Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα Waldorf


Ξέρετε την αδυναμία που έχω στις σαλάτες.
Αλλά και στο blue cheese! 
Επίσης έχω αδυναμία και στα Χριστούγεννα. 
Στην ιδέα του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού που όλοι θα μιλάμε και θα γελάμε μπουκωμένοι, νοιώθω μια μικρή στιγμή ευτυχίας. 
Γιατί τι είναι νομίζετε η ζωή μας, μικρές στιγμές, άλλες χαρούμενες, άλλες όχι και τόσο. 
Καμιά φορά όμως, μπορούμε και μόνοι μας να κάνουμε μικρές στιγμές ευτυχίας. 
Όταν περνάμε δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αν κοντοσταθούμε και σκεφτούμε οτι και φέτος μπορέσαμε να στολίσουμε δέντρο, θα νιώσουμε μια μικρή στιγμή ευτυχίας. 
Μια τέτοια στιγμή ένιωσα μόλις δοκίμασα την πρώτη μπουκιά από αυτή τη λαχταριστή, πεντανόστιμη, γιορτινή σαλάτα. 
Η ιδέα φυσικά από τα χιλιάδες blogs του εξωτερικού που έχουν να κάνουν με χριστουγεννιάτικες συνταγές.
Η προσθήκη blue cheese κατά τη γνώμη μου την απογειώνει, όμως σε μερικές συνταγές δεν το βάζουν.

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο μαρούλι  ή ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (σαλάτα, λόλα, μαρούλι)
1 μεγάλο μήλο με τη φλούδα του κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
150 γραμμάρια blue cheese



Για το dressing
1/2 κούπας μαγιονέζα
1/2 κούπας γιαούρτι
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το βάζουμε σε σαλατιέρα και το αλατίζουμε ελαφριά.
Κόβουμε το μήλο σε πολύ λεπτές φέτες, αν έχετε χρησιμοποιήστε μαντολίνο, και το ρίχνουμε πάνω από το μαρούλι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.



Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Τέλος σπάμε σε κομμάτια το τυρί και το πασπαλίζουμε από πάνω.
Είναι σίγουρα μια σαλάτα που θα υπάρχει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.


Καλή επιτυχία,
φιλιά Λί Λά


Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Λαζάνια με ψητή σκορδάτη κολοκύθα


Έψαχνα αυτή τη συνταγή πάρα πολύ καιρό, είχα ακούσει να μιλάνε για ψητή κολοκύθα αλλά δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου, κολοκυθόσουπα ναι, πίτα με κολοκύθα ναι, μακαρόνια όμως???
Και κάπως μου φαινόταν εδώ που τα λέμε, άσε που είμαι και λάτρης της ελληνικής κουζίνας. Συζητούσα μια μέρα όμως με μια γιαγιά ντόπια και μου είπε οτι την κολοκύθα εκείνα τα χρόνια την έψηναν και την έτρωγαν με σκόρδο.............όπως καταλαβαίνετε το γλυκό ήρθε κι έδεσε! Ήρθαν και στα χέρια μου κάμποσες κολοκύθες πέρισυ οπότε είχα ευκαιρία για δοκιμές!!!!
Οι φωτό είναι λίγο θολές γιατί τότε είχε πάρει υγρασία ο φακός της μηχανής μου, ευτυχώς στο μεταξύ την έδωσα για καθάρισμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!!

ΥΛΙΚΑ
1/2  κολοκύθα 
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
μπόλικο τριμμένο τυρί (χρησιμοποιώ κεφαλοτύρι Τραχειάς, αν το βρείτε δοκιμάστε το)
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας, έβαλα λαζάνια αλλά το έχω φτιάξει και με πένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κατά μήκος την κολοκύθα μας και αφαιρούμε σπόρους και ίνες.
Αλείφουμε την κολοκύθα με ελαιόλαδο και την αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Βάζουμε σε ταψάκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 60 με 90 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. 
Στην άκρη του ταψιού βάζουμε και το σκόρδο να ψηθεί και αυτό. 
Όταν ψηθεί η κολοκύθα μας την βγάζουμε και την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει. 



Με ένα κουτάλι βγάζουμε με προσοχή την ψίχα από μέσα και την ανακατεύουμε με το ψημένο σκόρδο. 
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω και μπόλικο μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κολοκύθας. 



Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και τρώμε με όρεξη.
Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό πιάτο γιατί περιέχει ελάχιστο ελαιόλαδο και τα πιο πολλά λιπαρά είναι στο τυρί που θα προσθέσουμε!!!

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατένια κεκάκια με 3 υλικά




Είναι περίεργο μερικές φορές πώς τα φέρνει η ζωή κι ενώ γι αλλού ξεκινάς αλλού αυτή σε πάει.......!!!



Είσαι ήρεμη και χαλαρή και πίνεις καφεδάκι σερφάροντας και ψάχνοντας για τι άλλο......για συνταγές.
Αλμυρές τη δεδομένη στιγμή, για θαλασσινά πιο συγκεκριμένα, για γαρίδες ακόμη πιο συγκεκριμένα και ψάχνοντας από σελίδα σε σελίδα κάπου εκεί δεξιά διαβάζεις για 3 υλικά, για nutella για κεκάκια και αρχίζουν να ηχούν καμπάνες στα αυτιά, και να βλέπεις αγγελάκια να ίπτανται πάνω από το κεφάλι
σου.



 Δεν μπορεί..........δώρο Θεού είναι αυτή η συνταγή το δίχως άλλο!!!!!!!!!
Και όταν τα δοκιμάζεις μισή ώρα αργότερα οι καμπάνες γίνονται άρπες και ανάμεσα στα αγγελάκια πετάς κι εσύ η ίδια.............( τελειώνει η επίδραση της πανσελήνου και θα τα κόψω τα ρομαντικά, το υπόσχομαι!!!)



Βρήκα λοιπόν μια συνταγή που έλεγε οτι με 3 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις κεκάκια απαλά με υπέροχη γεύση πραλίνας φουντουκιού.................και σας το ορκίζομαι.......έλεγε αλήθεια!!!!

ΥΛΙΚΑ
280 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (nutella, merenda) 1 κούπα
2 αυγά
65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (10 κουταλιές της σούπας)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε τα αυγά και μετά ρίχνουμε μέσα την πραλίνα και ανακατεύουμε.
Όταν ενσωματωθούν καλά τα 2 υλικά ρίχνουμε μέσα το αλεύρι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες θήκες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 με 25 λεπτά.
Θα σκάσουν στην επιφάνεια αλλά μέσα θα είναι υγρά.
Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και αν θέλουμε να είναι ακόμη πιο κολασμένα τους βάζουμε από πάνω πραλίνα αφού την ζεστάνουμε ελάχιστα για να αλείφεται πιο εύκολα.
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!!!
Μου βγήκαν 9 μάφινς με αυτή τη δόση οπότε σας προτείνω να φτιάξετε διπλή δόση.



Έκρυψα 4 για να τα φωτογραφίσω γιατί θα τα έτρωγαν επί τόπου όλα!!!!
Το link της συνταγής που βρήκα δεν σας το βάζω γιατί όπως πάντα διάβασα 5 με 6 συνταγές για να αποφασίσω, αν όμως βάλετε στη google 3 ingredients nutella cakes θα βρείτε 500 συνταγές για να πειραματιστείτε!!!!!



Και για να μην το ξεχάσω.................ανάμεσα στις αναζητήσεις που έκανα βρήκα μια σαλάτα πραγματικά υπέροχη για την επόμενη φορά..........μέχρι τότε.............
Φιλιά Λί Λά

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Και παιχνίδι και Βραβείο


H Μαρία και η Χαρά από το φανταστικό blog Cook and Feed με προσκάλεσαν σε γλυκό παιχνίδι και μου έδωσαν και το παραπάνω βραβείο!!!
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι :
- Στην αρχή της ανάρτησης σου πες μας από ποιον έλαβες το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς το blog του
- Επ! μην βαριέσαι ! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις...
- Οι έξι ερωτήσεις είναι πάντοτε ίδιες, ενώ η έβδομη συντάσσεται από τον unpaixtable και απευθύνεται στους επόμενους
- Πρότεινε 5 άτομα για να λάβουν το βραβείο και βάλε σύνδεσμο προς τα ιστολόγια τους
- Στο τέλος του post απηύθυνε την πιο unpaixtable ερώτηση σου στους bloggers που προτείνεις
- Και μην ξεχνάς, κάτω από την εικόνα με το σήμα του βραβείου βάλε link που οδηγεί στην ανάρτηση (http://www.all4blogs.gr/arthra/unpaixtable-blogger-award).
Όταν το κάνεις give a shout to all4blogs διότι θα σε προσθέσει στην λίστα με τους συμμετέχοντες

Οι ερωτήσεις (6+1)

Intro (όνομα, τοποθεσία, ζώδιο, blog platform)
Λίλα, γεννήθηκα Αθήνα αλλά μένω μόνιμα στην Κοιλάδα Ερμιονίδας και ανήκω στο κλαψιάρικο ζώδιο του Καρκίνου, blogger.

Ποιο είναι το moto του blog σου; Αν δεν έχεις σκέψου ένα τώρα!
<< Η Λίλα μαγειρεύει, διαβάζει, σκέφτεται, ταξιδεύει, φωτογραφίζει πάντα με λιλά άποψη και διάθεση!!!>>

Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;
Θα ήταν η σκυταλοδρομία γιατί έτσι μοιάζει, ο ένας σχολιάζει στον άλλο, δίνει τη σκυτάλη και ο επόμενος στον επόμενο και πάει λέγοντας

Όταν γίνω διάσημη blogger θα... (συμπλήρωσε τη φράση)
Κάνω εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, το concept το έχω ήδη σκεφτεί!!!
(έχω πολύ πλάκα τελικά)

Κάνε φίρμα την λιγότερο δημοφιλή ανάρτηση σου
Είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές αλλά δεν είναι στις πρώτες θέσεις του blog
Κουνουπιδοσαλάτα έκπληξη 


Ποια κατηγορία ιστολογίων, θα ήθελες να αφανίσεις από την μπλογκόσφαιρα και γιατί;
Γιατί να θέλω να εξαφανίσω κάποια κατηγορία??? Το κέφι μας κάνουμε όλοι μας!!!!

Η έβδομη ερώτηση ανήκει πάντοτε σε αυτόν που παραλαμβάνει το βραβείο και συνεχίζει την αλυσίδα.
Ερώτηση Χαράς προς παραλήπτριες βραβείου
Αν μπορούσες να εκφράσεις το χαρακτήρα του blog σου με ένα χρώμα, ποιο θα διάλεγες και γιατί?

Νομίζω οτι είναι περιττή η ερώτηση αυτή σε μένα
ΜΩΒ-ΛΙΛΑ ασυζητητί!!!!!!!!!!!!

Η δική μου λοιπόν ερώτηση στους επόμενους είναι..............
Ποιό είναι το πιο περίεργο υλικό με το οποίο έχετε μαγειρέψει και αν έχετε κάνει ανάρτηση βάλτε μας το λινκ!

Και καλώ να παίξουν τους

  1. Χρυσαυγή από το Food for thought 
  2. Nταίζη από το Γλυκατζίδικο της Νταίζης 
  3. Αναστασία από Sundayspoon
  4. Zoυζού Χρύσσα από το Ζουζουνομαγειρέματα
  5. Ελπίδα από Elpida's little corner

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς


Η ρομαντική διάθεση συνεχίζεται, ήρθε και η πανσέληνος και με τσάκισε την άμοιρη καρκίνο!!!
Συνειδητοποίησα ξαφνικά οτι ο γιος μου σε 3 χρόνια τελειώνει το Λύκειο και αν όλα πάνε όπως θέλει θα ανοίξει φτερά για πανεπιστήμιο σε άλλη πόλη. Η ηλεκτροπληξία ήταν άμεση και επώδυνη.
Το μωρό μου (1.92 ύψος) θα μας αφήσει κι εκεί που εγώ φωνάζω όλη την ώρα μάζεψε τα ρούχα σου, τα βιβλία σου, το μπάνιο, τα γυαλιά σου και τελικά μάζεψε αγόρι μου τα μυαλά σου.........σε τρία χρόνια θα είμαι μουγκή μέσα στο σπίτι. (Προσπάθησε τώρα να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό για μια καρκίνο). Και τότε άρχισε η αναπόληση, πότε ήταν μωρό, πότε μπουσουλούσε, πότε άρχισε να μιλάει (λακωνικός αυτός σαν τον μπαμπά του) πότε μας έκανε να γελάμε με τις μασημένες λέξεις, σκουντουλουπιές ήταν ο σκουπιδοτενεκές, αστυνομώρος ο αστυνομικός και..........................ΣΑΟΥΝΤΙΤΣ το σάντουιτς. Θα του φτιάξω σάντουιτς του αγοριού μου με ντομάτα και κεφαλοτύρι τραχειάς (το αγαπημένο του) σκέφτηκα. Τρέχω στην κουζίνα αλλά το 15χρονο αγόρι μου είχε τσακίσει όλο το ψωμί του τοστ..............όλο λέμε. Πανσέληνος είναι όμως, πρέπει να εκπληρώσω το σκοπό μου πάνω στη γη, να μαγειρεύω και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.
- Εδώ κάνω μια παρένθεση και σας ρωτάω: Αν είχατε πολλά λεφτά τι θα κάνατε???
Προσωπικά θα έπαιρνα μια γυναίκα να μου πλένει τα κατσαρολικά και να μαζεύει την κουζίνα για να μαγειρεύω εγώ όλη μέρα!!! - 
Και τώρα πώς θα κάνω εγώ το σάουντιτς??? Μα θα βάλω να φτιάξω τα ψωμάκια μόνη μου!!!
Αναζήτηση στο διαδίκτυο.............συνδυασμός 5 συνταγών και το αποτέλεσμα???
Τέλειο το δίχως άλλο!!!!

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

900 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο σκληρό
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
250 ml χλιαρό γάλα
250 ml χλιαρό νερό
3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή βάζετε το γάλα με το νερό και το λιωμένο βούτυρο πρώτα μέσα στον κάδο! Από πάνω βάζετε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και σε μια γωνίτσα ρίχνετε το αλάτι. Βάζετε το πρόγραμμα που είναι για σκέτο ζύμωμα. Όταν αυτό τελειώσει παίρνετε με τα χέρια σας τη ζύμη, την βάζετε σε μια λεκάνη και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, με τα χεράκια σας την χωρίζετε σε 12 κομμάτια. Πλάθετε με το κάθε κομμάτι μπαλάκια τα οποία ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί.
Αφήνετε να φουσκώσουν.



Αν δεν έχετε  αρτοπαρασκευαστή  βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνετε στη μέση μια γουβίτσα. Ρίχνετε εκεί το γάλα και το νερό, μέσα στα υγρά διαλύεται λίγο τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Παίρνετε λίγο λίγο το αλεύρι από έξω προς τα μέσα και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια. Αφήνετε να φουσκώσει καλά η ζύμη και μετά παίρνετε με τα χέρια σας τη ζύμη, την βάζετε σε μια λεκάνη και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, με τα χεράκια σας την χωρίζετε σε 12 κομμάτια. Πλάθετε με το κάθε κομμάτι μπαλάκια τα οποία ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί.
Αφήνετε να φουσκώσουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια.
Απολαμβάνετε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση αλλά ακόμη και σκέτα είναι υπέροχα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ



Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ και μπέικον

Είναι αυτά τα απογεύματα που απολαμβάνεις το καφεδάκι σου στον καναπέ του σαλονιού, βλέπεις από το παράθυρο τα αγόρια σου (σύζυγο και γιο)  να φεύγουν και είναι τόσο ωραίο συναίσθημα αυτό το φτερούγισμα αγάπης που νιώθεις που θες όταν γυρίσουν να τους περιμένεις με μια έκπληξη, με κάτι που θα τους κάνει να κάτσουν χαρούμενους γύρω από το τραπέζι της κουζίνας και με την αδημονία στα πρόσωπα ζωγραφισμένη να αρχίσουν να κοπανάνε τα πιρούνια στο τραπέζι............ναι εμένα έτσι κάνουν και μου αρέσει πολύ, όπως μου αρέσει το ρουθούνισμα που κάνει ό άντρας μου όταν μπαίνει σπίτι και ρωτάει....τι μυρίζει???
Αχ!!! μην ανησυχείτε, καλά είμαι!!! Απλώς περνάω πάλι τη φάση, ρομαντισμός - οικογένεια - αγαπώ τη ζωή!!! Είναι και η βροχή που πέφτει έξω, λίγο η μελαγχολία του Νοέμβρη.......αχ!!!!!!!!!!
Τι έλεγα??? Α ναι.............πίνεις τον καφέ βιαστικά και πας κουζίνα........έχεις μια σφολιάτα στην κατάψυξη και την βγάζεις.....ανοίγεις το ψυγείο και βάζοντας ως πρώτο συστατικό την αγάπη..........δημιουργείς!!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
3 κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
250 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
2 κούπες τριμμένα τυριά διάφορα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρύο μαζί με το αλεύρι και το ανακατεύουμε γρήγορα με αυγοδάρτη να διαλυθεί. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένουμε να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο και τα τυριά.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με την κρέμα καλά!!!



Στρώνουμε σε ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά και μέχρι να ροδίσει καλά!!!
Τips
Όσο είναι καυτή η κρέμα είναι ρευστή. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια!!!
H μπεσαμέλ είναι πολύ απλή για να γίνει πιο ελαφριά η πίτα. Αν θέλετε προσθέτετε αυγά και βούτυρο
Αλάτι δεν έβαλα γιατί το μπέικον και τα τυριά είναι από μόνα τους αλμυρά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λίλα



Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Λουκουμάδες με μανιτάρια



Σας έχει τύχει φαντάζομαι να πάρετε κάτι από το Super Market και λόγω χρόνου να μην φτιάξετε αυτό που αρχικά υπολογίζατε. Έτσι κι εγώ τις προάλλες αγόρασα μια συσκευασία μανιτάρια portobello αλλά τα άφησα στην άκρη γιατί δεν είχα χρόνο.
Κινδυνεύοντας λοιπόν να χαλάσουν και να τα πετάξω έπρεπε να τα φτιάξω εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και οικονομικά...................
άστραψε η λάμπα στο μυαλό μου
και ξεκίνησα να φτιάξω νόστιμα, ξελιγωτικά και μεκλίδικα μανιταρολουκουμαδάκια!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
250 γραμμάρια αλεύρι (περίπου)
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι, κασέρι, ρεγκάτο)
1/2 κιλό μανιτάρια (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αδειάζουμε τη μπίρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας λείος και όχι πολύ σφιχτός χυλός. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι λόγω των τυριών και μπόλικο πιπέρι)
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, ή απλώς τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα ρίχνουμε μέσα στο χυλό και ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μανιτάρια καλά με χυλό.



Σε τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και με κουτάλι της σούπας ρίχνουμε μέσα στο λάδι κουταλιές από το μείγμα μας. Γυρίζουμε τακτικά να ροδίσουν από παντού και όταν βγάλουμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τρώγονται και ζεστοί και κρύοι!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ





Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Καλαμαράκια σε κρεμώδη σάλτσα


Τα θαλασσινά όπως έχετε καταλάβει είναι η αδυναμία μου.
Επίσης τελευταία δεν έχω πολύ χρόνο, μπήκα από το καλοκαίρι δυναμικά στην πώληση του μελιού μας και άλλων παραγώγων και τρέχω σαν το Βέγγο! Μοναδική δική μου ώρα η πρωϊνή ώρα του καφέ, όπου πίνοντας το καφεδάκι μου χαζεύω στο facebook, στα blogs, στις ειδήσεις.
Αν κα μαγειρεύω συνέχεια γιατί το χούι δεν κόβεται είναι ελάχιστη η ώρα που μένει για να ανεβάσω post. Συγχωρείστε με λοιπόν για την απουσία αλλά είναι ια καλό σκοπό όπως καταλαβαίνετε!!!
Έφτιαξα τις προάλλες αυτή την καταπληκτική συνταγή, καταπληκτική για πολλούς λόγους, είναι πολύ νόστιμη, είναι πάρα πολύ εύκολη, είναι ακόμη πιο γρήγορη και με ένα πιλαφάκι δίπλα ή μια τηγανιά πατάτες είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Χρησιμοποίησα φρέσκα καλαμάρια που μου έδωσε η φιλενάδα μου η Θεοδώρα και θα σας τα συνιστούσα αλλά μπορεί άνετα να γίνει και με κατεψυγμένα!



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλού καλαμαράκια
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα 
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  νερό με λεμόνι να βράσει και βάζουμε μέσα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες για 10 λεπτά, ή μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να τσιγαριστεί, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά σιγά ρίχνουμε μέσα το γάλα  χλιαρό, ανακατεύοντας συνέχει με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε και την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Στο μεταξύ στραγγίζουμε τα καλαμάρια αλλά φυλάμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό.
Μέσα στην κρέμα ρίχνουμε τη μουστάρδα και μόλις αυτή λιώσει καλά ρίχνουμε και τα καλαμάρια.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε και λίγο λίγο συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε!!!
Όπως είπα και πιο πάνω σερβίρονται ως μεζές σκέτα, με πιλαφάκι ή πατάτες τηγανιτές ως κύριο πιάτο!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ!!!!!!!!!!!





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails