Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Πανακότα με μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο


               

Όπως σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο post σήμερα θα σας κεράσω γλυκάκι.

Γλυκάκι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ αλλά και με πολύ πλούσια γεύση.

ΥΛΙΚΑ


1 λίτρο γάλα (έβαλα πράσινο)

300 ml κρέμα γάλακτος (έβαλα light)

1 λοβό βανίλιας

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1/2 κούπας μέλι καλής ποιότητας

12 φύλλα ζελατίνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τους αστεροειδείς γλυκάνισους.



Αφήνουμε μέχρι να κάψει και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να δώσουμε χρόνο στα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Μόλις χλιάνει το μίγμα το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά!



Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.

Αδειάζουμε σε μπολάκια ή φορμάκια και όταν παγώσει τη σερβίρουμε με μέλι από πάνω.

Είναι πολύ ελαφρύ επιδόρπιο και το μέλι την κάνει όσο πρέπει γλυκιά. Αν θέλετε να είναι ακόμη πιο γλυκιά αυξήστε την ποσότητα του μελιού που μπαίνει μέσα στην κρέμα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Πράσινη σαλάτα με ρόδι, αμύγδαλα και βινεγκρέτ μουστάρδας


Είναι Κυριακή, οι άντρες του σπιτιού λείπουν, βαριέσαι να μαγειρέψεις, θέλεις όμως και να φας. Έχεις μαρούλι στο ψυγείο, έχεις ροδιές στον κήπο, βλέπεις και στο καλάθι κάτι άσπαστα αμύγδαλα.
Τι σου μένει???? Να φτιάξεις σαλάτα, υγιεινή, θρεπτική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα πολλά.
Θες όμως και μια σος από πάνω που να την κάνει διαφορετική, πλούσια, πικάντικη.
Αν πειστήκατε από την εισαγωγή, προχωρείστε στη συνταγή, αν όχι περιμένετε την επόμενη ανάρτηση που έχει να κάνει με το γλυκό που έφτιαξα αφού έφαγα την σαλάτα!!!!

ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι, λόλα, σπανάκι, ρόκα
1 μεγάλο ρόδι (τα σπόρια μόνο)
μια χούφτα καβουρντισμένα αμύγδαλα ή και καρύδια

Για τη Βινεγκρετ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα ( η ντιζόν ταιριάζει πολύ)
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ.
Κόβουμε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. ( Τα έχουμε πλύνει πριν καλά εννοείται).
Ρίχνουμε μέσα τους σπόρους από το ρόδι και τα αμύγδαλα.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και με τα χεράκια μας ανακατεύουμε να πάει παντού. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με αλάτι.
Σερβίρουμε σε ένα ωραίο μπολ και τρώμε. 
αν θέλουμε βάζουμε μέσα και κρουτόν καθώς και ψιλοκομμένο τυρί κεφαλοτύρι, πεκορίνο, γραβιέρα ή κασέρι.


Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!!!!!!!!
Λίλα


Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ρόδι, το θαυματουργό και πώς το καθαρίζουμε

ΡΟΔΙ
Είναι ο καρπός που δίνει ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη και το έμβλημα των Ελευσίνιων Μυστηρίων.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους, ενώ αποτελεί ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Bουδισμού. Χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό στοιχείο στο ναό του Σολομώντα και στους μανδύες των ιερέων και αναφέρεται στο Άσμα Ασμάτων στην Παλαιά Διαθήκη.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ¬Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι¬κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω¬τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην ¬επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη.
Πηγή: vita.gr

Πως καθαρίζουμε τα ρόδια!
1. Κόβουμε ένα δίσκο από το κάτω μέρος του ροδιού.Όχι από εκεί που είναι το κοτσάνι.



2. Χαράζουμε τη φλούδα σταυρωτά



3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο το ρόδι






4. Με ξύλινη κουτάλα κοπανάμε το ρόδι στο επάνω μέρος του με συνεχόμενες κινήσεις μέχρι να πέσουν όλα τα σπόρια του ροδιού στο λεκανάκι!




Όπως βλέπετε μένουν ελάχιστα σποράκια μέσα στο ρόδι. Μην το φοβηθείτε βαράτε το αλύπητα!


Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ατομική μηλόπιτα στα μικροκύματα


Ξύπνησα ένα πρωί μουρμουρίζοντας ένα σκοπό.........τα λόγια μου διέφευγαν και κυκλοφορούσα μέσα στο σπίτι κάνοντας δουλειές και τραγουδώντας λαλαλλαλλαλλαλαλαλαλααα!!!!!
Το τραγούδι είχε να κάνει με δέντρο........λαλαλαλλαλαλαλαλλαλαλλαλαtree!!!!
Αρχίζω λοιπόν την αναζήτηση στο youtube ξεκινώντας με cherry tree!!!!
Μάταια όμως......οπότε συνέχισα με apple tree κι έπεσα σε βιντεάκι με την παρακάτω συνταγή.
Μια υπέροχη τάρτα μήλου, έτοιμη σε 4 λεπτά, με ελάχιστα υλικά, ιδανικό επιδόρπιο εποχής χωρίς πολλές σκοτούρες.
Plus που θα σας έδειχνα και το υπέροχο πήλινο σκεύος που μου έστειλαν από τα Zoulovits!!!!
Ξέχασα και το τραγούδι, ξέχασα και την σκούπα που έπρεπε να βάλω............τα ξέχασα όλα!!!!
Ακόμη εδώ είστε?..............Καθαρίστε μήλα!!!!!

ΥΛΙΚΑ
(για μια ατομική τάρτα)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μπισκότα πτι μπερ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 μικρό μήλο καθαρισμένο και κομμένο  σε πολύ λεπτά φετάκια
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μαργαρίνη ή βούτυρο
κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε σκεύος που είναι κατάλληλο για μικροκύματα τη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και το λιώνουμε για 30'' στο δυνατό.
Βγάζουμε το σκεύος και μέσα στο βούτυρο τρίβουμε με τα χεράκια μας τα πτι μπερ όσο πιο λεπτά γίνεται!!!!
Σε άλλο σκεύος που είναι κατάλληλο για μικροκύματα βάζουμε το μήλο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Βάζουμε στα μικροκύματα στο δυνατό για 3 λεπτά.




Βγάζουμε από το φούρνο και αδειάζουμε τα μήλα πάνω στα μπισκότα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε με τριμμένο μπισκότο από πάνω, είτε με σαντιγύ, είτε με κρέμα γάλακτος.



Το σκεύος αυτό το λάτρεψα, μπαίνει και στο φούρνο και στα μικροκύματα.
Περισσότερο χρόνο έκανα να γράψω το post παρά να φτιάξω τη μηλόπιτα!!!



Και αφού τελείωσα το masterpiece έψαξα και για το τραγουδάκι.........lemon tree ήταν τελικά!!!!
Αν θέλετε ακούστε το...............εμένα μου φτιάχνει το κέφι!!!!!
Φιλιά
Λίλα








Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ψωμί μπίρας



Την εταιρεία Zoulovits  νομίζω την γνωρίζουν οι πάντες. 
Προ καιρού έλαβα ένα μέηλ στο οποίο με ρωτούσαν αν θέλω να συνεργαστούμε μέσω blog. 
Δεν νομίζω οτι θα έλεγε κανείς όχι σε αυτή την πρόταση!!!! 
Μου έστειλαν λοιπόν χθες ένα κουτί με προϊόντα της εταιρείας για να τα δοκιμάσω και να σας τα παρουσιάσω. 


Μέσα σε αυτά και μια αντικολλητική φόρμα ψωμιού. 




Είχα από καιρό δοκιμάσει μια συνταγή για ψωμί μπίρας που δεν είχα ανεβάσει. 
Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω και να σας το παρουσιάσω λοιπόν!!!






ΨΩΜΙ ΜΠΙΡΑΣ (και στον αρτοπαρασκευαστή)
ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπίρας (330 ml)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια γλυκού μέλι
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκι γλυκού μαγιά ξηρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε την μπίρα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή και τη χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι να αφρίσει. Ρίχνουμε μέσα το λάδι, το αλάτι, από πάνω το αλεύρι, το μέλι και τέλος τη μαγιά!!!
Επιλέγουμε το πρόγραμμα για ζύμωμα και περιμένουμε  να τελειώσει!!!
Με αλευρωμένα χέρια βγάζουμε το ζυμαράκι από τον κάδο και αφού το πλάσουμε λίγο το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά (πατάμε με το δάχτυλό μας και αν μείνει δαχτυλιά που θα κλε΄σει άμεσα είναι έτοιμο).
Το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο ή στις αντιστάσεις ή και στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα και μέχρι να ροδίσει το ψωμάκι μας.
Αν αντέξουμε αφήνουμε να κρυώσει.....αν όχι το κόβουμε ζεστό και τραγανό και το τσακίζουμε.
Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή βάζετε όλα τα υλικά στη λεκάνη και αρχίζετε τις μπουνιές......αν έχετε και κάποιον άχτι......θα φουσκώσει καλύτερα το ψωμί!!!!
Την συγκεκριμένη φόρμα μπορείτε να την παραγγείλετε ΕΔΩ!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ την εταιρία Ζούλοβιτς για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει και να μου στείλει τα δωράκια......................τα υπόλοιπα θα τα δείτε σε επόμενες αναρτήσεις.



Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Καλό Μήνα





Και ήρθε ο Οκτώβρης.
Ελπίζω να είναι ήρεμος αυτός ο μήνας, να μην έχουμε άλλες ταραχές, να έχουμε υγεία πάνω απ'όλα, να είμαστε όσο γίνεται χαρούμενοι, δημιουργικοί και να αγαπάμε τον διπλανό μας με τα ελαττώματά του και τις αρετές του!!!!
Θα ήθελα να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να δείτε το video που ανέβασα με φωτογραφίες της όμορφης Κοιλάδας, του χωριού στο οποίο μένω τα τελευταία 17 χρόνια.
Τις φωτογραφίες τράβηξε η φίλη μου Ιφιγένεια Καμπουροπούλου, πραγματική καλλιτέχνης φωτογράφος.
Επίσης να σας πω οτι την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 9 το βράδυ ξεκινάω εκπομπές φυσικά στο
Sin Radio.


H OMOΡΦΗ ΚΟΙΛΑΔΑ




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails