Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Σαλάτα με φακές και βινεγκρέτ ντομάτας


Το καμπανάκι χτύπησε με το καλοκαιρινό τζιν...............δεν κουμπώνει με τίποτα!!
Σειρά είχε το αγαπημένο μου μάξι καλοκαιρινό φόρεμα....................με πιέζει ασφυκτικά στο στήθος και δεν μπορώ να ανασάνω!!!
Σας τα έλεγα εγώ τις προάλλες αλλά κανένας δεν άκουγε. 
Επειδή όμως με το κλάμα δεν χάνεις γραμμάριο εγγυημένα.....τι κάνεις????
Πας στον αγαπημένο σου διαιτολόγο και σε βάζει σε σειρά και τάξη. Δίαιτα δε σημαίνει κατ'ανάγκη και ανοστιά......είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε κάτι βαρετό σε κάτι όλο γεύση, άρωμα και χρώμα.
Σαλάτα με φακές αλλά και μια βινεγκρέτ ελαφριά που δεν την χορταίνεις, τόσο δροσερή για να πέφτεις με τα μούτρα τώρα το καλοκαίρι!!!!!

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)
1 κούπα φακές βρασμένες 
2 κούπες διάφορα πράσινα λαχανικά κομμένα (μαρούλι, λόλα, ρόκα κ.λ.π.)

(Για τη Βινεγκρέτ)
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας ελειόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
αλάτι πιπέρι και ρίγανη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα πλυμένα και κομμένα λαχανικά.
Από πάνω βάζουμε τις φακές.
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε καλά!!!
Αφήνουμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο για να μαριναριστεί και να δέσουν τα αρώματα.
Την αδειάζουμε τέλος πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Έχω να σας πω οτι όσο είμαι σε πρόγραμμα θα ανεβάζω συνταγές light........θα την κάνω νόστιμα εγώ τη δίαιτα ............σας το υπόσχομαι!!!!!!!!!!!
Φιλιά Λί Λά






Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Μαρμελάδα Κεράσι


Μια εμμονή με τα κεράσια την έχω. Το ομολογώ!!!!
Τα έβαλα σε κέικ, σε τάρτες, σε σαλάτες ......ε να μην κάνω και μια μαρμελάδα????
Μια μαρμελάδα που το χειμώνα που θα την τρώω θα νιώθω οτι είμαι στη βεράντα και είναι καλοκαίρι, πρωί παρέα με αχνιστό καφεδάκι. Που θα την βάλω πάνω σε τσιζκέικ, μέσα σε scones.........παντού!!!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
χυμό από μισό λεμόνι για το τέλος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια!!!!
Βγάζουμε τα κουκούτσια χωρίς να μας νοιάζει να είναι τα κεράσια ολόκληρα.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα πατάμε με το εξάρτημα που φτιάχνουμε τον πουρέ ή με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά και μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια της μαρμελάδας.
Αν τη θέλουμε λεία σε αυτό το στάδιο την πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός, αν θέλουμε κομματάκια φρούτου μέσα τότε την πατάμε με το εξάρτημα του πουρέ ξανά και ξανά και μέχρι να πετύχουμε την υφή που μας αρέσει.
Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη. 
Σβήνουμε τη φωτιά και όπως είναι καυτή με προσοχή την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε με καθαρό καπάκι και τα τουμπάρουμε αμέσως. Τα γυρίζουμε όταν πια κρυώσει εντελώς και τα φυλάμε σε σκοτεινό ντουλάπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Φιλιά\
Λί Λά





Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Dip πιπεριάς με φέτα


Για τις βραδινές ξαφνικές επισκέψεις, για να πιούμε μετά του συζύγου μια μπίρα στο μπαλκόνι, για να πιούμε μόνες μας ένα κρασάκι.........γιατί δε χρειαζόμαστε λόγο για να απολαύσουμε ένα πανεύκολο, νοστιμότατο και απολαυστικότατο ορεκτικό.

ΥΛΙΚΑ
  1. πιπεριές κέρατα 2 με 3 ανάλογα το μέγεθος
  2. τυρί φέτα 250 γραμμάρια
  3. γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
  4. ελαιόλαδο με το μάτι
  5. αλάτι ελάχιστο
  6. πιπέρι μπόλικο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πιπεριές.
Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τις βάζουμε μέσα σε ειδικό σκεύος και τις ψήνουμε για 3 λεπτά στο δυνατό. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε μια φορά.
Αν δεν έχουμε τις ψήνουμε στον κανονικό φούρνο για περίπου 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τις ψημένες πιπεριές και τις βάζουμε σε σακουλάκι για σάντουιτς το οποίο κλείνουμε από πάνω για να ιδρώσουν και να φεύγει ευκολότερα η φλούδα. 
Αφαιρούμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια.
Μέσα στο μίξερ βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, τη φέτα , το γιαούρτι και λιγάκι λάδι.
Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.
Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ωρίτσα να δέσουν τα αρώματα και σερβίρουμε με κρακεράκια, με μπαστουνάκια λαχανικών και με οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε!!!
Να περάσουμε όλοι ένα υπέροχο τριήμερο, ζεστό, χαρούμενο καλοκαιρινό!!!!!


Φιλιά
Λί Λά





Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Σπιτική Πορτοκαλολεμονάδα




ή αλλιώς.....Πορτοκαλάδα θέτε??? Από πορτοκάλια??? Όχι........από λεμόνια!!!
Καλό μήνα σας είπα??? Δεν σας είπα!
Καλό μήνα αγαπημένοι αναγνώστες μου, καλό καλοκαίρι, καλά μπάνια, καλά να είναι όλα!!!!
Το καλοκαίρι ανάμεσα στα άλλα που κάνουμε διψάμε και πολύ! Και θέλουμε κάτι δροσιστικό, χωρίς συντηρητικά και με πολύ άρωμα και γεύση!!!! Και το φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα με πορτοκαλάκια και λεμονάκια φρέσκα, νεράκι και ζάχαρη. Τόσο απλά!!!!
Εμπνεύστηκα από 3 αγαπημένες bloggers. Aπό την Σπιτική Πορτοκαλάδα  του blog Κρήτη : γαστρονομικός περίπλους και από την Λεμονάδα του Betty's Cuisine και την Λεμονάδα της Ήβης στο Κοπιάστε στην κουζίνα μου...................ε και μετά έκανα τα δικά μου ως συνήθως.



ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια πορτοκάλι χυμό σουρωμένο καλά
1 ποτήρι λεμόνι χυμό σουρωμένο καλά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε τους χυμούς και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια που φυλάμε στο ψυγείο.
Όταν σερβίρουμε βάζουμε δυο δάχτυλα περίπου από το χυμό στο ποτήρι και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό ή με σόδα και παγάκια πολλά!!!
Αυτή η δοσολογία μας δίνει 1,5 λίτρο πορτοκαλάδας συμπυκνωμένης που θα καταναλώσουμε σε περίπου 2 εβδομάδες. Αν θέλουμε να μας κρατήσει πολύ περισσότερο αυξάνουμε τη ζάχαρη και πυκνώνουμε περισσότερο το σιρόπι μας.
Καλή επιτυχία
Φιλιά Λί Λά


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails