Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Γλυκό Ψυγείου βανίλια σοκολάτα


Είναι Σάββατο βράδυ, χαζεύεις στο Ιντερνετ και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Σε θυμήθηκαν αγαπημένοι φίλοι και σου λένε......αύριο στις 10 ερχόμαστε για καφέ!!!
Τι κάνεις????? Κλείνεις με πόνο καρδιάς το laptop και ανοίγεις τα ντουλάπια της κουζίνας!!!
Βρίσκεις μπισκότα, έχεις γάλα στο ψυγείο, έχεις και κρέμα γάλακτος και γάλα στο ψυγείο.
Και αρχίζεις να δημιουργείς!!!!

ΥΛΙΚΑ
1.5 λίτρο γάλα
1.5 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
125 γραμμάρια κουβερτούρα
1-2 βανίλιες
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα με λίγο κονιάκ
1.5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε 1/2 κούπα γάλα και το ανακατεύουμε με λίγο κονιάκ.
Βουτάμε εκεί μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε πυρέξ σε 2 στρώσεις, τη μία πάνω στην άλλη.
Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα (με το μάτι) πάνω από τα μπισκότα.



Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και να γίνει η κρέμα μας σοκολατένια. Την σκεπάζουμε με ζελατίνη να μην κάνει κρούστα και περιμένουμε να κρυώσει η πρώτη στρώση κρέμας του γλυκού. Όταν αυτό γίνει αδειάζουμε από πάνω και την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε το γλυκάκι στο ψυγείο όλη τη νύχτα να παγώσει. Το πρωί σηκωνόμαστε και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με λίγη άχνη. Απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας και στολίζουμε αν θέλουμε με τρούφα.
Τρώγεται μετά μανίας!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λίλα!!!!





24 σχόλια:

  1. H εισαγωγή σου Λίλα είναι όλα τα λεφτά !!!!!! !!!!!!

    πολύ έξυπνη κίνηση αυτή που έκανες, είμαι σίγουρη ότι το απολαύσανε όπως του άξιζε !!!!

    πολλές φιλούπες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοια παθαίνω κι εγώ (κι ας έχω κοντά μου τον Τερκενλή και τον Αγαπητό).
    Με μια κάπως ευρύτερη έννοια, έφτιαξες ένα τζηζκέϊκ ψυγείου, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!!!

    Καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εσύ και η Πηνελόπη με κάνατε να πάθω! Υπέροχο γλυκάκι, αγαπημένο!
    Έμεινε καθόλου; Δεν νομίζω!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι βέβαιο ότι τρώγεται μετά μανίας!
    Δροσερό και νόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ ευκολο ειδικά για μένα που δεν εχω μίξερ εδω!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι μεγάλες ιδέες έρχονται υπό πίεση!!
    Γλυκάκι ωραίο και δροσερό, που θα ευχαριστήθηκαν όλοι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και έχω 2 κρέμες γάλακτος που λίγουν τώρα και αναρωτιόμουν τι να τις κάνω...μμμμ ωραία ιδέα thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σου Λίλα, φανταστικό!!! Τι ωραίο γλυκάκι έφτιαξαν πάλι τα χεράκια σου;;;
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτές οι "ξαφνικές" επισκέψεις είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!!
    Αν είχε και λευκή σοκολάτα, που όπως λες λατρεύεις, τότε στο "τσεπάκι" η υπερπαραγωγή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτο εμενα μου θυμιζει μανούλα!λατρευουμε οικογενειακώς τετοιες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ, τι ωραίο γλυκάκι είναι αυτό! Να τρώει η οικοδέσποινα και στους καλεσμένους να μη δίνει... χιχιχι!
    Μπράβο, Λίλα μου! Τέλεια πρόταση για ξαφνικούς επισκέπτες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ξαφνικόι φίλοι να φτιάξεις ένα υπέροχο γλυκό.ξαφνικό σόι του άντρα σου όμως τι φτιάχνεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπεροχο γλυκακι, οι αυτοσχεδισμοι ειναι παντα οι καλυτεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/3/13 01:39

    Usually I don't read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great article.

    Here is my webpage agen sbobet

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Hi I'm Ana from Fooduel.com. It is a site in which users vote recipes
    from 1 to 10.

    There is a ranking of the best recipes and a profile with your voted recipes. Each recipe has a link to the blog which belongs the recipe. This way you will get traffic to your blog

    It's easy, fast and fun. The best Photo recipes will be here.

    I invite you to enter, add your blog and upload a recipe with a nice photo for user of the world look your recipes.

    We would love that you participate with some recipe like this.Look Amazing!

    Regards

    http://www.Fooduel.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το καλύτερο για γρήγορο δροσερό γλυκό συνοδευτικό των καφεδακίων :)
    Γεια στα χέρια σου !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό είναι το πιο όμορφο μέρος της μαγειρικής, δηλαδή να μπορείς να δημιουργείς με ότι έχεις στο σπίτι. Υπέροχο φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αααχχ Λίλα μου, να ήξερες πόσο πολύ μ'αρέσουν τα κρεμώδη γλυκά..Πολύ θα ήθελα να είχα έρθει κι εγώ επίσκεψη,δε νομίζω να έμενε ψίχουλο.. χιχι..Καλό τριήμερο,φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίθανο γλυκάκι που σε ξελασπώνει!!! Γρήγορο, δροσερό, υπέροχο!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #26 :)
    Καλή εβδομάδα!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος1/11/13 21:39

    περιπου ποσα τετοια γλυκα βγαινουν με αυτην την δοση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δόση αυτή είναι για ένα ορθογώνιο μέτριο πυρέξ........το στρογγυλό κομμάτι το έβγαλα με τσέρκι για να το φωτογραφίσω!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/11/13 23:38

      ευχαριστω πολυ :) για την απαντηση
      πολυ ομορφα και γευστικα γλυκα φτιαχνεται!! παντα τετοια και καλυτερα :)

      Διαγραφή
  22. Τέλειοοοοοοοο!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λιλά απαντήσεις!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails