Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι φακές του Δύσπιστου και άλλες ........περιπέτειες!!!!


Είναι πρωί, είμαι στη δουλειά και χαζεύω από το κινητό στην Ομάδα την μαγειρική!!!!
Βλέπω μια φωτογραφία με φακές και μου γουρλώνουν τα μάτια. Έχει ανεβάσει ο Δύσπιστος Σταύρος συνταγή.............Φακές στη γάστρα.
Γυρίζω σπιτάκι μου.............και το απόγευμα με τον καφέ κάθομαι να μελετήσω. Αυτό θα φάμε αύριο.....αποφάσισα!!!!



Ξυπνάω το πρωί, βγάζω τη γάστρα από το ντουλάπι, καθαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα δαφνόφυλλα, το λαδάκι και το νερό. Ανάβω και το φούρνο και πάω στο ντουλάπι. Οποία έκπληξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φακές δεν υπάρχουν μέσα ούτε για δείγμα. Βάζω τη γάστρα στο φούρνο στους 50 βαθμούς και πάω δουλειά. Γυρίζω στις 12.30 με τις φακές ανά χείρας. Τις πλένω αφού τις καθάρισα και τις βλαζω στη χύτρα με σκέτο νερό για 15 λεπτά. Τις ανοίγω, τις σουρώνω και τις βάζω στη γάστρα αφού πρώτα δυνάμωσα το φούρνο. Μετά 1 ωρίτσα είχαν χυλώσει, είχαν μελώσει και είχαν μια γεύση απίστευτη...................προσωπικά δεν ξαναφτιάχνω φακές στην κατσαρόλα.

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ντομάτα μεγάλη στον τρίφτη
2 - 3 δαφνόφυλλα
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο plus 1 κουταλιά ωμό λάδι σε κάθε πιάτο
νερό να τις καλύψει
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 150 βαθμούς και την ξεχνάμε για 2 ωρίτσες.
Σερβίρουμε τις φακές αχνιστές με ξύδι αν μας αρέσει και με ελίτσες, φρέσκο ψωμάκι και γαύρο ξιδάτο!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Φιλιά Λί Λά



Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Χοιρινό με πιπεριές, λιαστή ντομάτα και φέτα


Ακόμη μια συνταγή σπέσιαλ από τα χεράκια της κουμπάρας μου της Εύης!!
Το έχω δοκιμάσει και στην κυριολεξία "τα σπάει"



Υλικά: 
1,5 κ. χοιρινό μπούτι ολόκληρο, 
5 πιπεριές χρωματιστές (εκτός από πράσινες)κομμένες σε φέτες, 
200 γρ. φέτα κομμένη σε χοντρούς κύβους, 
4 σκ. σκόρδο,
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες, 
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες κομμένες στα δύο,
1 κονκασέ, 
φρέσκο θυμάρι,μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι, 
1,1/4 φλιτζάνι  ελαιόλαδο.


Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε 1/2 φλυτζ. λάδι τις πιπεριές με το κρεμμύδι και αλατίζουμε ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας το πασπαλίζουμε με θυμάρι και το βάζουμε στην γάστρα. 
Προσθέτουμε τις μισές λιαστές ντομάτες,την μισή φέτα και το
σκόρδο. 
Ρίχνουμε τις περισσότερες πιπεριές μαζί με το λάδι τους απ' το τηγάνι, το κονκασέ, λίγο αλάτι και πιπέρι,τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες και την φέτα.
Τελειώνουμε με τις πιπεριές που έμειναν,μαϊντανό,θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200 β. για 1,5 περίπου ώρα. 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!


Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Tost με πραλίνα φουντουκιού

Αν δεν το καταλάβατε και μέχρι τώρα θα το αταλάβετε σήμερα!!!
Περνάω φάση βαρεμάρας και ξεκούρασης!!!
Δεν θέλω να μαγειρεύω, να κάνω δουλειές, να γράφω με τις ώρες αναρτήσεις.
Θέλω να κάθομαι μόνο και να ρεμβάζω!!!!
Αλλά επειδή αραιά και που πρέπει και να τους γλυκαίνω στο σπίτι μου ήρθε χθες έμπνευση θεϊκή και ακαταμάχητη και του 3λεπτου!!!!!!



Υλικά κι εκτέλεση μαζί

Παίρνουμε μια φέτα ψωμί του τόστ!
Το ψήνουμε στην τοστιέρα.
Το αλείφουμε με μερέντα, νουτέλα κλπ!
Το κόβουμε στη μέση!
Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή και όχι.
Φωνάζουμε το γιο μας και το αποχωριζόμαστε καθότι κάνουμε δίαιτα!!!! (ακόμη)

Μέχρι την επόμενη φορά φιλάκια Λί Λά




Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails