Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σπιτικό ζελέ με χυμό φράουλας



Μας αρέσει το ζελέ πολύ, οι χρωστικές όμως και τα τεχνητά αρώματα δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Έτσι σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή με φρέσκιες φράουλες και ζελατίνη σε σκόνη. Αν μπορούσα να αποφύγω και την ζελατίνη θα ήταν ευχής έργον αλλά προς το παρόν γλιτώσαμε τα μισά....δεν είναι και λίγο.............τι λέτε???



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φράουλες ώριμες κομμένες σε φετάκια
1 λίτρο νερό
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
1/2 ποτήρι νερό για τη ζελατίνη
3/4 της κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδύς πλένουμε τις φράουλες καλά και τις κόβουμε σε φετάκια.
Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις περιχύνουμε με το νερό. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε όλη νύχτα να βγάλουν χρώμα και άρωμα.
Την άλλη μέρα στίβουμε ελαφρά τις φράουλες, σουρώνουμε το νερό και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Στο μεταξύ βάζουμε τη σκόνη με νερό σε μπολάκια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αδειάζουμε λίγο από το καυτό ζωμό μέσα στη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς η ζελατίνη.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αδειάζουμε σε μπολάκια ή σε φόρμα του κέικ αδειάζοντας μέσα και τα φετάκια της φράουλας.



Φιλιά Λί Λά

Υ.Γ. Η φωτογραφική μηχανή τέλος........οι φωτογραφίες βγήκαν από το κινητό και ο γιος βιαζόταν να φάει οπότε μην κρίνετε το αποτέλεσμα από αυτές!!!!!

4 σχόλια:

  1. Φοβερή ιδέα!! Ανυπομονώ να δοκιμάσω το ζελέ σου Λίλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το ζελεδάκι σου Λίλα μου! Κρίμα για τη φωτογραφική σου μηχανή! Ίσως ευκαιρία να πάρεις μια καινούρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Λίλα, το ζελέ σου πρέπει να είναι άκρως γευστικό και δροσιστικό συνάμα! Θα δοκιμαστεί με το που θα βγουν οι φράουλες εδώ, τον Ιούνιο!! ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!