Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά


                   Το ωραιότερο καθημερινό φαγητό που έφτιαξα τελευταία................



ΥΛΙΚΑ

700 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο
1 κούπα  ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι  φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
6-7 αυγά
200 γραμμάρια φέτα σε κύβους
ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και  τον άνηθο και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα και το αφήνουμε να αχνιστεί με τα υγρά του, ανακατεύοντας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.



Αδειάζουμε το σπανάκι σε ταψάκι, προσθέτουμε δυόμισι  φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο.
 Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο.
Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι. 
Οταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 6 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό. 
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά. 
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Οταν τα αυγά ψηθούν σπάμε από πάνω τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.





7 σχόλια:

  1. Ειρήνη24/1/14 09:19

    Πολύ ωραίο! Ειδικά τα αυγουλάκια σκέτος πειρασμός. Παίρνω ένα πηρούνι και εφορμώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία παραλλαγή του γνωστού φαγητού που θα το κάνει σίγουρα πιο ελκυστικό στην κόρη μου (συνήθως στραβομουτσουνιάζει όταν το αντικρίζει στην κλασσική του μορφή!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tέλειο και όντως ελκυστικό!!ωραία ιδέα πάνω που έψαχνα τι θα μαγειρέψω σήμερα!Καλημέρα Λίλα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο! Μου θύμισες κάτι παρόμοιο που έκανε η πεθερά μου. Αλλά νομίζω έβαζε ψωμί από κάτω! θα δοκιμάσω να το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ,,,, τι ωραία ιδέα.... μπραβο!!! καλό Σαβ/κο, φιλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφορετικό, κι ενδιαφέρον! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!