Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σαλάτα με σπαράγγια, πατάτες και σος blue cheese


Μια εύκολη πλην όμως νοστιμότατη συνταγή για δροσερή ανοιξιάτικη σαλάτα που μπαίνει και στο πασχαλινό τραπέζι μας!!!!

ΥΛΙΚΑ
3-4 πατάτες μέτριες βρασμένες με τη φλούδα
1 ματσάκι σπαράγγια που τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι χυμό



ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
100 γραμμάρια blue cheese
100 γραμμάρια cream cheese
100 γραμμάρια γιαούρτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και τα σπαράγγια σε κομματάκια και αφού τα αλατοπιπερώσουμε καλά τους ρίχνουμε και λίγο λαδάκι για τη νοστιμιά.
Σε άλλο μπολ πατάμε με πιρούνι το blue cheese και το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Ρίχνουμε και φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
ΔΕΝ δοκιμάζουμε τη σος πριν τη ρίξουμε στη σαλάτα γιατί είναι εθιστική και θα τη φάμε με το κουτάλι!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!
ΛΙΛΑ



Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πορτοχέλι

Συνεχίζοντας τα μίνι αφιερώματα στην Ερμιονίδα σας παρουσιάζω σήμερα ένα αφιέρωμα στο Πορτοχέλι με φωτογραφίες που τράβηξε η Ιφιγένεια Καμπουροπούλου. Η επιμέλεια του video ανήκει στο γιο μου. Ελπίζω να το απολαύσετε και να παρακινηθείτε να μας επισκεφθείτε το συντομότερο!!!




Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σαλάτα με ρεβίθια και γαρίδες


Σήμερα θα σας κάνω μια πρόταση!
Σκεφτείτε ποιές είναι οι αγαπημένες σας τροφές. Σκεφτείτε πώς και αν αυτές μπορούν να συνδυαστούν. Με αυτό τον τρόπο μου προέκυψε εμένα η παρακάτω συνταγή. Τα ρεβύθια και οι γαρίδες είναι τα αγαπημένα μου υλικά. Οι σαλάτες είναι το αγαπημένο μου πιάτο, επίσης αγαπώ τα καυτερά. Τα συνδύασα όλα αυτά μαζί και το αποτέλεσμα όχι μόνο με δικαίωσε αλλά έγινε και αγαπημένο πιάτο όλης της οικογένειας.
ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κούπες βρασμένα ρεβίθια (όχι έτοιμη ρεβιθάδα)
2 κούπες βρασμένες και ξεφλουδισμένες γαρίδες
ελαιόλαδο
λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολάκι το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε εκεί μέσα τις γαρίδες και τα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για μια ωρίτσα τουλάχιστον. 
Κόβουμε το μαρούλι και το κρεμμυδάκι. Το αλατίζουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρια.
Ρίχνουμε από πάνω τις γαρίδες και τα ρεβίθια μαζί με το dressing, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι ή και λεμόνι.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και απολαμβάνουμε!!!
Τι λέτε????? Θα μπείτε σε σκέψεις και συνδυασμούς????
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
ΛΙΛΑ




Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Χαλβάς λευκός σιμιγδαλένιος



Μου τον έφεραν την Καθαρή Δευτέρα, μου άρεσε τόσο η υφή του αλλά και η ευκολία εκτέλεσης της συνταγής που την ζήτησα και σας την παραθέτω.

ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
κανέλα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και το καλομποκέλαιο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αποσύρετε την κατσαρόλα και ρίχνετε με προσοχή μέσα το σιμιγδάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει.



Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένετε να απορροφήσει το νερό το σιμιγδάλι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα, την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να τραβήξει τα υγρά τελείως. Αδειάζετε σε φόρμα ή σε φορμάκια για μάφινς.
Αν θέλετε προσθέτετε μέσα ξηρούς καρπούς ή και γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
ΛΙΛΑ




Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λιγκουίνι με μύδια και κυδώνια



Αν βρείτε φρέσκα θαλασσινά είναι το κάτι άλλο!!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια με το κέλυφος (κατά προτίμηση φρέσκα)
ή 500 γρ. μύδια και 500 γρ. κυδώνια ή γυαλιστερές
1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
5-6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
αλάτι με μέτρο
πιπέρι μπόλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μύδια και τα κυδώνια.
Με το αριστερό μας χέρι κρατάμε το μύδι και με το δεξί τραβάμε το μαλλί που έχει στο πλάι με μια απότομη κίνηση προς τα κάτω, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Βάζουμε σε απλωτό, βαθύ σκεύος την μπύρα και μόλις αχνίσει ρίχνουμε μέσα τα οστρακοειδή. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να αχνιστούν για 10 λεπτά. 
Ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε από μέσα τα μύδια και τα κυδώνια. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Σουρώνουμε το ζωμό και τον φυλάμε στην άκρη.
Σκουπίζουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα και τον ζωμό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και να δέσει αρκετά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κλέψτε 3 λεπτάκια από το χρόνο για να γίνουν al dente.
Μόλις δέσει η σάλτσα δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα όστρακα. 
Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια μας.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε κι αυτά μέσα στη σάλτσα.

Tips Τα οστρακοειδή και γενικώς τα θαλασσινά δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σκληραίνουν.
Αν έχετε υπομονή περιμένετε να ανοίξουν τα κυδώνια κι ένα ένα αφού το ανοίξετε καλά πλύντε το με τρεχούμενο νερό γιατί έχουν άμμο μέσα και θα βγεί στη σάλτσα.

Αν στην συνταγή δεν βάλετε μακαρόνια και προσθέσετε φέτα, έχετε ένα σαγανάκι του ονείρου, κάνετε και μπόλικες βουτιές με ψωμί μέσα και αποφεύγετε για μια εβδομάδα τη ζυγαριά σας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λίλα