Μια διαφορετική πρόταση για το αγαπημένο χταποδάκι!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 κιλού κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
1 ξυλάκι κανέλας
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χταποδάκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να σωθεί.
Ρίχνουμε μέσα 2 ποτήρια νερό ζεστό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, την κανέλα και μια πρέζα ζάχαρη.
Περιμένουμε να πάρει βράση και μετά 5 λεπτά ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και το κριθαράκι.
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν σωθούν τα υγρά και βράσει το κριθαράκι σβήνουμε την φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ
Μ' αρέσει που το φτιάχνεις με φρέσκια ντοματούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ νόστιμο φαγάκι μας μαγείρεψες!!
Τρελαίνομαι! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιό φαγητό Λίλα μου. Και με υλικά που δίνουν έξτρα γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή Σχολική Χρονιά να έχετε.
Για στα χέρια σου, Λίλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ το ζήλεψα αυτό το φαγάκι!
Καλό σου βράδυ
Καλημέρα !!! απο τα πιο αγαπημένα φαγητά !!!είμαι σίγουρη ότι το τίμησαν όπως του άξιζε!! να σαι καλά !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά
Yperoxo!!! Yperoxo!!! Laxtaristo!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλάκι το ζήλεψα το φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά είναι από τους αγαπημένους μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήH κανέλα αν και δεν της φαίνεται ταιριάζει απόλυτα με το χταποδάκι! Καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαγάκι! Λατρεύω το χταπόδι και αγαπώ πολύ το γιουβέτσι! Ο συνδυασμός τους είναι απλά υπέροχος! Φαίνεται πολύ καλομαγειρεμένο! Μπράβο, Λίλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαγάκι!Τρελαίνοναι για γιουβέτσι.Ενδιαφέρουσα προσθήκη η κανέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυαγαπημένο.. και φαίνεται... το πετυχαίνεις τέλεια!!! καλή μας όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφή