Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Χαλβάς λευκός σιμιγδαλένιος



Μου τον έφεραν την Καθαρή Δευτέρα, μου άρεσε τόσο η υφή του αλλά και η ευκολία εκτέλεσης της συνταγής που την ζήτησα και σας την παραθέτω.

ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
κανέλα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και το καλομποκέλαιο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αποσύρετε την κατσαρόλα και ρίχνετε με προσοχή μέσα το σιμιγδάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει.



Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένετε να απορροφήσει το νερό το σιμιγδάλι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα, την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε να τραβήξει τα υγρά τελείως. Αδειάζετε σε φόρμα ή σε φορμάκια για μάφινς.
Αν θέλετε προσθέτετε μέσα ξηρούς καρπούς ή και γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
ΛΙΛΑ




16 σχόλια:

  1. Έτσι λευκό, δεν τον έχω φτιάξει ποτέ τον χαλβά, Λίλα.
    Πρέπει κάποια στιγμή να τον δοκιμάσω, όσο για το ντεκοράκι με το γλυκό κουταλιού, μακάρι να είχα λιγάκι τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, απίθανος πρέπει να είναι! Και το γλυκό του κουταλιού τον κάνει ακόμη πιο λαχταριστό! Στείλε κανένα κομματάκι και προς τα εδώ γιατί ξελιγώθηκα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει σίγουρα να φτιάξω τον λευκό!
    Μέχρι τότε μπορώ να σερβιριστώ??
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλός, εγώ λέω να αποφύγω το γλυκό του κουταλιού μπα ςκαι γλυτώσω καμιά θερμίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανεύκολη συνταγή και μου αρέσει πολύ το ατομικό σερβίρισμα του χαλβά!
    Φιλιά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας αρεσει και ο λευκος χαλβας! Μαλιστα εχω προγραμματισμενο να ανεβασω μια συνταγη πολυ συντομα, για να προλαβω την νηστεια! Πολυ ωραιο το σερβιρισμα!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι εύκολος που είναι αυτός ο χαλβάς! Λευκό δεν έχω ξαναδει,είναι πολύ πρωτότυπος!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ και είσαι μακριά! Ακάλεστη θα κατέφθανα για τέτοιο κέρασμα. Τι είναι το γλυκό κουταλιού, καρυδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ και είσαι μακριά! Ακάλεστη θα κατέφθανα για τέτοιο κέρασμα. Τι είναι το γλυκό κουταλιού, καρυδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχος, πανέμορφος και μοσχομυρωδάτος!!!!!!!
    Καλημέρα Λίλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμ, πολύ με ενδιαφέρει αυτός ο χαλβάς, διότι μαζεύω συνταγές. πρέπει να είναι νοστιμότατος!
    Θα τον δοκιμάσω!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υποθέτω ότι είναι και πολύ πιο ελαφρύς αφού δεν καβουρντίζεται το σιμιγδάλι. Από εμφάνιση πάντως σκίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχεδόν την ίδια συνταγή κάνουμε κι εμείς!!! Θεσπέσιος αυτός ο χαλβάς!! Πολύ μου αρέσει!!!
    Καλή εβδομάδα Λίλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι όμορφα μικρά χαλβαδάκια Λίλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά μη δεν τον έβαζες στο μαφινοταψάκι !!!!!!!!!!!!!!!!


    εμένα σε παρακαλώ κρατησέ μου ένα με γλυκό του κουταλιού !!!


    φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πραγματικά η υφή του φαίνεται φανταστική Λιλάκι μου! θα τον δοκιμάσω κι εγώ λευκό!
    φιλούρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails