Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα


Υπέροχα αρωματικά κεφτεδάκια λίγο αλλιώτικα!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμύδι τριμμένο
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλιές κέτσαπ
1 1/2 ποτήρι ζωμός κρέατος ή νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μίγμα για μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια βρέχοντας συχνά τα χέρια μας με νερό και τα αλευρώνουμε. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τηγανιστούν όλα, αδειάζουμε το πολύ λάδι και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθούν καλά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και μόλις πάρει μια δυο βράσεις ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ωρίτσα και μέχρι να χυλώσει η σάλτσα!!!!
Σερβίρουμε με ρυζάκι πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή και κοφτο μακαρονάκι!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Παραγγελιές

Σήμερα Δευτέρα εκπομπή δεν έχει!!! Το pc πήγε για service στον Πειραιά και θα γυρίσει αναζωογονημένο αύριο!
Εκτάκτως θα βγούμε την Παρασκευή 30/11 στις 12 το μεσημέρι με τραγούδια που θα ζητήσετε εσείς....είτε κάτω από αυτό το ποστ είτε στην ομάδα Λί Λά στον αέρα στο facebook..
Kαλή τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη!!!!



Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ψάρια....σαν ...τηγανιτά

Ξέρετε όλοι το κόλλημα που έχω μα τα ψάρια και τα θαλασσινά, μπορώ να τρώω μόνο τέτοια.
Όμως με ενοχλούν πολύ στο στομάχι τα τηγανιτά γενικώς. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω να ψήσω ψαράκια στο φούρνο αλλά αλευρωμένα σαν τα τηγανιτά, το αποτέλεσμα ήταν τόσο εκπληκτικό που κανείς δεν κατάλαβε τη διαφορά εκτός από τα στομαχάκια μας. Αφήστε που δεν γέμισε ο κόσμος λάδια από το τηγάνι ούτε μύρισε όλο το σπίτι!!!

ΥΛΙΚΑ
Ψάρια μεσαίου μεγέθους (γόπες, κολιοί, σαφρίδια, μαρίδες μεγάλες, μπακαλιάροι....)
αλεύρι
αλάτι
λαδόκολλα
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα λέπια από τα ψάρια μας και τα εντόσθια - βράγχια.
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε
Τα αλατίζουμε μέσα έξω και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τα τινάζουμε καλά.
Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και την λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα ψαράκια στο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα ψάρια να ψηθούν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνειά τους, ανάλογα με το μέγεθός τους φυσικά.
Απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις με σαλατίτσα, χόρτα βραστά..........ή ότι άλλο θέλουμε!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Mπουκίτσες σοκολάτας με μπανάνα


Υπέροχες γλυκές απολαυστικές μπουκίτσες

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο cream cheese
2 μπανάνες
1 έως 1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
λίγο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Τα βάζουμε σε λεκανάκι και χτυπάμε στο μούλτι το τυρί κρέμα με τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Αν δεν λιώνει το μείγμα προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές γάλα.
Αδειάζουμε τον πολτό σε μπολ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μπισκότο λίγο λίγο ανακατεύοντας με κουτάλι. Θέλουμε ένα μείγμα σφιχτό αρκετά αλλά να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το μείγμα και με ελαφρά βρεγμένα χέρια (με νερό, χυμό ή λικέρ) πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν τρουφάκια.
Ξαναβάζουμε τα μπαλάκια στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.



Μόλις λιώσει βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τα γυρίζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα να καλυφτούν καλά. Τα σηκώνουμε με το πιρούνι και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
Όταν τελειώσει η λευκή σοκολάτα βάζουμε στο ίδιο μπολ την κουβερτούρα και την λιώνουμε και αυτή.
Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφτούν και τα υπόλοιπα μπαλάκι.
Τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο να πήξει η επικάλυψη και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




























Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με πένες σε κρεμώδη σάλτσα

Άλλη μια εύκολη συνταγή σας έχω σήμερα, πλην όμως ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!!!

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
200 γραμμάρια cream cheese
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πακέτο πένες
1 κούπα γάλα
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που λένε οι  οδηγίες τις συσκευασίας.
Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασάκι και περιμένουμε μέχρι αυτό να εξατμισθεί.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τις βρασμένες πια πένες και τις ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο χωρίς να τις σουρώσουμε. 
Χτυπάμε στο μούλτι το τυρί κρέμα με το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο και τις πένες.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν τα υγρά από τα ζυμαρικά και να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα και το τριμμένο τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή επιτυχία!!!!


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πανακότα σοκολάτας

Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τη γεύση αυτού του γλυκού, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αν δεν το φτιάξετε θα χάσετε!!! Σας δίνω τις αναλογίες που έβαλα εγώ και είναι σαφώς ελαφρύτερη από ανάλογα γλυκά, χωρίς όμως να στοιχίζει αυτό στη γεύση!

ΥΛΙΚΑ
500 ml κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα την φυτική στο πράσινο κουτί)
500 ml γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης 
βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις αχνίσει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν και να μαλακώσουν, αλλά όχι όλα μαζί, ένα ένα. Μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν.
Όταν έχουμε διαλύσει όλες τις ζελατίνες, τότε ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή σε μπολάκια ή και σε φόρμα σιλικόνης. Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με κακάο σκόνη ή με σιρόπι βύσσινο.
Μην την κοιτάτε....φτιάξτε την!!!!






Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δύσπιστες μουσικές επιλογές ή μουσικές επιλογές για Δύσπιστους?




Αύριο Πέμπτη στις 11.30 ακριβώς, οι αποστάσεις μηδενίζονται, τα φαγητά ετοιμάζονται από νωρίς, τα τηλέφωνα κλείνουν, τα ηχεία ανοίγουν και υποδέχονται τον ΔΥΣΠΙΣΤΟ από την Θεσσαλονίκη και τις μουσικές του επιλογές. Με μια λίστα έκπληξη από την αρχή μέχρι το τέλος, με μια λίστα χορευτική, νοσταλγική, κλασσική και ανατρεπτική ταυτόχρονα. Να είστε όλοι και όλες εκεί....!!
Πού? 
www.sinwebradio.com
Για σχολιασμό κατά τη διάρκεια της εκπομπής πατήστε στο παρακάτω link:
http://sinwebradio.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=270:%CE%BB%CE%AF-%CE%BB%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85&Itemid=647




Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με χαλούμι



 Πανεύκολο πλην όμως πεντανόστιμο ορεκτικό για σήμερα.

ΥΛΙΚΑ
πιπεριές κέρατα 
μπαστουνάκια από χαλούμι τόσα όσες και οι πιπεριές
κόλιαντρο σε σκόνη
ελαιόλαδοχοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές χοντρό αλάτι μαζί με 1 κουταλιά  κόλιαντρο.
Πλένουμε τις πιπεριές και ανοίγουμε το καπάκι τους. Βγάζουμε από μέσα τα σπόρια.
Σε κάθε πιπεριά βάζουμε μέσα ένα μπαστουνάκι χαλούμι.


Aλείφουμε κάθε πιπεριά με λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και κόλιαντρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα!
Σερβίρονται ζεστές και καταναλώνονται μετά μανίας!!!


Μην ξεχάσετε σήμερα στις 11.30 την εκπομπή Λί Λά στον αέρα στο www.sinwebradio.com
με καλεσμένη τη Βίκυ και την Στρατόσφαιρά της!!!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κουρκουμπίνια


Σιροπιαστά, γλυκά, υπέροχα κουρκουμπίνια.
Κερνώ για το γιόκα μου που γιορτάζει σήμερα. Χρόνια πολλά στον Αργύρη μου αλλά και σε όλους τους Αργύρηδες αλλά και τις Αργυρούλες. Υγεία σε όλους και καλό μήνα να έχουμε!
Την συνταγή θα την βρείτε στο blog Συνταγές της Καρδιάς από τα χεράκια της Μαρίας Β.