Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Κεφτεδάκια με πλιγούρι και μανιτάρια







H Σαρακοστή καλά κρατεί, νηστεία όμως δε σημαίνει ανοστιά, σημαίνει βάζω τη φαντασία μου να δουλέψει και με απλά μεσογειακά υλικά φτιάχνω πεντανόστιμα πιάτα!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πλιγούρι ωμό
2 κούπες καυτό νερό
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια 
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 -3 κουταλιές σούπας αλεύρι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για αλεύρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το πλιγούρι στο ζεματιστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να πιεί το νερό και να φουσκώσει. Το στίβουμε με τα χέρια μας αν χρειάζεται και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.



Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά όσο αλεύρι χρειάζεται για να μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και βάζοντας λίγο αλεύρι στην παλάμη μας τα αλευρώνουμε μέχρι να σφίξουν καλά.

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή σαν κυρίως με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Τους πάει καταπληκτικά μια νηστίσιμη μαγιονέζα. Εγώ έκανα αυτή που περιγράφει ο 
Δύσπιστος ΕΔΩ




Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!





Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Νηστίσιμα και νοστιμότατα





Νηστεία δε σημαίνει στερούμαι νόστιμου φαγητού, αντιθέτως μπορούμε και να νηστέψουμε και να μαγειρεύουμε νόστιμα και υγιεινά για όλη την οικογένεια. Στο παρακάτω μενού λοιπόν θα απολαύσετε πολλές συνταγές σε κάθε κατηγορία από τα καλύτερα ελληνικά food blogs, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην νηστέψετε αλλά και δεν θα αναρωτηθείτε τι να μαγειρέψω??? Νοστιμιά και χρώμα στο μενού της Σαρακοστής!!!

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε συνταγές για ορεκτικά, κυρίως πιάτα, υπέροχες χορταστικές σαλάτες , απίθανα γλυκά αλλά και παραδοσιακές συνταγές για λαγάνα, τουρσί και ταραμοσαλάτα.

Νηστεία δε σημαίνει στερούμαι νόστιμου φαγητού, αντιθέτως μπορούμε και να νηστέψουμε και να μαγειρεύουμε νόστιμα και υγιεινά για όλη την οικογένεια. Στο παρακάτω μενού λοιπόν θα απολαύσετε πολλές συνταγές σε κάθε κατηγορία από τα καλύτερα ελληνικά food blogs, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην νηστέψετε αλλά και δεν θα αναρωτηθείτε τι να μαγειρέψω???


Το μενού θα το δείτε ΕΔΩ


ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΑΣ


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Γλυκό Ψυγείου βανίλια σοκολάτα


Είναι Σάββατο βράδυ, χαζεύεις στο Ιντερνετ και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Σε θυμήθηκαν αγαπημένοι φίλοι και σου λένε......αύριο στις 10 ερχόμαστε για καφέ!!!
Τι κάνεις????? Κλείνεις με πόνο καρδιάς το laptop και ανοίγεις τα ντουλάπια της κουζίνας!!!
Βρίσκεις μπισκότα, έχεις γάλα στο ψυγείο, έχεις και κρέμα γάλακτος και γάλα στο ψυγείο.
Και αρχίζεις να δημιουργείς!!!!

ΥΛΙΚΑ
1.5 λίτρο γάλα
1.5 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
125 γραμμάρια κουβερτούρα
1-2 βανίλιες
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα με λίγο κονιάκ
1.5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε 1/2 κούπα γάλα και το ανακατεύουμε με λίγο κονιάκ.
Βουτάμε εκεί μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε πυρέξ σε 2 στρώσεις, τη μία πάνω στην άλλη.
Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα (με το μάτι) πάνω από τα μπισκότα.



Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια. Την σκεπάζουμε με ζελατίνη να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει η πρώτη στρώση κρέμας του γλυκού. Όταν αυτό γίνει αδειάζουμε από πάνω και την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε το γλυκάκι στο ψυγείο όλη τη νύχτα να παγώσει. Το πρωί σηκωνόμαστε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με λίγη άχνη. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και στολίζουμε αν θέλουμε με τρούφα.
Τρώγεται μετά μανίας!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λίλα!!!!





Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Λί Λά...on air...by night


Η σελίδα του σταθμού μας καλλωπίζεται και αναβαθμίζεται για να βγει στον αέρα κούκλα!
Όσοι λοιπόν θέλετε να ακούσετε απόψε την εκπομπή μου δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το blog μου και από τον player που ήδη υπάρχει να μου κάνετε παρέα! Σχόλια αφήνετε σε αυτή εδώ την ανάρτηση.
Το ραντεβού μας είναι απόψε στις 9!!!
Σας περιμένω!!!!!

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Μαριναρισμένο κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ


Σε 3 μέρες έχουμε Τσικνοπέμπτη κι έκανα μερικά πειράματα! Είμαστε λάτρεις του κοτόπουλου γενικώς, αλλά πολλές φορές όταν το ψήνω στεγνώνει και ειδικά το στήθος γίνεται σκληρό!
Ψάχνοντας στο νετ βρήκα μια μαρινάδα που άφησε το κοτόπουλο πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο.
Την αρχική συνταγή δείτε την ΕΔΩ αλλά ως συνήθως οι παραλλαγές έγιναν!


ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο 2 κιλά κομμένο σε παϊδάκια
χυμό από 1 ολόκληρο λεμόνι
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλάκια γλυκού κύμινο σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού κόλιαντρο σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
6 σκελίδες λιωμένο σκόρδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του κοτόπουλου. 
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.



Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφού στραγγίξει το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και αφού σκεπάσουμε με διαφανή μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για οκτώ ώρες τουλάχιστον.



Βγάζουμε από το ψυγείο και όπως είναι με τη μαρινάδα το ψήνουμε στα κάρβουνα, σε γκριλιέρα γκαζιού ή και στο φούρνο στο γκριλ.
Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό και πεντανόστιμο. 
Αν θέλετε να είναι πικάντικο βάζετε παραπάνω καυτερή πάπρικα.



KAΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ







Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Ήρθε η Άνοιξη



Επιτέλους ο χειμώνας στο ημερολόγιο έφυγε! 
Ελπίζω να φύγει και στην πραγματικότητα και να πάρει μαζί του τη μιζέρια, το κρύο, την παγωνιά στις καρδιές μας και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας φύλαξε για φέτος. 
Θέλω η Άνοιξη να φέρει ΥΓΕΊΑ για όλους μας,  χαμόγελα στα πρόσωπά μας, ζεστασιά στις καρδιές μας, αγκαλιές ουσιαστικές και σχέσεις πραγματικές!
ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ???????
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
Όσο για μένα θα καλωσορίσω τον Μάρτη σήμερα στις 12 το μεσημέρι ραδιοφωνικά στον αέρα του www.sinwebradio.com


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails