Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Ψωμί μπίρας



Την εταιρεία Zoulovits  νομίζω την γνωρίζουν οι πάντες. 
Προ καιρού έλαβα ένα μέηλ στο οποίο με ρωτούσαν αν θέλω να συνεργαστούμε μέσω blog. 
Δεν νομίζω οτι θα έλεγε κανείς όχι σε αυτή την πρόταση!!!! 
Μου έστειλαν λοιπόν χθες ένα κουτί με προϊόντα της εταιρείας για να τα δοκιμάσω και να σας τα παρουσιάσω. 


Μέσα σε αυτά και μια αντικολλητική φόρμα ψωμιού. 




Είχα από καιρό δοκιμάσει μια συνταγή για ψωμί μπίρας που δεν είχα ανεβάσει. 
Ευκαιρία να το ξαναφτιάξω και να σας το παρουσιάσω λοιπόν!!!






ΨΩΜΙ ΜΠΙΡΑΣ (και στον αρτοπαρασκευαστή)
ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπίρας (330 ml)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια γλυκού μέλι
3 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκι γλυκού μαγιά ξηρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε την μπίρα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή και τη χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι να αφρίσει. Ρίχνουμε μέσα το λάδι, το αλάτι, από πάνω το αλεύρι, το μέλι και τέλος τη μαγιά!!!
Επιλέγουμε το πρόγραμμα για ζύμωμα και περιμένουμε  να τελειώσει!!!
Με αλευρωμένα χέρια βγάζουμε το ζυμαράκι από τον κάδο και αφού το πλάσουμε λίγο το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα.
Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά (πατάμε με το δάχτυλό μας και αν μείνει δαχτυλιά που θα κλε΄σει άμεσα είναι έτοιμο).
Το βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο ή στις αντιστάσεις ή και στον αέρα.
Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα και μέχρι να ροδίσει το ψωμάκι μας.
Αν αντέξουμε αφήνουμε να κρυώσει.....αν όχι το κόβουμε ζεστό και τραγανό και το τσακίζουμε.
Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή βάζετε όλα τα υλικά στη λεκάνη και αρχίζετε τις μπουνιές......αν έχετε και κάποιον άχτι......θα φουσκώσει καλύτερα το ψωμί!!!!
Την συγκεκριμένη φόρμα μπορείτε να την παραγγείλετε ΕΔΩ!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ την εταιρία Ζούλοβιτς για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει και να μου στείλει τα δωράκια......................τα υπόλοιπα θα τα δείτε σε επόμενες αναρτήσεις.



14 σχόλια:

  1. καλημερα! συγχαρητηρια για τη συνεργασια! η τελευταια κυριως φωτο ειναι οτι πρεπει για πρωινο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια με τα θαλασσινά μια με αυτό το ψωμί θα με κάνεις να αρχίσω να σκέφτομαι να γίνω μόνιμος κάτοικος Κοιλάδας! Φιλάκια καλημέρα και από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο ψωμάκι που έφτιαξες. Αφράτο αφράτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να σε πω εγω δνε την ηξερα αλλα τωρα την εμαθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια για την συμεργασια Λιλα!
    Πολυ ωραιο το ψωμακι σου, αφρατο και λαχταριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίλα μου, καλή επιτυχία στην συνεργασία σου! Η φόρμα φαίνεται εξαιρετική! Περιμένω να δω και την συνέχεια!
    Το ψωμάκι σου εύκολο και ωραιότατο!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μπυροψωμάκια είναι εύκολα και πολύ νόστιμα!
    Συνήθως δεν έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής και φουσκώνουν πολύ όμορφα κατά τη διάρκεια του ψησίματος!
    Με γεια και με χαρά τη φόρμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΛΙΛΑ !!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ !!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣΣΣΣΣ!!!!!!!!

    ΦΙΛΙΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσει πολύ το ψωμί μπύρας ! Είναι εύκολο και πεντανόστιμο!!!
    Φιλιά Λίλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/10/13 23:53

    Λίλα ευχαριστούμε για το ψωμί καλή εεπιτυχια θα ήθελα να μιλησουμε να σου δωσο γερμανικές συνταγές πως θα μπορούσα να επικοινωνήσουμε θα το ήθελα πολύ αν και εσύ θέλεις απάντησε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω δεξιά, υπάρχει το μέηλ μου, αν θες στείλε μου εκεί να τα πούμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος4/10/13 00:09

    Λίλα να γράφεις πιο συχνά συνταγές εγώπάντας τις κραταιά ήθελα πολύ να μιλησουμε αν θελειςγραψε κουνά σου δωσοτο τηλέφωνο σε ευχάριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφο φαίνεται το ψωμάκι σου! Με γεια την καινούρια σου φόρμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχο το ψωμάκι σου, Λίλα μου! Αφράτο αφράτο σού βγήκε και καλοψημένο!
    Με γεια η φόρμα! Της έκανες καλό σεφτέ! ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails