκοβο να μαραθούν αλλά όχι να καούν.

Ρίχνουμε μέσα το κρασί και μόλις σωθεί στο μισό προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, τον πελτέ και την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.

Μόλις η σάλτσα πάρει βράση και αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα τα μύδια.

Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν 10 με 15 λεπτά ίσα για να ρουφήξουν σάλτσα και να σωθούν τα υγρά τους.

Σερβίρονται μόνα τους ή πάνω σε πένες.

Καλή Επιτυχία!!!



6 σχόλια:

  1. Μία όμορφη σπεσιαλιτέ κλασσική στο πιάτο.Γλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ ποίημα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατα και λαχταριστά!!! Καλό Πάσχα Λίλα, να περάσετε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυδάκια αγαπημένα και καλομαγειρεμενα!
    Χριστός Ανέστη !
    Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευχαριστούμε... σίγουρα θαναι πολύ πετυχημενη η συνταγή.. σου....
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , Λίλα μου... να χαίρεσαι τους δικους σου... αγαπη και υγεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλή ωραία συνταγή, λαχταριστά τα μύδια στις φωτογραφίες!!
    Χριστός Ανέστη, και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails