Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χταπόδι Γιουβέτσι


Μια διαφορετική πρόταση για το αγαπημένο χταποδάκι!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 κιλού κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
1 ξυλάκι κανέλας
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χταποδάκι.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να σωθεί. 
Ρίχνουμε μέσα 2 ποτήρια νερό ζεστό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, την κανέλα και μια πρέζα ζάχαρη.
Περιμένουμε να πάρει βράση και μετά 5 λεπτά ρίχνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και το κριθαράκι.
Σε αυτό το στάδιο πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν σωθούν τα υγρά και βράσει το κριθαράκι σβήνουμε την φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ 





12 σχόλια:

  1. Μ' αρέσει που το φτιάχνεις με φρέσκια ντοματούλα!
    Σούπερ νόστιμο φαγάκι μας μαγείρεψες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαίνομαι! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιό φαγητό Λίλα μου. Και με υλικά που δίνουν έξτρα γεύση.
    Καλό βράδυ και καλή Σχολική Χρονιά να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για στα χέρια σου, Λίλα!
    Πολύ το ζήλεψα αυτό το φαγάκι!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα !!! απο τα πιο αγαπημένα φαγητά !!!είμαι σίγουρη ότι το τίμησαν όπως του άξιζε!! να σαι καλά !!!!

    φιλια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yperoxo!!! Yperoxo!!! Laxtaristo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιλάκι το ζήλεψα το φαγάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά είναι από τους αγαπημένους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H κανέλα αν και δεν της φαίνεται ταιριάζει απόλυτα με το χταποδάκι! Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο φαγάκι! Λατρεύω το χταπόδι και αγαπώ πολύ το γιουβέτσι! Ο συνδυασμός τους είναι απλά υπέροχος! Φαίνεται πολύ καλομαγειρεμένο! Μπράβο, Λίλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ νόστιμο φαγάκι!Τρελαίνοναι για γιουβέτσι.Ενδιαφέρουσα προσθήκη η κανέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πολυαγαπημένο.. και φαίνεται... το πετυχαίνεις τέλεια!!! καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails