Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ξιφίας ψητός με σάλτσα πικάντικη πορτοκαλιού και τζίντζερ




Και η δίαιτα καλά κρατεί!!!!!! Αλλά θέλει και νοστιμιά......το είπαμε αυτό!!!

Ψαράκι σήμερα.....διαιτητικό εντελώς!!!!

Ψημένο στο αντικολλητικό και με μια σαλτσούλα ελαφριά και αλάδωτη!!!!




ΥΛΙΚΑ




1 φέτα ξιφία γύρω στα 300 γραμμάρια (προτιμήστε από την κοιλιά, είναι πιο μαλακός )




Για τη σος

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουταλάκια γλυκού ξύδι

2 κουταλάκια γλυκού soy sause

1/2 με 1 κουταλάκι γλυκού καυτερό πιπέρι (καγέν ή μπούκοβο)

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε το ψάρι μέσα στη σος για όσο περισσότερο μπορούμε πάντα μέσα στο ψυγείο.

Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και βάζουμε μέσα το ψάρι.

Στα 3 λεπτά το γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

Μόλις δούμε στην επιφάνεια του ψαριού υγρά το ξαναγυρίζουμε από την άλλη μεριά για 3 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα στο καυτό τηγάνι τη σος - μαρινάδα και την σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα πολλά υγρά και να μελώσει ελαφρώς.

Βάζουμε το ψάρι σε πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συνοδεύουμε με μπόλικη πράσινη σαλάτα.




Tips

Το ψάρι μπορεί να είναι και σφυρίδα, ή συναγρίδα ή ότι άλλο ψάρι σε φέτα βρίσκετε..........κατά προτίμηση φρέσκο.

Μην ψήνετε ποτέ πολύ τα ψάρια γιατί στεγνώνουν εσωτερικά και σκληραίνουν.

Παρακολουθείτε τα ζουμάκια που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του ψαριού, αμέσως μόλις στεγνώσουν το βγάζετε από τη φωτιά!!!!!!!!









Φιλιά Λί Λά









9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/14 10:53

    Πολύ γκουρμέ συνταγή μας παρουσιάζεις σήμερα φιλενάδα! Καλημέρα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω ξιφία και με την ασιατικής απόχρωσης σος πρέπει να ήταν υπέροχος!!!
    Καλησπέρα Λίλα μου!!! Καλή συνέχεια στη δίαιτα με τέτοιες πάντα νοστιμιές.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο βρε Λίλα!
    Μ’ αρέσεις γιατί έχεις βαλθεί να μας αποδείξεις ότι η δίαιτα μπορεί να είναι πεντανόστιμη!
    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιονάκι μου μάλλον πρώτα στον εαυτό μου προσπαθώ να το αποδείξω αλλά δίαιτα ξεδίαιτα τη θέλω τη νοστιμιά μου!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Από τα καλύτερα πιάτα είναι το σημερινό. Παλιότερα έτρωγα συχνά! Όταν έμαθα πως ο ξιφίας είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση σταμάτησα να το αγοράζω. Την υπέροχη αυτή Σος με τι άλλο μπορώ να τη συνδυάσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστερημένη απάντηση.....οι ψαράδες της περιοχής μου είπαν οτι ο ξιφίας δεν είναι είδος προς εξαφάνιση αρκεί να τηρούνται οι εποχές της αλιείας του και να έχει το σωστό βάρος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ψάρι σε φέτα φρέσκο ή και κατεψυγμένο, μια σφυρίδα ας πούμε ή και φιλέτο κοτόπουλο!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. αν κ δεν είμαι του ψαριού,αυτή εδώ την επικροτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!