Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Cookies με κουάκερ


Τα cookies μου αρέσουν πάρα πολύ. Πίνω συχνά καφεδάκια με τις φίλες μου οπότε ψάχνω διάφορες συνταγές για να τα συνοδέψουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανάλαφρη κι έχει έντονη τη γεύση του κουάκερ το οποίο λατρεύω. Τη βρήκα πάνω στη συσκευασία του προϊόντος και τη φτιάχνω συχνά γιατί είναι και πολύ χορταστικά.

ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα μαργαρίνη
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπας λευκή ζάχαρη
1 αυγό
βανίλια
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
3 κούπες περίπου νιφάδες βρώμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα. 
Ρίχνουμε μέσα το αυγό και τη βανίλια.\
Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε μονομιάς τις 2 κούπες από το κουάκερ και αφού ανακατέψουμε καλά αρχίζουμε να ρίχνουμε την τρίτη. 
Ίσως να μην την πάρει όλη.
Ρίχνουμε τη ζύμη κουταλιά κουταλιά πάνω σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10 με 12 λεπτά. Δεν θέλουμε να στεγνώσουν τελείως στο ψήσιμο γιατί θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.
Για τα σοκολατένια αφαιρείτε 3 κουταλιές βρώμης και συμπληρώνετε 3 κουταλιές σούπας κακάο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ




Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χταπόδι Γιουβέτσι


Μια διαφορετική πρόταση για το αγαπημένο χταποδάκι!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 κιλού κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
1 ξυλάκι κανέλας
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χταποδάκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να σωθεί. 
Ρίχνουμε μέσα 2 ποτήρια νερό ζεστό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, την κανέλα και μια πρέζα ζάχαρη.
Περιμένουμε να πάρει βράση και μετά 5 λεπτά ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και το κριθαράκι.
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν σωθούν τα υγρά και βράσει το κριθαράκι σβήνουμε την φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ 





Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού


Λατρεμένο γλυκό του κουταλιού που μας θυμίζει καλοκαίρι όλο το χρόνο!
Η ιδιαιτερότητα της συνταγής έγκειται στο οτι η Χρύσα Παραδείση χρησιμοποιεί χυμό πορτοκαλιού αντί νερού. Το πορτοκάλι δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο γλυκό αλλά αφαιρεί και πολλή από την γλυκύτητα του σιροπιού.

ΥΛΙΚΑ
1000 γραμμάρια σταφίδα έτοιμη καθαρισμένη από κοτσάνια και πλυμένη
750 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα  τη σταφίδα και τη ζάχαρη σε στρώσεις.
Ρίχνουμε από πάνω το χυμό πορτοκαλιού.
Βράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός.
Αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με καθαρό πανί.
Μετά τις 24 ώρες βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ρίχνοντας λίγο σε καθαρό πιάτο, αν γυρνώντας ελαφριά το πιάτο το σιρόπι ρέει παχύρευστο τότε είναι εντάξει. Αν ρέει γρήγορα, βράζουμε λίγο ακόμη. Στο τέλος του δεσίματος ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
Είναι ιδανικό γλυκό να συνοδεύσει γιαούρτι στραγγιστό αλλά και καφεδάκι με φίλες.
Καλή επιτυχία, καλό Φθινόπωρο με υγεία σε όλους.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails